Mindfulness på arbetsplatsen leder till bättre relationer och en mer harmonisk och hälsosam arbetsplats.

Forskare vid Virginia Commonwealth University, Business School, USA har funnit att fördelarna inte slutar vid det individuella perspektivet – att vi själva mår och fungerar bättre. De verkliga vinsterna uppstår när en individs grad av mindfulness översätts till medvetna interaktioner och relationer på jobbet.
  • Sådana interaktioner – fyllda med en tydlig avsikt, medkänsla och närvaro – bidrar till mer harmoniska och sunda organisationer.
  • Ökad självmedvetenhet hos medarbetarna bidrar till högre kvalitet i relationerna, ömsesidig förståelse och ömsesidigt beroende blir normen.
  • Dessutom bidrar ökad självmedvetenhet och närvaro till bättre relationer i familjen.
Är du nyfiken på att integrera mindfulness på din arbetsplats? Läs mer om hur vi på Mindfulnesscenter kan hjälpa dig med detta.

Igår fick jag ett mail med negativ respons på en arbetsuppgift som vi tillsammans arbetat med. Tidigare hade jag svarat direkt och troligen gått i klinch med vederbörande. Denna gång kunde jag stanna upp lägga märke till vilken reaktion som startade i min kropp, jag kunde känna hur hjärtat slog hårdare och hur ilskan började pysa, tankar som dök upp var ”typiskt så här blir det alltid,  jag som lagt ned så mycket jobb nu får vi börja om och då kommer vi inte hinna klart i tid. Kunde hen inte ha kläckt ur sig detta tidigare?
Nu kunde jag istället ta några medvetna andetag, betrakta scenariot som drog igång hos mig och låta det dra förbi och sedan lugnt och stilla gå över till min kollega och säga, kan vi prata om det? Detta möte fick ett betydligt bättre resultat än om jag gjort som jag brukar eller följt den där första känslan, samtidigt som jag kände ett högre välbefinnande.

Allt gott och ta väl hand om dig – alltid!

Ola Schenström, allmänläkare, grundare av Mindfulnesscenter 2007 och författare.

Mini Cart 0

Din varukorg är tom