Här har vi samlat vanliga frågor och svar.
Vi ber dig att söka efter den information du behöver här nedan innan du kontaktar oss via mail.

 1. Börja med att klicka här >>
 2. När du sedan valt e-kurs eller ljudfil scrollar du ner på produktsidan för att välja månad- eller års- eller engångsköp och skriv sedan in dina uppgifter.
 3. Därefter kan du antingen välja att träna direkt från webbläsaren eller i vår app "Mindfulnesscenter".

Ditt användarnamn är din mailadress och du kan logga in från annan enhet enligt instruktionerna ovan.

Ifall du glömt ditt lösenord, klicka på ”Glömt lösenord” så kommer ett mail med en länk så du kan återställa och välja nytt lösenord (kolla gärna i skräpposten om du mot förmodan inte skulle få ett mail i din inkorg). Vi kan tyvärr inte ändra lösenord för användarkonton, utan detta måste du genomföra själv.

Priset som dyker upp i kassan är UTAN moms. Moms på 25% tillkommer alltid och visas efter att du angett betalningsadress.

Du som företag kan köpa årsprenumeration eller engångsköp till våra e-kurser och ljudfiler.

Det enda du behöver göra är att kontakta oss på info@mindfulnesscenter.se och ange:

 • Vilka e-kurser du vill köpa (du hittar våra e-kurser här)
 • Företagsuppgifter inklusive organisationsnummer
 • Antal e-kurser (minimiantal per beställning: 10 st e-kurser)
 • Mailadresser till alla deltagare

Därefter skickar vi ut faktura till företaget samtidigt som alla deltagare får ett mail med instruktioner om hur de enkelt kan börja träna.

Vi rekommenderar att börja om på nytt men tyvärr kan du inte "avmarkera" redan genomförda övningar. Men vi rekommenderar att alltid klicka på pilen längst upp till höger när du är klar med din övning. Då kommer du kunna se vart i programmet du befinner dig nästa gång det är dags för din meditation.

e-kurs

Du kan enkelt använda ditt friskvårdsbidrag hos oss. Du köper bara din prenumeration och skriver därefter ut och lämnar ditt kvitto direkt till arbetsgivaren, senast vid årsskiftet. Däremot, om din arbetsgivare samarbetar med Benify, Wellnet eller ePassi så går du via dem för att använda ditt friskvårdsbidrag.

Om du behöver ett giltigt kvitto kan du kontakta oss på info@mindfulnesscenter.se med ditt namn, personnummer, produkt och belopp så skickar vi ett kvitto till dig (3-5 arbetsdagar).

Om du vill ändra dina uppgifter för dina e-kurser klickar du här och loggar in på ditt konto i Teachable, vi rekommenderar att du gör detta i webbläsaren och inte i appen. Uppe i menyn till höger finns ett huvud, där klickar du och väljer redigera profil.

Här kan du ändra både dina kontaktuppgifter, lösenord, kontokort och hantera dina prenumerationer. Teachable accepterar Visa, Mastercard och American Express betalkort.

Om du väljer att prenumerera per månad så förlängs prenumerationen automatiskt en månad i taget tills du säger upp den. Detsamma gäller om du prenumererar per helår, då förlängs prenumerationen ett år till det datum den löper ut. Du måste själv avsluta prenumerationen på ditt konto profil på plattformen Teachable där vi har alla våra e-kurser.

Det ska skickas ut en påminnelse om förlängning av helårsprenumeration en vecka innan den förlängs, men vi ber dig att även själv koll och säga upp prenumerationen när du inte vill fortsätta använda kursen.

Du har alltid möjlighet att prova kursen gratis under 14 dagar men måste även då komma ihåg att säga upp den om du inte vill fortsätta och betala för prenumeration.

Detta kan bero på att din telefon mest troligt är är inställd på "mörkt läge". Byt till "ljust läge" så ska texten synas texten igen.

Om du inte kommer ihåg dina inloggningsuppgifter måste du återställa ditt lösenord, klicka här.

OBS - Du kommer inte få någon varning om du anger fel e-postadress. Om du inte minns vilken e-postadress du har använt, prova de olika e-postadresser som du har. Du kan även söka i din inkorg efter den e-kursen du köpte eller efter ordet "teachable" som är plattformen där e-kurserna ligger.

