Vill du delbetala? Du väljer enkelt antal månader i kassan.

Bli mindfulnessinstruktör – för dig som har gått introduktionsdagen

Har du gått introduktionsdagen och vill nu bli diplomerad mindfulnessinstruktör? Då välkomnar vi dig till resterande utbildningsdagar.

Genom att gå denna utbildning ger du dig själv och andra fler verktyg att bland annat hantera livets upp- och nedgångar såsom stress, oro och smärta. Du kan själv välja om du vill gå online eller på plats i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Utbildningen är både praktisk och teoretisk och du får med dig all kunskap som behövs under de fem resterande utbildningsdagar (2+2+1 fördelade över ca 3 månader) för att du ska känna dig trygg och lugn i din roll som mindfulnessinstruktör.

Som diplomerad instruktör blir du även inbjuden till vårt nationella nätverk där vi bland annat delar erfarenheter, mediterar tillsammans och hjälper varandra att sprida kunskap om mindfulness. Varmt välkommen!

🎥 Den 29:e november kl.19-20 bjuder vi in dig till en inspirationsträff, online via Zoom, där Ola Schenström och Ola Lundström berättar mer om instruktörsutbildningen. ANMÄL DIG HÄR >>

Datum: Se längre ner 👇🏻
Plats: Online, Stockholm, Göteborg eller Malmö (Lomma).
Pris: 12 950 kr (inkl. moms) exklusive kurslitteratur och inklusive obegränsad tillgång till Här&Nu-programmet.
Vill du delbetala? Du väljer enkelt antal månader i kassan.
Antal utbildningsdagar: 5 st
Kursledare: Ola Schenström, Ola Lundström eller Beatrice Blidner. Läs om kursledarna här >>
Förkunskaper: Deltagit på vår introduktionsag


95% (!) av våra deltagare skulle absolut rekommendera denna utbildning till andra. Se fler omdömen här >>


Se gärna någon av dessa korta filmer med två av kursledarna👆🏻🎥

Välj utbildningstillfälle

OBS! Du måste först välja plats för att sedan kunna välja datum.

VÄLJ PLATS
STARTDATUM
TIDER/OMFATTNING

Stockholm

PRIS
12 950 kr inkl. moms

En utvecklande utbildning – med verktyg för resten av livet

Utbildningen är både praktisk och teoretisk. De sex utbildningsdagarna håller högsta professionella standard. Du får med dig de modeller och den teoretiska kunskap som du behöver för att bli trygg i din roll som mindfulnessinstruktör. Vi lägger stor vikt vid din praktiska träning under utbildningsperioden. Vi arbetar mycket i små grupper om 3-4 personer där du får leda, utforska och dela erfarenheter.

Utbildningen bygger på Här & Nu programmet som grundaren av Mindfulnesscenter Dr Ola Schenström utvecklat. Du kommer på egen hand att få träna mindfulness genom att gå hela Här & Nu programmet under utbildningsperioden. Din egen träning och erfarenheterna från den är basen för att lära ut mindfulness till andra. Du lär dig med den egna träningen hur du fångar upp erfarenheter hos dina kommande kursdeltagare och hur de kan bemöta sina egna erfarenheter på ett konstruktivt och medkännande sätt.

Programmet baseras på Mindfulnessbaserad Stressreduktion (MBSR) och Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi (MBKT). Här & Nu programmet är det mesta använda träningsprogrammet i mindfulness i Sverige och dess effekter är positivt utvärderat i forskning vid flertalet svenska universitet.

Innehåll

Utbildningsdagarna 2-5

 • Leda övningar och få feedback
 • Utforska och dela erfarenheter
 • Följa upp den egna träningen
 • Fördjupad förståelse av vad mindfulness är och inte är
 • De viktigaste egenskaperna i instruktörsrollen
 • Attityder träningen
 • Hantering av tankar, känslor och förnimmelser från kroppen
 • Vem är jag?
 • Samtal och gruppdynamik
 • Tillämpning av mindfulness – hur gör jag när jag är klar?

