Här har vi samlat de vanligaste frågorna och svaren som rör våra e-kurser och utbildningar i mindfulness.

Vi ber dig att söka efter den information du behöver här nedan innan du kontaktar oss via mail.

För att skapa ett konto på träningsplattformen Teacheable för våra e-kurser och åtkomst av mp3/nedladdningar gör du så här:

 1. Börja med att klicka här: https://learn.mindfulnesscenter.se/
 2. Klicka sen uppe till höger i menyn där det står Skapa ett konto.
 3. Där skriver du in din mailadress och väljer ditt lösenord.
 4. När du gjort det så ser du en stor knapp med Alla e-kurser, klickar du där så ser du vårt utbud på e-kurser för mindfulnessträning.

Du kan också välja att gå till vår förstasida och där klicka på Träna online” så kommer du till dina e-kurser.

Ditt användarnamn är din mailadress och du kan logga in från annan enhet enligt instruktionerna ovan.

Ifall du glömt ditt lösenord klicka på ”Glömt lösenord” så kommer ett mail med en länk så du kan återställa och välja nytt lösenord. Vi kan inte ändra lösenord för användarkonton utan det genomför du själv.

För att börja prenumerera på en nu e-kurs för mindfulnessträning:

 1. Logga in på ditt konto på Teachable.
 2. Klicka på ”Alla e-kurser” uppe i menyn till vänster om bilden för din profil.
 3. Välj den kurs du vill börja prenumerera på och välj månads- eller helårsprenumeration.

Det finns ingen bindningstid och du kan enkelt säga upp prenumerationen innan avtalsperioden går ut. Detta gör du inne på profilsidan och väljer ”Hantera din prenumeration”.

Om du behöver ett kvitto på din betalning av e-kurs får du kontakta oss på info@mindfulnesscenter.se så skickar vi ett kvitto till dig.

Om du väljer att prenumerera per månad så förlängs prenumerationen automatiskt en månad i taget tills du säger upp den. Detsamma gäller om du prenumererar per helår, då förlängs prenumerationen ett år till det datum den löper ut. Du måste själv avsluta prenumerationen på ditt konto profil på plattformen Teachable där vi har alla våra e-kurser.

Det ska skickas ut en påminnelse om förlängning av helårsprenumeration en vecka innan den förlängs, men vi ber dig att även själv koll och säga upp prenumerationen när du inte vill fortsätta använda kursen.

Du har alltid möjlighet att prova kursen gratis under 14 dagar men måste även då komma ihåg att säga upp den om du inte vill fortsätta och betala för prenumeration.

För att avsluta en pågående prenumeration på e-kurs för mindfulnessträning, gör så här:

 1. Logga in på ditt konto på Teachable.
 2. Klicka på ”Hantera din prenumeration” uppe till höger bredvid bilden för din profil.
 3. Välj den prenumeration du vill avsluta och klicka på ”avsluta prenumeration”.
 4. Sen är det klart och inga pengar kommer dras för nästa månad om det är månadsprenumeration, eller för nästa år om det är helårsprenumeration.

Enligt Skatteverkets regler är det godkänt att använda sitt Friskvårdsbidrag från arbetsgivare för att betala för kurs i ”Mindfulness som stresshantering”. Friskvårdsbidraget täcker också ”Meditation som stresshantering” och ”Mental träning som stresshantering”.

Eftersom alla våra utbildningar och e-kurser innehåller både meditation och mental träning i ett mindfulnessprogram som bland annat syftar till stresshantering så är det möjligt att använda Friskvårdsbidrag för att betala för dem. Det finns svensk forskning som visar den stressreducerande effekten av flera av våra e-kurser som Här & nu, Mindfulness vid stress, Mindfulness för fokus och energi och Mindfulness och medkänsla.

Vi samarbetar med följande friskvårdsportaler: Benify, Epassi, Actiway, Wellnet och Health Integrator.

Om du är medlem i en fackförening kan du i vissa fall använda deras utbildningsstöd för att betala hela eller delar av en utbildning hos oss. Kolla med ditt eget fackförbund för mer information.

Om du vill ändra dina uppgifter för dina e-kurser klickar du här och loggar in på ditt konto i Teachable. Uppe i menyn till höger finns ett huvud, där klickar du och väljer redigera profil.

Här kan du ändra både dina kontaktuppgifter, lösenord, kontokort och hantera dina prenumerationer.

Teachable accepterar Visa, Mastercard och American Express betalkort.

Du hittar dokument som hör till kursen under Steg Introduktion - modul "Välkommen".

