Intresseanmälan

Vill du veta mer eller har frågor innan du anmäler dig? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort.

Vårt utbud 2020

Välkommen till Sveriges ledande utbildare inom mindfulness – Online, Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Luleå!
Vi erbjuder kvalitativa instruktörsutbildningar. Vi har hittills utbildat mer än 2600 instruktörer enligt ett koncept som är positivt utvärderat i svensk forskning. Hos oss får du en värdefull utbildning som du kan använda dig av oavsett vilken bransch du kommer ifrån. Genom åren har vi utbildat deltagare från såväl näringsliv som sjukvård och skola.

Bli diplomerad mindfulnessinstruktör hos oss, för din egen skull eller för att jobba med andra!

Kampanj online just nu
Introduktionsdag online
2 525 kr exkl moms (ord. pris 3 275 kr exkl moms)

Steg 1 utbildning online
12 995kr exkl.moms (ord.pris 16 995 kr exkl moms) Betalning vid ett tillfälle.
Kampanjpriserna gäller bokningar t o m 20 september 2020.

KURSER MED COACHNING

Mindfulness grundkurs för hemarbetande

Denna kurs vänder sig till dig som på grund av Covid-19 pandemin arbetar mestadels hemifrån och vill hitta nya sätt…


INTRODUKTIONSDAG

Introduktionsdag online

Introduktionsdag online

KAMPANJPRIS! Introduktionsdagen ger dig grunderna i vad mindfulness är, oavsett om du vill komma igång med egen träning eller om…

Introduktionsdag

Introduktionsdagen ger dig grunderna i vad mindfulness är, oavsett om du vill komma igång med egen träning eller om du…


INSTRUKTÖRSUTBILDNINGAR

Online steg 1

Instruktörsutbildning steg 1 hela – online

KAMPANJPRIS! Välkommen till en unik utbildning till Mindfulnessinstruktör. En utbildning för dig som vill vara med och skapa ett mänskligare…

Instruktörsutbildning Steg 1 – Hela

Välkommen till en unik utbildning till Mindfulnessinstruktör. En utbildning för dig som vill vara med och skapa ett mänskligare samhälle…

tulpaner- kaffe- laptop

Steg 1 utbildningsdagar – för dig som har gått introduktionsdagen

KAMPANJPRIS! Har du gått introduktionsdagen och vill fortsätta vidare? Välkommen till en unik utbildning till Mindfulnessinstruktör. En utbildning för dig…

Instruktörsutbildning Steg 2 – Hela

En utbildning för dig som vill vara med och skapa ett mänskligare samhälle. Genom vår steg 2 utbildning utvecklar du…

Instruktörsutbildning Steg 2 – Retreat (alla instruktörer är välkomna)

Om du vill fördjupa dig inom meditation och få möjlighet att gå vår utbildning Steg 2 – instruktör, är vår…

Instruktörsutbildning Steg 2 – Utbildningsdagar, för dig som har redan varit på vår Syninge retreat

Utbildningen sträcker sig över 6-8 månader och utgår från ett icke hierarkiskt och icke dömande förhållningssätt. Utbildningen är både praktisk…


PÅBYGGNADSUTBILDNINGAR

Påbyggnadsutbildning Mindfulness i naturen

Välkommen till vår nya påbyggnadsutbildning Mindfulness i naturen, en kurs för att nå ökad närvaro och kontakt med naturen och…

Påbyggnadsutbildning på Arbetsplatsen

Denna utbildning ger dig kompetens att arbeta med mindfulness på arbetsplatser. Du får med dig ett fördjupat och arbetsplatsanpassat upplägg…

Påbyggnadsutbildning mindfulness i skolan

Denna utbildning ger dig kompetens att arbeta med mindfulness inom skola och förskola. Utbildningen utgår dels från pedagogers behov av…

Mindfulness och medkänsla – påbyggnadsutbildning för dig som är instruktör

Mindfulnesscenter erbjuder dig som är utbildad Steg 1 instruktör en påbyggnadsutbildning för att kunna leda grupper och/eller individer i E-kursen…

Påbyggnadsutbildning – Ångest och depression

Denna utbildning ger dig möjlighet att lära dig mer om mindfulness vid psykisk ohälsa.  Den är riktad till dig som…

Långvarig smärta och sjukdom

Denna utbildning ger dig kompetens att arbeta med mindfulness vid långvarig smärta och sjukdom inom vården, och som ett komplement…


RETREATER

Instruktörsutbildning Steg 2 – Retreat (alla instruktörer är välkomna)

Om du vill fördjupa dig inom meditation och få möjlighet att gå vår utbildning Steg 2 – instruktör, är vår…

Tollare – Instruktörsretreat

Inställd 2020


Sveriges ledande utbildare inom mindfulness!

Senaste åren har vi haft löpande utbildningsdagar på orterna Stockholm, Göteborg, Malmö, Umeå och Luleå. Vi utbildar instruktörer enligt ett koncept som är positivt utvärderat i god svensk forskning. Hos oss får du en värdefull utbildning som du kan använda dig av oavsett vilken bransch du kommer ifrån, näringsliv, skola, sjukvård, friskvård mm.