Utbildningsdag 6 – diplomeringsdag

Under denna dag genomförs praktiska prov där du får leda, utforska övningar i liten grupp och få feedback. För att sedan bli diplomerad behöver du:

 • Delta på samtliga dagar och i de gruppövningar som ingår i utbildningen
 • Läst hela kursboken och instruktörskompendiet
 • Slutfört hela Här&Nu-programmet
 • Lämnat in din uppsats på 2-3 sidor om dina erfarenheter, reflektioner och tankar inför framtiden

Detta får du

🎓 Ett diplom som mindfulnessinstruktör

📋 Ett instruktörskompendium (ca 80 sidor) med teori, modeller och manual för att leda mindfulness samt föreläsningsmaterial

🙂 Individuell feedback på din diplomeringsuppsats

📚 Möjlighet att gå våra påbyggnadsutbildningar för att få fördjupad kunskap, fler redskap med specifika handledarmanualer för implementering inom respektive område

🧡 Möjlighet att vara med på våra populära retreats och veckomeditationer, enbart för instruktörer

🎧 Obegränsad tillgång till Sveriges mest använda träningsprogram i mindfulness: Här&Nu-programmet

✅ Tillgång till vårt nationella instruktörsnätverk med över 3 200 instruktörer (medlemsskap i vår unika Facebookgrupp, nätverksträffar och instruktörsbrev ca 1 ggr/månaden)

🙇‍♀️ Möjlighet att bli ambassadör för Mindfulnesscenter. Som Ambassadör får du bland annat löpande digitala marknadsföringstips, unika nätverksträffar för att dela erfarenheter med andra egen-företagare och mycket mer.

Skulle du vara intresserad av att utbilda flera st inom din organisation? Hör isåfall av dig till mig på ola@mindfulnesscenter.se så kan vi skapa unika utbildningsdatum enbart för er.

 📖 Lästips för dig som vill veta mer om forskningen:

 • Meditation är bra för hjärtat. Läs mer >>
 • Mindfulness minskar oxidativ stress . Läs mer >>
 • Mindfulness vid högt blodtryck. Läs mer >>
 • Empati/medkänsla är den viktigaste ledarskapsförmågan enligt färsk forskning refererad i affärstidningen Forbes. Läs mer >>
 • Mindfulness på arbetsplatsen leder till bättre relationer och en mer harmonisk och hälsosam arbetsplats. Läs mer >>
 • Mindfulness minska misstag i vården och ökar patientsäkerheten enligt en färsk studie. Läs mer >>
 • Forskning har gjorts på våra utbildningar, träningsprogram och e-kurser. Läs mer >>

Är du student vid universitet och högskola har du möjlighet att söka studentplats till instruktörsutbildningen, online. Du ansöker genom att skriva ett personligt brev där du berättar om dig själv, var och vad du studerar och hur långt har du kvar på din utbildning. Berätta gärna hur du kom i kontakt med mindfulness, hur du använder du mindfulness idag och på vilket sätt vill du använda det i framtiden. Skicka brevet direkt till Ola Schenström på ola@mindfulnesscenter.se så återkommer han till dig med en eventuell rabattkod.

 

Är du senior (65+ eller är pensionär av annat skäl) får du 30% rabatt på instruktörstörsutbildningen, när du väljer att gå online. Det enda du behöver göra är att använda rabattkoden senior30 i kassan.

Tid och plats

 • Instruktörsutbildning på plats i Stockholm, Göteborg och Malmö (Lomma): Alla utbildningar hålls i trevliga lokaler ca 10 min från tågcentral/centrala stadsdelarna. Kl 9.00 – 16.30 inklusive för- och eftermiddagsfika alla dagar. OBS: Lokalen i Stockholm är tyvärr inte funktionshinderanpassad då det inte finns någon hiss. För att komma till konferenslokalen måste man gå upp 1,5 trappa.
 • Instruktörsutbildning online hålls via Zoom, länk till mötet erhålls i ett separat mail ca 1-2 veckor innan kursstart. Kl 9.00 – 16.00 med paus för lunch, fika och bensträckning.