Du behöver scrolla ner så ligger dokumenten i följd som PDF längre ned på sidan.

Du kan spara ned dem på din dator och skriva ut dem om du vill. Då laddas en PDF ner på din dator som kan  öppnas av PDF-visningsprogram, tex Adobe Acrobat och kan skrivas ut.

Du kan göra vetenskapligt utvärderade test av din stressnivå och av hur mindful du är direkt på vår hemsida:

Testa din upplevda stress med PSS (Perceived Stress Scale)

Testa din upplevda grad av mindfulness med FFMQ (Five Facets Mindfulness Questionnaire)

Du kan göra dessa test i början av en e-kurs eller utbildning i mindfulness och sen göra om den i slutet för att se om du får ett nytt resultat.

Ljudfiler i Mp3-format filer är en nedladdningsprodukt och avses inte lyssnas till online. Om du har köpt något av våra paket av ljudfiler för mindfulnessträning laddar du ned dem när du är inloggad på ditt konto på Teachable.

Gå till ”Mina e-kurser”, välj produkten/ljudfilerna och klicka sen på ”Start” till höger om texten ”Filer att ladda ned”. Nedladdning av ljudfiler kan göras till både dator, mobil och surfplatta.

Om du får problem att komma vidare i e-kursen, prova först att göra så här:

Övar du via vår app Mindfulnesscenter appen kan du prova att installera om den, det kan lösa problemet.

Våra e-kurser på plattformen Teachable kan också köras direkt i webbläsare på dator, mobil eller surfplatta.

Prova att logga på ditt Teachable-konto via annan enhet. Använd helst webbläsaren Chrome, Firefox eller Safari (Mac).

Det kan hjälpa att rensa cacheminne i webbläsaren, även att stänga andra flikar webbläsaren. Se till att ha den senaste versionen av den webbläsare du använder installerad. Om du har annons-blockerare installerad i webbläsaren (adblocker tillägg) kan du prova att inaktivera den.

Prova att använda annan internetuppkoppling, om du har tillgång till det.

Om samma problem uppstår skriv ner vilken e-kurs det gäller och hur du loggat in; om du använder vår app eller webbläsare i dator/surfplatta/mobil och i så fall vilken webbläsare det är, vilket steg och vilken övning samt datum och tid för ditt inloggningsförsök. Bifoga också gärna en skärmbild av hur det ser ut där kursen fastnar. Maila denna beskrivning till oss så hjälper vi dig att hitta en lösning.

Mindfulnesscenter har tidigare erbjudit våra e-kurser på en äldre digital plattform som vi tyvärr var tvungna att stänga ned under slutet av 2020. Den gamla plattformen har inte hållit måttet för att hänga med i den tekniska utveckling som är nödvändig för att e-kurserna ska fungera för våra kunder.

Vi kan nu erbjuda våra e-kurser på den nya säkrare plattformen Teachable med månads- eller årsprenumeration. De villkor som tidigare köpta kurser på den äldre plattformen hade upphör genom denna övergång, vilket innebär att du tyvärr inte längre har tillgång till tidigare köpt kurs.

Du kan prova att prenumerera på samma kurs på den nya plattformen eller välja en annan i vårt breda utbud på mindfulnesskurser för olika tillämpningsområden. För att göra detta behöver du skapa ett konto på Teachable.

För att kompensera för ev tidigare köpt kurs på gamla plattformen ger vi tills vidare 50% rabatt på alla prenumerationer för dig som haft detta. Det ger en kostnad på 25 kr/månad för de flesta kurser (några 20 kr/månad) eller 420 kr/helår. Kontakta oss så får du en rabattkod.  Du anger koden när du genomför ditt köp och samtidigt väljer månads- eller årsprenumeration.

Vi förstår att denna omställning innebär förlust av tidigare köpta kurs men hoppas du kommer upptäcka fördelarna med att prenumerera på kurser i ett system som är flexibelt och hållbart i längden.

Det finns inga förkunskapskrav för vår Steg 1 utbildning, däremot behöver man ha blivit diplomerad steg 1 för att sen kunna vidareutbilda sig till Steg 2.

Steg 1 diplomering är också ett krav för att bli antagen till någon av de påbyggnadsutbildningar som vi erbjuder.

Introduktionsdagen ger grunderna i mindfulness både för dig som främst vill komma igång med egen träning eller om du avser att arbeta professionellt med mindfulness. Under dagen varvar vi teori om mindfulness och hjärnforskning med praktiska mindfulnessövningar. Vi går igenom alla grundövningarna i mindfulnessprogrammet Här & nu och tar upp hur man kan komma igång med egen regelbunden övning.

