Om oss

Mindfulnesscenter är Sveriges ledande utbildare inom mindfulness och grundades 2007 av Ola Schenström. Ola är läkare sedan mer än 35 år och specialist i allmänmedicin. Han är en av Sveriges ledande experter på mindfulness, utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn som också skrivit förordet till Olas bok Mindfulness i vardagen.

Vi riktar oss såväl till privatpersoner som till anställda inom vården liksom till ledare och medarbetare inom yrkes- och föreningslivet.  Skolan är ett viktigt arbetsområde. Vi utbildar kontinuerligt handledare och instruktörer inom mindfulness, samarbetar med forskare, genomför föreläsningar samt producerar digitala kurser.

MFC har sitt huvudkontor i Lomma, men har också medarbetare i Stockholm och Göteborg samt konsulter som vi samarbetar med. MFC har dessutom ett nätverk av instruktörer i vilket ca 3000 mindfulnessinstruktörer ingår. Vi tar därför uppdrag över hela landet.

Vi skräddarsyr utbildningspaket för större grupper, företag och organisationer. Som första svenska företag erbjuder vi sedan våren 2010 webbaserade utbildningar.  MFC är ledande i Sverige vad gäller att ta fram produkter för mindfulnessträning. Bland annat erbjuder vi Sveriges mest använda träningsprogram i mindfulness "Här & Nu" sam ett ytterligare tiotal e-kurser. Vi erbjuder koncept för såväl ledare, som arbetsplatser och skolor. Våra utbildningar kan genomföras såväl vid fysiska träffar som online.

För oss på Mindfulnesscenter är det viktigt att våra utbildningar och program vilar på en vetenskaplig grund. Vi samarbetar därför sedan tio år med flera universitet. Läs mer här.

Ola Schenström

är grundare av Mindfulnesscenter, läkare, författare och mindfulnesslärare med mer än 35 års erfarenhet. Han är en av Sveriges ledande experter på mindfulness och grundaren till Mindfulnesscenter.

Anna Schenström

Medgrundare, läkare, utbildad lärare i Mindful Self-Compassion vid CMSC,  USA.

Är du nyfiken på att veta mer om våra lärare?

Lämna en kommentar

Mini Cart 0

Din vagn är tom.