Utförlig praktisk information kommer i välkomstbrev ca 2 veckor innan kursstart till anmälda deltagare.

Detta behöver du

 • Du behöver själv köpa boken “Mindfulness i vardagen”. Köp inbunden från Bokus här >> eller i pocket från Adlibris här >>
 • Onlineupplägget underlättas av om du kan sitta i ett ostört rum som ger plats för både sittande, liggande och yoga, gärna ha trådlöst headset för ökad rörlighet.

Betalningsalternativ

 • Delbetalning
  Alla våra utbildningar går att delbetala och detta väljer du själv enkelt under betalningsprocessen. Du kan välja att betala månadsvis i 3, 6, 12 eller 24 månader. Det är räntefritt upp till 12 månader och det tillkommer 9.95 % ränta för 24 månader delbetalning. Det tillkommer aviavgift på 29 kr samt uppläggningsavgift som varierar beroende på delbetalningslängden även på de räntefria. Kostnaderna ser du i kassan när du väljer delbetalning.
 • När ditt friskvårdsbidrag betalar:
  Du visste väl om att många låter sitt friskvårdsbidrag betala en del av beloppet? Om du också vill använda ditt friskvårdsbidrag så kan du enkelt maila oss på info@mindfulnesscenter.se så skickar vi över ett giltigt kvitto.
 • När din arbetsgivare betalar:
  – Vi kan fakturera direkt till din arbetsgivare. Ange bara faktureringsuppgifterna – inklusive kostnadsställe etc – när du kommer dit i din beställning.
  – Vi kan även dela upp betalningen mellan dig och din arbetsgivare – kontakta oss isåfall på info@mindfulnesscenter.se så hjälper vi dig vidare.
 • Tips: Flera deltagare har fått denna utbildning betald via Trygghetsrådet, Omställningsfonden eller Unionen. Vissa fackförbund kan även ha stipendier att söka.

Övrigt

Ombokning/ Avbokning m.m.
Ibland händer det att man behöver ändra på saker och ting. Hur vi hanterar det kan du läsa om i våra allmänna villkor.

Har du frågor eller undrar något innan du vill anmäla dig, kontakta oss på: info@mindfulnesscenter.se

Susanne Sköld

I mitt arbete som kurator märker jag ofta att de jag samtalar med har bristande koppling mellan sinne och kropp, sina behov eller vilka de är. Det är ofta förklaringen till dåligt mående. Genom samtal försöker jag nu guida personen att bland annat komma i kontakt med denna  förkroppsligande medvetenhet.

– Susanne Sköld, Leg. hälso- och sjukvårdskurator, oktober 2023

 


Faktum är att en allmänt accepterande inställning till det ”som är”, har varit ett oväntat resultat av träningen. Det känns som en enorm inre befrielse där jag närmat mig en betydligt större medkänsla med mig själv.
– Carina Mare, HR-konsult och Coach, oktober 2023

 

 

Lovisa carlman bydén

Många terapeuter skulle må bra av att använda sig av mindfulnessträning både för ökad närvaro i samtalet och för att ta hand om sig själva för att vara hållbara på lång sikt. Den här utbildningen gav mig en djupare förståelse om varför mindfulness är viktigt och att praktisera det på riktigt.
– Susann Sjöbom Steiger, samtalsterapeut (KBT och Schema) samt Coach, 2023

Se denna film där Marika Ronty, leg. psykolog, handledare och mentor berättar mer (58 sek)