Du kan anmäla dig till endast introduktionsdagen för att prova mindfulness och därefter besluta dig för om du vill gå de övriga fem utbildningsdagarna på Steg 1 Mindfulnessinstruktör.

Utbildningen sträcker sig över 4-6 månader och är uppdelad på fyra utbildningsomgångar: introduktionsdag – kursomgång 1 (två dagar) – kursomgång 2 (två dagar) - diplomeringsdag.

Utbildningen till Steg 1 instruktör i mindfulness utgår från ett icke hierarkiskt och icke dömande förhållningssätt och bygger på Här & Nu-programmet som grundaren av Mindfulnesscenter dr Ola Schenström utvecklat. Här & Nu-programmet bygger i sin tur helt på de internationella mindfulnessprogrammen MBSR – Mindfulnessbaserad Stressreduktion och MBKT – Mindfulnessbaserad Kognitiv terapi, men är anpassat för att fungera i dagens stressfyllda liv.

Max deltagarantal på instruktörsutbildningar är 25 personer. En stor del av utbildningen föregår i mindre grupper med goda möjligheter att lära sig leda övningar, dela upplevelser och få personlig feedback.

För att bli godkänd och diplomerad Mindfulnessinstruktör Steg 1 krävs 100% närvaro och aktivt deltagande på alla utbildningsdagarna, fullgjort egen träning med Här  & Nu-programmet och inlämnande av en diplomeringsuppsats på ca tre sidor.

Mindfulnessinstruktör Steg 1 erbjuds normalt med fysiska träffar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har tidigare även hållit utbildningar i Umeå och Luleå men har för närvarande inte några inplanerade där.

På grund av rådande rekommendationer under coronapandemin har vi hållit samtliga utbildningsdagar online under 2020-2021. Vi har beslutat att fortsätta med endast online under våren 2022, men ill hösten planerar vi att hålla utbildningar på plats i Stockholm och Malmö, men vi måste förstås följa de aktuella rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten.

Mindfulnessinstruktör Steg 2 hålls normalt på fysiska träffar endast i Stockholm, beroende på coronapandemin dock online våren 2021.

Alla påbyggnadsutbildningar utom Mindfulness i naturen hålls endast online.

Om du går vår Steg 1 utbildning så ingår e-kurserna Här&Nu, Powerbreak, Mindfulness i vardagen och Mindfulness vid stress.

På Steg 2 utbildningen ingår e-kursen Steg 2 samt andra ljudfiler som tilldelas dig via mail.

De olika påbyggnadsutbildningarna har olika e-kurser kopplade till sig. Läs mer under respektive utbildning.

I vissa fall kan vi göra ett undantag och låta deltagare få antingen hoppa över introduktionsdagen eller få en kortare introduktion online, för att därefter kunna starta på vår Steg 1 utbildning med kursomgång 1. Detta kan gälla för personer som har längre erfarenhet av mindfulnessträning, om introduktionsdagen missats på grund av sjukdom eller om det inte finns möjlighet att delta vid nästa start. Detta är dock en bedömning och avvägning vi gör från fall till fall och vi rekommenderar alltid att man deltar på introduktionsdagen.

Ifall detta skulle vara aktuellt för dig, kontakta oss på utbildning@mindfulnesscenter.se

Om du är utbildad i mindfulness av annan utbildare kan du göra vår programuppgradering för att diplomeras till Mindfulnessinstruktör Steg 1 och ingå i Mindfulnesscenters nätverk av instruktörer. Uppgraderingen innebär att du deltar på de tre sista dagarna av vår Steg 1 utbildning, tar del av materialet som ingår i kursen, tränar själv med 8-veckorsprogrammet Här&Nu, samt rekommenderas att påbörja en pilotgrupp.

Vi är måna om att våra utbildade instruktörer håller en hög kvalitet och likvärdig nivå av kunskap och kompetens, så bedömning av tidigare utbildning som tillgodoräknas för deltagande avgörs individuellt, kontakta oss på utbildning@mindfulnesscenter.se. Kostnad för programuppdatering inkl. kurs- och instruktörsmaterial är 5 500 kr + moms för online utbildning och 7 500 kr + moms för utbildning på plats.

Om du inte har en annan mindfulnessinstruktörsutbildning men har mycket erfarenhet av egen övning i mindfulness/meditation, eget deltagande i kurser/utbildning med mindfulnessinslag, så kan du hoppa över introduktionsdagen på Steg 1 utbildningen till en reducerad kostnad. Normalt så är hela Steg 1 inkluderat alla sex utbildningsdagarna ett krav för att ingå i vårt instruktörsnätverk.