För att avsluta en pågående prenumeration på e-kurs, gör så här:

 1. Logga in på ditt konto på Teachable.
 2. Klicka på ”Hantera din prenumeration” uppe till höger bredvid bilden för din profil.
 3. Välj den prenumeration du vill avsluta och klicka på ”avsluta prenumeration”.
 4. Sen är det klart och inga pengar kommer dras för nästa månad om det är månadsprenumeration, eller för nästa år om det är helårsprenumeration.

Just nu upplever vi stora problem med vissa betalningslösningar, därför ber vi dig höra av dig till oss på support@mindfulnesscenter.se så hjälper vi dig vidare.

Efter varje genomförd övning så rekommenderar vi dig att trycka på pilen längst upp till höger för att gå vidare till nästa övning. Då markeras automatiskt övningen som klar.

e-kurs

Du hittar dokument som hör till kursen under Steg Introduktion - modul "Dokument". Du behöver scrolla ner så ligger dokumenten i följd som PDF längre ned på sidan. Du kan spara ned dem på din dator och skriva ut dem om du vill. Då laddas en PDF ner på din dator som kan  öppnas av PDF-visningsprogram, tex Adobe Acrobat och kan skrivas ut.

Du kan göra vetenskapligt utvärderade test av din stressnivå och av hur mindful du är direkt på vår hemsida och dessa hittar du även i början av din e-kurs. Vi länkar även till dem här nedan:

Testa din upplevda stress med PSS (Perceived Stress Scale)

Testa din upplevda grad av mindfulness med FFMQ (Five Facets Mindfulness Questionnaire)

Du kan göra dessa test i början av en e-kurs eller utbildning i mindfulness och sedan göra om den i slutet för att se om du får ett nytt resultat (men bara om du vill)

Vissa av våra produkter är nedladdningsbara så att du enkelt kan lyssna offline från din telefon eller dator. När du har köpt en sådan produkt går du bara till till ”Mina e-kurser” och välj produkten. Gå sedan till övningar och tryck på "ladda ner" under ljudfilen. Därefter kan processen se olika ut beroende på vilken telefon/dator du har men det vanligaste är då att du måste ange vart i telefonen/datorn du vill att filen ska sparas. Därefter kan du enkelt träna vart och när som helst.

Om du får problem att komma vidare i e-kursen, prova först att göra så här:

Övar du via vår app Mindfulnesscenter appen kan du prova att installera om den, det kan lösa problemet.

Våra e-kurser på plattformen Teachable kan också köras direkt i webbläsare på dator, mobil eller surfplatta.

Prova att logga på ditt Teachable-konto via annan enhet. Använd helst webbläsaren Chrome, Firefox eller Safari (Mac).

Det kan hjälpa att rensa cacheminne i webbläsaren, även att stänga andra flikar webbläsaren. Se till att ha den senaste versionen av den webbläsare du använder installerad. Om du har annons-blockerare installerad i webbläsaren (adblocker tillägg) kan du prova att inaktivera den.

Prova att använda annan internetuppkoppling, om du har tillgång till det.

Om samma problem uppstår skriv ner vilken e-kurs det gäller och hur du loggat in; om du använder vår app eller webbläsare i dator/surfplatta/mobil och i så fall vilken webbläsare det är, vilket steg och vilken övning samt datum och tid för ditt inloggningsförsök. Bifoga också gärna en skärmbild av hur det ser ut där kursen fastnar. Maila denna beskrivning till oss så hjälper vi dig att hitta en lösning.

Mindfulnesscenter har tidigare erbjudit våra e-kurser på en äldre digital plattform som vi tyvärr var tvungna att stänga ned under slutet av 2020. Den gamla plattformen har inte hållit måttet för att hänga med i den tekniska utveckling som är nödvändig för att e-kurserna ska fungera för våra kunder.

Vi erbjuder våra e-kurser på den säkrare plattformen Teachable med månads- eller årsprenumeration. De villkor som tidigare köpta kurser på den äldre plattformen hade upphör genom denna övergång, vilket innebär att du tyvärr inte längre har tillgång till tidigare köpt kurs.

Du kan prova att prenumerera på samma kurs på den nya plattformen eller välja en annan i vårt breda utbud på mindfulnesskurser för olika tillämpningsområden. För att göra detta behöver du skapa ett konto på Teachable.

Vi förstår att denna omställning innebär förlust av tidigare köpta kurs men hoppas du kommer upptäcka fördelarna med att prenumerera på kurser i ett system som är flexibelt och hållbart i längden.