Så när du frågar mig vad jag har lärt mig i denna kurs så måste nog svaret bli att jag har kommit mig själv närmare genom att inte lika hårt döma mina tankar och känslor som fel och därmed också min person. Jag kan göra andra val än de min uppväxt, bakgrund och samhället försöker att indoktrinera mig i. Och det måste väl vara en början till förklaringen på vad inre frihet kan vara.
– Mia, diplomerad 2023


Jag har i två veckor nu kört meditationer med mina elever (3an gymnasiet, 18-20 åringar) och de älskar det. Några har lite svårt att inte ligga och fnissa men efter en stund är de helt med på noterna och de ber om kroppsscanningen nu . Så himla härligt att få föra det här vidare!
– Jenny Granath, diplomerad 2023

Idag känner jag en oerhörd tacksamhet till att jag gav mig själv möjligheten att gå den här utbildningen inom mindfulness. För mig var det viktigt att få följa ett strukturerat program, eftersom jag länge känt mig splittrad, orkeslös och vilsen i mig själv.
– Katarina, diplomerad, 2023


Här och nu mår jag bättre än jag kanske gjort sedan jag var barn, opåverkad av alla de filter som jag sedan samlat på mig. Filter som autopiloten använder sig av och ofta skickar mig rakt in i reaktiva mönster.
– Suzann Sjödin, diplomerad 2023 

Se när Gabriella Svanberg, legitimerad psykolog, berättar om instruktörsutbildningen nedan (30 sek) 

 

 

Lovisa carlman bydén

Det gör ingenting om du är skeptisk, kanske är det till och med en fördel så länge som du är nyfiken på vad mindfulness är och kan ge…
– Lovisa Carlman Bydén, diplomerad 2022. Läs mer här >>

 


Den bästa investeringen jag gjort i mitt liv.
– Marie Surell, 2022
Läs mer om effekterna av hennes träning här >>

 

 


Den bästa utbildningen jag gått. Det har förändrat mitt sätt att tänka och leva. Mycket kompetenta och kunniga instruktörer som förmedlar livsglädje. Rekommenderar verkligen en kurs här. – Håkan Ahlbeck,  2019


Metoden passar bra för många med stressrelaterade tillstånd, i synnerhet för patienter med ångesttillstånd som nästan alltid har fel andningsteknik. Jag använder andningsankaret, en betydligt bättre metod än många andra tekniker som lärs ut på vårdcentralerna.– Psykolog


Insikter jag fått av denna utbildning är att verkligen stanna upp och njuta av livet när 
det är fint och bra. Det enda vi vet om livet är ju att det kommer att förändras, så om jag kan glädjas åt och känna tacksamhet, när livet känns rikt och vackert så blir mitt liv mer rikt och vackert. – Anonym deltagare, 2022


Det känns positivt att kunna ge patienterna och kunderna ett effektivt och kraftfullt verktyg som de kan bära med sig resten av livet. Det intressanta är att medvetenheten och självkännedomen ökar så mycket– jag hittar ingen annan metod där det sker så mycket på så kort tid”. – Sjukgymnast


Med mindfulness ökar förmågan att reflektera och komma i kontakt med tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser. Det gör att man ökar sin förmåga att bli tydlig och våga sätta gränser.– Kurator


Kanske ännu mer fascinerad blir jag av de reaktioner jag har fått från omgivningen. Först var det min partner hemma som noterade att jag verkar vara så lugn, i situationer som var på något sätt påfrestande. Vi noterade också tillsammans att vi kan samtala bättre kring problem, och att vi kan skratta mer tillsammans åt både det roliga och dråpliga. – Psykoterapeut


Jag känner ett stort lugn efter många av övningarna och har aldrig känt mig så avspänd som när jag börjat träna mindfulness regelbundet.– Läkare


Jag lägger in korta mindfulnessövningar i undervisningen, med resultatet att vi upplever en mycket bättre arbetsro och hinner mer under lektionerna. Jag märker även att eleverna har ett annat sätt att bemöta varandra– de är vänligare mot varandra och mot mig. – Lärare

Online

2024-03-02
2+2+1

Helgkurs!

