Om oss

Mindfulnesscenter är Sveriges ledande utbildare inom mindfulness och grundades 2007 av Ola Schenström. Ola är läkare sedan mer än 35 år och specialist i allmänmedicin. Han är en av Sveriges ledande experter på mindfulness, utbildad i USA av bland andra professor emeritus Jon Kabat-Zinn som också skrivit förordet till en av Olas böcker 'Mindfulness i vardagen'.

citat
Vår vision är att, tillsammans med andra, göra Sverige till en föregångare för mindfulness och medkänsla som integrerade delar inom olika samhällssektorer.
- Dr. Ola Schenström

Vi riktar oss till dig som är nyfiken och vill lära dig mer om vad mindfulness/medveten närvaro är och kan ge. Både företag och privatpersoner anmäler sig till våra utbildningar, kurser och retreats, antingen för att hitta verktyg för sin egen del eller för att leda andra. Vi har utbildat många inom framförallt vården, psykiatrin, företagsledning och inte minst inom skolan. Barn och ungas psykiska hälsa (så som förskola, skolan, idrott, föreningslivet m.fl.) är, och kommer alltid att vara, ett viktigt arbetsområde för oss på Mindfulnesscenter.

Vi utbildar kontinuerligt handledare och instruktörer inom mindfulness, samarbetar med forskare, genomför föreläsningar, skräddarsyr utbildningspaket för större grupper, företag och organisationer samt skapar e-kurser/träningsprogram och ljudfiler för dig som vill träna själv, online. De flesta av våra utbildningar kan genomföras såväl vid fysiska träffar som online.

Vi har huvudkontor i Lomma men har medarbetare runtom i hela landet, från norr till söder. Vi har dessutom ett nätverk av instruktörer i vilket fler än 3 400 mindfulnessinstruktörer ingår. Vi tar därför uppdrag över hela landet.

Vi är ledande i Sverige vad gäller att ta fram produkter för mindfulnessträning. Bland annat erbjuder vi Sveriges mest använda träningsprogram i mindfulness "Här & Nu" samt ett ytterligare tiotal e-kurser och ljudfiler, för olika unika behov.

För oss på Mindfulnesscenter är det viktigt att våra utbildningar och program vilar på en vetenskaplig grund och vi samarbetar därför sedan tio år tillbaka med forskare vid flera universitet. De forskar på våra träningsprogram och utbildningar. De flesta av våra program är positivt utvärderade i forskning och du får gärna läsa mer om det här >>.

Varmt välkommen till oss!

Ola

Ola Schenström

är grundare av Mindfulnesscenter, läkare, författare och mindfulnesslärare med mer än 35 års erfarenhet. Han är en av Sveriges ledande experter på mindfulness och grundaren till Mindfulnesscenter.

Anna Schenström

Medgrundare, läkare, utbildad lärare i Mindful Self-Compassion vid CMSC,  USA.

Är du nyfiken på att veta mer om våra lärare?

Lämna en kommentar

Mini Cart 0

Din varukorg är tom