Om detta händer rekommenderar vi att du alltid använder webbläsaren när du tränar. Det enda du behöver göra är att gå in här https://learn.mindfulnesscenter.se/, logga in som vanligt och sedan spara ner denna url på din hemskärm (då fungerar den precis som appen och du är inloggad varje gång). Om problemet fortfarande kvarstår ber vi dig att kontakta oss direkt så ska vi hjälpa dig så gott vi kan.

Har du fått felmeddelande när du försökt uppdatera dina kortuppgifter?

Vi får börja med att be om ursäkt för detta. Det enda du behöver göra är att maila oss till info@mindfulnesscenter.se och beskriva ditt problem så hjälper vi dig vidare.

Det finns inga förkunskapskrav för att bli mindfulnessinstruktör, bara att du har ett nyfiket och öppet sinne.

Introduktionsdagen ger grunderna i mindfulness både för dig som vill komma igång med egen träning eller om du avser att arbeta professionellt med mindfulness. Under dagen varvar vi teori om mindfulness och hjärnforskning med praktiska mindfulnessövningar. Vi går igenom alla grundövningarna i mindfulnessprogrammet Här&Nu och tar upp hur man kan komma igång med egen regelbunden övning. Du kan läsa mer om introduktionsdagen här >>

Du kan anmäla dig till endast introduktionsdagen för att prova mindfulness och därefter besluta dig för om du vill gå de övriga fem utbildningsdagarna på Steg 1 Mindfulnessinstruktör.

Utbildningen sträcker sig över 4-6 månader och är uppdelad på fyra utbildningsomgångar: introduktionsdag – kursomgång 1 (två dagar) – kursomgång 2 (två dagar) - diplomeringsdag. Läs mer om utbildningen här >>

För att bli diplomerad Mindfulnessinstruktör Steg 1 krävs:

 • 100% närvaro
 • Aktivt deltagande på alla utbildningsdagarna
 • Fullgjort egen träning med Här & Nu-programmet
 • Lämnat in en diplomeringsuppsats på ca. tre sidor.

Introduktionsdagen och Instruktörsutbildningen Steg 1 hålls både på plats i Göteborg, Stockholm och Malmö samt online via zoom. Vi har tidigare även hållit i dessa utbildningar på plats i Luleå och Umeå men inte längre.

För att läsa om våra andra utbildningar och vilka platser de hålls på ber vi dig gå in och läsa mer specifikt på den kurs du är intresserad av här >>

Här&Nu-programmet och Mindfulness i vardagen ingår när du utbildar dig till mindfulnessinstruktör hos oss.

I vissa fall kan vi göra ett undantag och låta deltagare få antingen hoppa över introduktionsdagen eller få en kortare introduktion online, för att därefter kunna starta på vår Steg 1 utbildning med kursomgång 1. Detta kan gälla för personer som har längre erfarenhet av mindfulnessträning, om introduktionsdagen missats på grund av sjukdom eller om det inte finns möjlighet att delta vid nästa start. Detta är dock en bedömning och avvägning vi gör från fall till fall och vi rekommenderar alltid att man deltar på introduktionsdagen.

Ifall detta skulle vara aktuellt för dig, kontakta oss på utbildning@mindfulnesscenter.se

Om du är utbildad i mindfulness av annan utbildare kan du göra vår programuppgradering för att diplomeras till Mindfulnessinstruktör Steg 1 och ingå i Mindfulnesscenters nätverk av instruktörer. Uppgraderingen innebär att du deltar på de tre sista dagarna av vår Steg 1-utbildning, tar del av materialet, läst boken Mindfulness i vardagen och tränat själv med 8-veckorsprogrammet Här&Nu.

Vi är måna om att våra utbildade instruktörer håller en hög kvalitet och likvärdig nivå av kunskap och kompetens, så bedömning av tidigare utbildning som tillgodoräknas för deltagande avgörs individuellt, kontakta oss på utbildning@mindfulnesscenter.se. Kostnad för programuppdatering inkl. kurs- och instruktörsmaterial är 6000 kr + moms.

Om du inte har en annan mindfulnessinstruktörsutbildning men har mycket erfarenhet av egen övning i mindfulness/meditation, eget deltagande i kurser/utbildning med mindfulnessinslag, så kan du eventuellt hoppa över introduktionsdagen på Steg 1 utbildningen och reducera kostnaden. Normalt sett inkluderar steg 1 alla sex utbildningsdagarna vilket är  ett krav för att ingå i vårt instruktörsnätverk.