Utbildningsomg 1: lördag 2 mars – söndag 3 mars 2024, kl 9.00 – 16.00

Utbildningsomg 2: lördag 6 april – söndag 7 april 2024 kl 9.00 – 16.00

Diplomeringsdag: söndag 19 maj 2024 kl. 9.00 – 16.00

Lärare: Ola Schenström

12 950 kr inkl. moms
2024-04-20
2+2+1

Helgkurs!

Utbildningsomg 1: lördag 20 april – söndag 21 april 2024, kl 9.00 – 16.00

Utbildningsomg 2: lördag 25 maj – söndag 26 maj 2024 kl 9.00 – 16.00

Diplomeringsdag: söndag 16 juni 2024 kl. 9.00 – 16.00

Lärare: Ola Schenström

12 950 kr inkl. moms

Stockholm

2024-01-22
2+2+1

Utbildningsomg. 1: måndag 22 januari – tisdag 23 januari kl 9.00 – 16.00

Utbildningsomg. 2: måndag 11 mars  – tisdag 12 mars kl 9.00 – 16.00

Diplomeringsdag: tisdag 23 april kl. 9.00 – 16.00

Lärare: Ola Lundström

12 950 kr inkl. moms

Malmö (Lomma)

2024-03-21
2+2+1

Utbildningsomgång 1: torsdag 21 mars – fredag 22 mars 2024 kl 09.00-16.30

Utbildningsomgång 2: torsdag 25 april – fredag 26 april 2024 kl 09.00-16.30

Diplomeringsdag: fredag 31 maj 2024 kl 09.00-16.30

Lärare: Ola Schenström

12 950 kr inkl. moms

Göteborg

2024-03-16
2 + 2 + 1

Helgkurs!

Utbildningsomgång 1: lördag och söndag 16-17 mars, kl 9.00-16.30

Utbildningsomgång 2: lördag och söndag 27-28 april, kl 9.00-16.30

Diplomeringsdag: lördag 25:e maj, kl 9.00-16.30

Lärare: Beatrice Blidner

12 950 kr inkl. moms
course instructor
Dina lärare

Ola Lundström, Beatrice Blidner & Ola Schenström

Ola Lundström har övat och undervisat i meditation och mindfulness i över 35 år. Han är utbildad i Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi (MBKT) av professor Mark Williams, Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) av svenska lärare och grundutbildad i Breathworks.

Beatrice Blidner är leg. fysioterapeut och grundutbildad i psykoterapi (PDT, ACT) med 25 års erfarenhet inom psykiatri och mindfulnessbaserad behandling. Sen 2004 undervisar hon på fysioterapeutprogrammet, Göteborgs Universitet, de senare åren i mindfulness. Arbetar på Fungera, en rehabmottagning med mindfulness vid psykisk ohälsa.

Ola Schenström är läkare, författare och mindfulnesslärare med mer än 35 års erfarenhet. Han är en av Sveriges ledande experter på mindfulness och grundaren till Mindfulnesscenter.

Intresseanmälan

Vill du veta mer eller har frågor innan du anmäler dig? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort.

Relaterade utbildningar

Kurs i självmedkänsla, online med Dr Ola Schenström

Dags att ta hand om dig själv lite bättre 💜 Under ledning av läkaren, författaren och grundaren av Mindfulnesscenter, Dr.…

introduktionsdag mindfulness

Introduktionsdag i mindfulness

En inspirerande heldag som ger dig grunderna i vad mindfulness är och kan ge. Välkommen oavsett om du vill komma…

grundkurs i mindfulness

Andrum, en grundkurs i mindfulness 🌻

Denna kurs, under ledning av Jessica Hedin – samtalsterapeut, coach och mindfulnessinstruktör, ger dig verktyg att öka din närvaro i…

Mini Cart 0

Din varukorg är tom