För de som är utbildade mindfulnessinstruktörer av andra anordnare kan det också vara möjligt att gå någon av våra Påbyggnadsutbildningar (arbetsplats, skola, medkänsla, smärta/sjukdom, ångest/depression), Steg 2 och retreater.

Vi erbjuder idag instruktörer i vårt nätverk följande påbyggnadsutbildningar som hålls online:

 • Mindfulness i skolan
 • Mindfulness på arbetsplatsen
 • Mindfulness vid ångest/depression
 • Mindfulness vid långvarig smärta och sjukdom
 • Mindfulness och medkänsla med sig själv och andra

Påbyggnadsutbildningen Mindfulness i naturen erbjuds på plats i naturskönt område i Stockholm, Göteborg, Malmö och Luleå.

Tidpunkt för när vi erbjuder dessa utbildningar kan variera, så titta på hemsidan eller se till att prenumerera på vårt Instruktörsbrev så du får aktuell information om när en påbyggnadsutbildning startar.

Steg 2 utbildningen till mindfulnessinstruktör inleds med en fem dagars retreat på internat, varefter deltagarna gör åtta veckors egen träning med ca 40 min övning per dag.

Under kommande sex utbildningsdagarna ges fördjupad kompetens att leda hela Här & nu programmet, att hålla utforskande samtal och teoretisk kunskap genom litteraturstudier och en uppsats på 3 - 5 sidor.

Utbildningen ger en gedigen kompetens för dig som vill arbeta professionellt med mindfulness både med grupper och individuellt.

Du hittar datum för kommande Steg 1 utbildningar till mindfulnessinstruktör här, du behöver scrolla ned en bit på sidan och klicka på "Kurstillfällen":

Om du scrollar ned förbi dessa hittar du datum för våra pågående Steg 1 utbildningar:

Vid köp av e-kurser och ljudfiler som erhålls på plattformen Teachable kan betalning endast ske med bankkort. Är det endast vissa kort som accepteras?  Visa, Mastercard, American express. Det är tyvärr inte möjligt att köpa e-kurs mot faktura.

Om du behöver få ett kvitto på erlagd betalning av e-kurs köpt av Mindfulnesscenter, kontakta oss på info@mindfulnesscenter.se så hjälper vi till att ordna ett sådant.

Du kan köpa våra utbildningar via webbshopen på hemsidan och betala antingen med betalkort eller mot faktura. Vid fakturabetalning kan du ange din arbetsgivares uppgifter om den ska stå för kostnaden.

Vi erbjuder delbetalning vid köp av våra utbildningar. Betalningen sker då mot faktura och delas upp på antingen fyra kvartal eller 12 månader. Du kan välja avbetalningsalternativ vid bokning. Det kommer då ett mail från Collector bank som handhar fakturahantering vid avbetalningar, detta måste du bekräfta mottagande av för att betalningen ska godkännas.

För betalningstjänster samarbetar vi med Payer så vid problem med betalning kan du även kontakta deras kundtjänst.

För att vi ska kunna ge korrekt underlag för fakturering till vår förvaltare Kapa förvaltning behövs följande uppgifter:

Privatperson:
Namn
Adress
Email
Personnummer (Inte krav men bra om fakturan någonsin går till inkasso)

Företag:
Organisationsnummer
Namn
Adress
Referens/Märkning
Email

Stat, kommun och landsting:
Organisationsnummer
Namn
Adress
Avdelning
Märkning
Email
GLN-nummer

Om du har fått tillgång till en rabattkod för köp av en utbildning eller e-kurs på så anger du denna i rutan ”Ange rabattkod” vid köp i vår webbshop.

Enligt Skatteverkets regler är det godkänt att använda sitt Friskvårdsbidrag från arbetsgivare för att betala för kurs i ”Mindfulness som stresshantering”. Friskvårdsbidraget täcker också ”Meditation som stresshantering” och ”Mental träning som stresshantering”.

Eftersom alla våra utbildningar och e-kurser innehåller både meditation och mental träning i ett mindfulnessprogram som bland annat syftar till stresshantering så är det möjligt att använda Friskvårdsbidrag för att betala för dem. Det finns svensk forskning som visar den stressreducerande effekten av flera av våra e-kurser som Här & nu, Mindfulness vid stress, Mindfulness för fokus och energi och Mindfulness och medkänsla.

Vi samarbetar med följande friskvårdsportaler: Benify, Epassi, Actiway, Wellnet och Health Integrator.

