Vår vision

Tillsammans gör vi världen bättre genom mindfulness och medkänsla.

Vi skapar ett mänskligare samhälle där alla får möjlighet att känna sig trygga, få motståndskraft, får vara glada och lyckliga har goda relationer och utvecklas till den person hen redan är. Ett blomstrande samhälle där alla känner mening.

 

 

Mindfulnesscenter (MFC) är Sveriges ledande utbildningsföretag inom Mindfulness. Vi riktar oss såväl till privatpersoner som till anställda inom vården liksom till ledare och medarbetare inom yrkes- och föreningslivet.

Grundare och ägare av MFC är Dr Ola Schenström, specialist i allmänmedicin och en av Sveriges ledande experter på Mindfulness. Han är utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn och medgrundare av EAMBA - European Association for Mindfulness Based Approaches.

Vi utbildar kontinuerligt handledare och instruktörer inom Mindfulness, genomför föreläsningar samt producerar olika typer av läromedel för självstudier. Vill du veta mer om våra huvudlärare, läs mer här!

Vi skräddarsyr även utbildningspaket för större grupper. Som första svenska företag erbjuder vi sedan våren 2010 webbaserade utbildningar. 

MFC är även ledande i Sverige vad gäller att ta fram produkter för mindfulnessträning. Bland annat Sveriges mest köpta träningsprogram "Här & Nu".

Hos oss hittar du även CD-skivor samt webbaserade träningsprogram. Vi erbjuder koncept för såväl arbetsplatser samt skolor.

För oss på Mindfulnesscenter är det viktigt att våra utbildningar och program vilar på en vetenskaplig grund. Vi bedriver därför själva och tillsammans med andra forskning. Läs mer här.

MFC har sitt huvudkontor i Lomma, samt kontor i Boden, Göteborg och Piteå. Med egen personal samt ett nätverk där över 2500 Mindfulnessinstruktörer ingår, kan vi åta oss uppdrag över hela landet.