För de som är utbildade mindfulnessinstruktörer av andra anordnare kan det också vara möjligt att gå någon av våra påbyggnadsutbildningar. Detta avgörs individuellt, kontakta oss på utbildning@mindfulnesscenter.se.

Vi erbjuder idag ett antal pågbyggnadstubildningar för dig som är instruktör. Aktuella utbildningar hittar du här >>.

Våra aktuella påbyggnadsutbildningar baseras på efterfrågan från er som instruktörer samt våra tillgängliga resurser. Tidigare har vi även haft påbyggnadsutbildningarna

 • Mindfulness vid ångest/depression
 • Mindfulness vid långvarig smärta och sjukdom
 • Öka din självmedkänsla

Du som instruktör får mer än gärna höra av dig till oss om du har tankar idéer kring någon utbildning som du själv är intresserad av, mest troligt är det fler som tycker likadant 😉

För att du ska få uppdateringar kring våra nya påbyggnadsutbildningarna så ber vi dig  att prenumerera på vårt instruktörsbrev samt följa oss på Instagram. 

Du hittar datum utbildningar på respektive utbildning här. När du väl valt din utbildning så behöver du scrolla ner en bit på sidan och klicka på "Kurstillfällen":

Om du scrollar ned förbi dessa datum hittar du även datum för våra pågående utbildningar:

Vid köp av e-kurser och ljudfiler som erhålls på plattformen Teachable kan betalning endast ske med bankkort (Visa, Mastercard och American express). Det är tyvärr inte möjligt att köpa e-kurs mot faktura som privatperson. Däremot kan du som företag köpa e-kurser, detta kan du läsa mer om under fliken "e-kurser för mindfulnessträning" ovan.

Direkt efter genomfört köp erhåller du ett kvitto som skickas direkt från Teachable till din angivna mailadress. Skulle du behöva en kopia på detta kontakta oss på info@mindfulnesscenter.se så hjälper vi till att ordna ett sådant.

Du kan köpa våra utbildningar via webbshopen på hemsidan och betala antingen med betalkort, swish eller via faktura. Vid fakturabetalning kan du ange din arbetsgivares uppgifter om den ska stå för kostnaden.

Alla våra utbildningar går att delbetala och detta väljer du själv enkelt under betalningsprocessen. Du kan välja att betala månadsvis i 3, 6, 12 eller 24 månader. För betalningstjänster samarbetar vi med Svea.

För att vi ska kunna ge korrekt underlag för fakturering behövs följande uppgifter:

Privatperson:
Namn
Adress
Email
Personnummer (Inte krav men bra om fakturan någonsin går till inkasso)

Företag:
Organisationsnummer
Namn
Adress
Referens/Märkning
Email

Stat, kommun och landsting:
Organisationsnummer
Namn
Adress
Avdelning
Märkning
Email
GLN-nummer

Om du har fått tillgång till en rabattkod för köp av en utbildning eller e-kurs på så anger du denna i rutan ”Ange rabattkod” vid köp i vår webbshop.

Eftersom man får använda sitt friskvårdsbidrag i syfte för att förbättra sin egen hälsa och för återhämtning kan du i dagsläget använda ditt friskvårdsbidrag till att betala:
- E-kurser och ljudfiler. Läs mer här >>
- Individuell coachning. Boka coachning >>
- Kurs i självmedkänsla. Läs mer om kursen >>
- Introduktionsdag i mindfulness. Läs mer och boka >>
- ANDRUM, en grundkurs online. Läs mer och boka här >>
- Retreat online. Läs mer här >>

För dig som redan är instruktör:
- Veckomeditationer. Lär mer här >>
- Meditationsretreat på Syninge Kursgård. Läs mer här >>

 

Däremot är det inte tillåtet att använda sitt friskvårdsbidrag när du genomför en utbildning, där du får någon typ av diplom eller licens. Därför rekommenderar vi att inte använda ditt friskvårdsbidrag när du till exempel utbildar dig till instruktör.

Vi samarbetar med följande friskvårdsportaler: Benify, Epassi, Wellnet och Health Integrator.

Om du är medlem i en fackförening kan du i vissa fall använda deras utbildningsstöd för att betala hela eller delar av en utbildning hos oss. Kolla med ditt eget fackförbund för mer information.

Om du samtidigt studerar på universitet/högskola så kan du söka STUDENTPLATS hos oss när du vill utbilda dig till instruktör online eller om du vill vara med i 'Mindfulness Live'. Studentplats beviljas efter personlig ansökan och ger ett rabatterat pris.