Om du är medlem i en fackförening kan du i vissa fall använda deras utbildningsstöd för att betala hela eller delar av en utbildning hos oss. Kolla med ditt eget fackförbund för mer information.

Om du samtidigt studerar på universitet/högskola så kan du söka Studentplats hos oss. Studentplats beviljas efter personlig ansökan och ger ett rabatterat pris på Instruktörsutbildning Steg 1.

Du kan läsa mer om detta och hitta länk till ansökan om studentplats här.

Som diplomerad mindfulnessinstruktör Steg 1 är du välkommen att ansluta dig till vårt instruktörsnätverk. Vi har idag ca 2 850 utbildade instruktörer i vårt instruktörsnätverk vilket är det enda i sitt slag i denna omfattning i landet. Nätverket är något som vi hela tiden utvecklar och vår vision är att vi genom detta ska kunna sprida mindfulness i samhället inom skolan, arbetslivet och vården.

Genom nätverket får du möjlighet till gemenskap, samverkan, inspiration och stöd i att arbeta med mindfulness.

Det ger också följande fördelar:

 • Att stå med på vår hemsida för ”Hitta instruktör” där kunder kan hitta utbildade instruktörer som håller i kurser/grupper.
 • Att få vår månatliga Instruktörsbrev med nyheter inom forskning, information om utbildningar och annan information som berör mindfulnessinstruktörer.
 • Delta i vår slutna Facebook-grupp där instruktörer kan byta erfarenheter med varandra och där vi kan lägga ut information och förfrågningar på inkomna uppdrag.
 • Möjlighet att gå alla våra påbyggnadsutbildningar för instruktörer och Steg 2 utbildning till mindfulnessinstruktör.
 • Rabatt 20% på våra e-kurser när du förmedlar dem för köp av deltagare på kurser du leder.
 • Inbjudan till tematräffar, föreläsningar, webinarier och meditationer online enbart för instruktörer.
 • Möjlighet att ingå i olika grupper och intresseområden för tillämpning av mindfulness inom nätverket.
 • Välkommen i vårt Affiliate-system där du som instruktör kan ge rabatt till kunder på utvalda utbildningar och själv få provision på försäljningen.

För att ändra i din profil så behöver du logga in på nätverkssidorna Din profil (mindfulnesscenter.se).

Klicka på ditt namn uppe till höger och välj "Ändra profil".

Här kan du lägga upp en profilbild, ändra dina adressuppgifter, ange verksamhetskommun och område, ange om du vill vara sökbar på Visa instruktör på vår hemsida, lägga in externa kurser du erbjuder och ange yrkes och intresseområden.

För att lägga till dina intresseområden: scrolla ned i profilen tills du kommer till "Yrke och arbetsområde" - där klickar du på knappen "Add" till höger;

Till höger om "Intresserad av" finns en rullgardinsmeny där du kan välja tre olika intresseområden.
Tryck sedan på "Save" så dina ändringar sparas.

Om du inte redan får vårt nyhetsbrev för instruktörer som skickas ut några gånger per månad kan du prenumera på det via denna länk.

Som utbildad Mindfulnessinstruktör Steg 1 har du tillgång till e-kurserna Här & nu, Mindfulness i vardagen, Nyfiken på Mindfulness och Mindfulness vid stress.

Utöver detta basutbud får du även personlig tillgång till de e-kurser som du gått påbyggnadsutbildning i att leda, som t ex Mindfulness och medkänsla, Mindfulness för barn och unga, Mindfulness vid ångest och depression och Mindfulness för långvarig smärta och sjukdom.

Som medlem i vårt instruktörsnätverk kan du bli Affiliate till Mindfulnesscenter. Det innebär ett fördjupat samarbete där du kan erbjuda andra att köpa våra utbildningar med 10% rabatt och du som förmedlar köpet får 6% provision i ersättning. Som Affiliate har du en personlig rabattkod som du ger till de som vill köpa en utbildning.

Koden fungerar dessutom när du köper en utbildning till dig själv, t ex en påbyggnadsutbildning eller Steg 2, så att du själv får både rabatten och provisionen.

Du ansöker om att bli Affiliate via formulär på hemsidan.

När din ansökan blivit godkänd får du ett välkomstbrev med all information du behöver för att komma igång.

När du har blivit Affiliate till Mindfulnesscenter får du ett eget Affiliate-konto som du loggar in till med din mailadress och lösenord du själv väljer.

När du är inloggad kan du ändra dina personliga inställningar, lägga till bankkonto för utbetalningar, se statistik över dina förmedlade köp och skapa hänvisnings-länkar som innehåller din personliga rabattkod.

Mini Cart 0

Your cart is empty.