Nu har du även möjlighet att gå vår utbildning online!
Vi på Mindfulnesscenter följer noga den utveckling som sker samt de rekommendationer och riktlinjer som Folkhälsomyndigheten går ut med avseende coronaviruset och sjukdomen Covid-19. Eftersom man rekommenderar att undvika resor till och från våra storstadsregioner har vi därför beslutat att lägga om alla återstående utbildningsdagar under våren till online, för att minimera risk för smittspridning. Vi kommer även ha online utbildning som alternativ i höst.

Såhär säger några av våra kursdeltagare om att gå utbildningen online

“En fantastisk utbildning som lämpar sig perfekt i onlineutförande. Upplägget fungerar utomordentligt bra, samtidigt som atmosfären är både hjärtlig och personlig. Rekommenderas varmt!”
Fredrik Spett, juni 2020

“Det fungerar ypperligt med Zoom, över förväntan. Jag upplevde en nära, varm närvaro och jag tycker det funkar väldigt bra att utöva Mindfulness på det här sättet.”
Erik Jonsson, april 2020

”Jag läser till mindfulnessinstruktör hos Mindfulnesscenter just nu, och vi gör det online! Något som jag kanske var lite skeptisk till först. Men nu, efter att ha påbörjat utbildningen, så är jag positivt överraskad över hur väl det fungerar. Bra teknik, där vi både jobbar i stor gemensam grupp och i mindre grupper. Och det går att komma varandra nära även digitalt.”
Mona Lundgren, juni 2020

Instruktörsutbildningar i flera steg:

Vi på MFC har gjort vår bedömning och fattat beslut i linje med FHMs rekommendationer.  Ni våra deltagare reser till och från storstäder och kommer från olika håll i landet. Vi sitter dessutom ofta nära när vi övar och tränar. Vi har ett väl beprövat upplägg för våra påbyggnadsutbildningar, de har under flera år genomförts i våra digitala klassrum. Nu gör vi online-utbildning möjlig även för Introduktionsdagen och vår Instruktörsutbildningen Steg 1.

Introduktionsdag

En dag för dig som vill veta mer om vad mindfulness är och innebär. Vi ger dig grunderna om teorier och forskning och ger exempel på hur du tränar. För dig som planerar att arbeta professionellt med mindfulness är detta starten på din instruktörsutbildning.

Mindfulnessinstruktör Steg 1

Ger dig grunden för att handleda grupper och individer i mindfulness. Att vara mindful är att vara medvetet närvarande, att leva uppmärksamt i nuet. Du upptäcker tidigare din kropps signaler på för hög stress och stresstankar, därmed kan du bryta den onda spiralen tidigare. Du blir bättre på att se klart på varje situation, göra mer realistiska bedömningar, sätta gränser och hitta positiva utvägar. Mindfulness är också ett verktyg som hjälper dig att återhämta dig effektivt. Syftet med instruktörsutbildningen är att ge dig kunskaper och kompetens att leda individer och grupper i mindfulnessträning.

Nöjda kunder:

Psykolog:

”Metoden passar bra för många med stressrelaterade tillstånd, i synnerhet för patienter med ångesttillstånd som nästan alltid har fel andningsteknik. Jag använder andningsankaret, en betydligt bättre metod än många andra tekniker som lärs ut på vårdcentralerna.”

Sjukgymnast:

”För mig är mindfulnessträningen – och då framförallt meditationen – svaret på mitt sökande efter “energipåfyllning” och ett fantastiskt redskap att med hälsan och välbefinnandet i behåll kunna fungera och delta i dagens ganska pressade samhälle.”

”Det känns positivt att kunna ge patienterna och kunderna ett effektivt och kraftfullt verktyg som de kan bära med sig resten av livet. Det intressanta är att medvetenheten och självkännedomen ökar så mycket– jag hittar ingen annan metod där det sker så mycket på så kort tid”.

Psykolog:

”Jag har länge varit upptagen med att konceptuellt förstå mindfulness, på bekostnad av praktiserandet. Nu känner jag tydligt hur all kunskap måste grundas i egna direkta erfarenheter av mindfulness.”

Kurator:

”Med mindfulness ökar förmågan att reflektera och komma i kontakt med tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser. Det gör att man ökar sin förmåga att bli tydlig och våga sätta gränser.

”Inslaget av medkänsla och icke-dömande medför att kraven på att alltid lyckas och vara så effektiv som möjligt minskar och acceptansen ökar i att kunna säga att det är okej som det är just nu.”

Psykoterapeut:

”Kanske ännu mer fascinerad blir jag av de reaktioner jag har fått från omgivningen. Först var det min partner hemma som noterade att jag verkar vara så lugn, i situationer som var på något sätt påfrestande. Vi noterade också tillsammans att vi kan samtala bättre kring problem, och att vi kan skratta mer tillsammans åt både det roliga och dråpliga.”

Läkare:

”Jag känner ett stort lugn efter många av övningarna och har aldrig känt mig så avspänd som när jag börjat träna mindfulness regelbundet.”

Lärare:

“Mindfulness har gett mig ett verktyg att hantera min egen stress, att kunna behålla mitt lugn även i pressade situationer, vilket till stor del även avspeglar sig på mina elever.”

”Jag lägger in korta mindfulnessövningar i undervisningen, med resultatet att vi upplever en mycket bättre arbetsro och hinner mer under lektionerna. Jag märker även att eleverna har ett annat sätt att bemöta varandra– de är vänligare mot varandra och mot mig.”

Mini Cart 0

Your cart is empty.