 

Ansök genom att skriva ett personligt brev där du berättar om dig själv, din utbildning och hur långt har du kvar. Berätta gärna hur du kom i kontakt med mindfulness, hur du använder mindfulness idag och på vilket sätt du vill använda det i framtiden. Skicka detta till Ola Schenström på ola@mindfulnesscenter.se så återkommer han med en eventuell rabattkod.

Som diplomerad mindfulnessinstruktör Steg 1 är du välkommen att ansluta dig till vårt instruktörsnätverk. Vi har idag ca 3100 utbildade instruktörer i vårt instruktörsnätverk vilket är det enda i sitt slag i denna omfattning i landet. Nätverket är något som vi hela tiden utvecklar och vår vision är att vi genom detta ska kunna sprida mindfulness i samhället så som inom skolan, arbetslivet och vården.

Genom nätverket får du möjlighet till gemenskap, samverkan, inspiration och stöd i att arbeta med mindfulness.

Det ger också följande fördelar:

 • Att stå med på vår hemsida för ”Hitta instruktör” där kunder kan hitta utbildade instruktörer som håller i kurser/grupper.
 • Inbjudan till vårt Ambassadörsprogram där du kan ge rabatt till kunder på utbildningar och e-kurser och samtidigt få provision på all försäljning. Du får även tips om hur som du instruktör kan marknadföra dig digitalt.
 • Att få våra månatliga instruktörsbrev med nyheter inom forskning, information om utbildningar, inbjudan till unika webinar och annan matnyttig information/inspiration.
 • Delta i vår slutna Facebook-grupp där instruktörer kan byta erfarenheter med varandra och där vi kan lägga ut information och förfrågningar på inkomna uppdrag.
 • Möjlighet att gå alla våra påbyggnadsutbildningar
 • Du får en rabattkod som ger 20% rabatt på alla våra e-kurser när du förmedlar dem för köp av deltagare på kurser du leder.
 • Inbjudan till veckomeditationer enbart för instruktörsnätverket
 • Möjlighet att ingå i olika grupper och intresseområden för tillämpning av mindfulness inom nätverket.

 • Logga in på din instruktörsprofil här >>
 • Klicka på ditt namn uppe till höger och välj "Ändra profil".
 • Här kan du nu lägga upp en profilbild, ändra dina adressuppgifter, ange verksamhetskommun och område, ange om du vill vara sökbar på Visa instruktör på vår hemsida, lägga in externa kurser du erbjuder och ange yrkes och intresseområden. För att lägga till dina intresseområden: scrolla ned i profilen tills du kommer till "Yrke och arbetsområde" - där klickar du på knappen "Add" till höger;

Till höger om "Intresserad av" finns en rullgardinsmeny där du kan välja tre olika intresseområden.
Tryck sedan på "Save" så dina ändringar sparas.

Som utbildad Mindfulnessinstruktör Steg 1 har du tillgång till e-kurserna Här&Nu och Mindfulness i vardagen.

Om du även gått en pågbyggnadsutbildning får du tillgång till de specifika e-kurser som tillhör den specifika utbildnigen, som t ex Mindfulness för barn och unga, Mindfulness vid ångest och depression och Mindfulness för långvarig smärta och sjukdom, Mindful Qigong, Mindfulness på arbetsplatsen osv.

Som medlem i vårt instruktörsnätverk blir du inbjuden till att bli Ambassadör. Ambassadörsprogrammet syftar till att du som instruktör, på ett enklare sätt, ska kunna sprida mindfulness/medveten närvaro i samhället. Detta så att fler ska kunna hantera livets upp och nedgångar. Du får provision och ditt nätverk får rabatt på våra utbildningar och e-kurser. Vi vill med detta program även skapa gemenskap och inspiration och du kommer löpande att få digitala marknadsföringstips.

Läs mer om programmet här >>

Psst, rabatten fungerar dessutom när du köper en utbildning till dig själv, t ex en påbyggnadsutbildning eller Steg 2.

När din ansökan blivit godkänd får du ett välkomstbrev med all information du behöver för att komma igång.

Ja, du som instruktör kan alltid ge 20% rabatt på alla våra e-kurser. Det du behöver göra är att kontakta oss på support@mindfulnesscenter.se så skapar vi en unik rabattkod till dig.

Mini Cart 0

Din varukorg är tom