För din egen, barnens och ungdomarnas skull

Ge dig själv, barn och ungdomar fler verktyg för att hantera stress, oro, ångest, sömn- och koncentrationssvårigheter och många fler vanliga tillstånd i bland annat skolan, idrotten och i privatlivet, genom att utbilda dig till mindfulnessinstruktör. När du ökar din kunskap om vad mindfulness är och får möjlighet att träna regelbundet, så kommer du sedan att lära barnen och ungdomarna att må bättre och få ett mer balanserat liv med hjälp av mindfulness.

Utbildningen är både praktisk och teoretisk och du får med dig all kunskap som behövs under våra totalt sex utbildningsdagar (1+2+2+1 fördelade över ca 4 månader) för att du ska känna dig trygg och lugn i din roll att leda barn och unga i mindfulness. Du kan välja att gå utbildningen online eller på plats i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Som diplomerad instruktör blir du även inbjuden till vårt nationella nätverk där vi tillsammans delar erfarenheter och hjälper varandra att sprida kunskap om mindfulness för bland annat barn och unga.

las mer och boka

 

Användningsområden för barn och unga 📚 ⚽️ 📱

Att träna mindfulness är enkelt och oftast räcker korta övningar på ca 5-10 minuter per gång för att få effekt. Genom att utbilda egna mindfulnessinstruktörer inom skolan, idrotten, föreningslivet och i privatlivet, för att bara nämna några områden, kan ni få en lugnare och tryggare miljö där välmåendet och kreativiteten ökar. Där barn och unga kan få må bra. Mindfulness kan nämligen hjälpa dig att:

  • Öka koncentrationsförmågan
  • Hantera stress och de höga krav som idag ställs på dig som lärare/ledare/förälder och på barnen och ungdomarna
  • Bibehålla känslomässig stabilitet
  • Förbättra relationer
  • Hantera prestationsångest
  • Öka din motståndskraft
  • Hantera förändringar
  • Prioritera bättre
  • Öka förmågan att lyssna
  • Öka självmedkänslan
Kvalité, erfarenhet och forskning

Vi på Mindfulnesscenter har sedan 2007 utbildat fler än 3 000 st instruktörer och är Sveriges ledande utbildare inom mindfulness. Vi har god svensk forskning, från flera universitet, som stöd för vad vi erbjuder. Forskningen inom mindfulness är mycket intensiv och ca 16 500 artiklar har hittills publicerats i vetenskapliga tidskrifter varav hälften under de senaste tre åren. Vi sätter därför stort värde i att våra utbildningar och träningsprogram löpande utvärderas inom svensk forskning.

Sveriges mest använda träningsprogram

Här&Nu-programmet är basen i utbildningen och är det i särklass det mest använda inom mindfulness i svensk primärvård enligt en studie från Karolinska institutet. Programmet används bland annat inom vården för behandling av depression, oro, ångest, vid utmattningssyndrom, behandling av stress, smärta och sömnproblem. Programmet leds av Dr Ola Schenström, läkare, författare, en av Sveriges ledande experter på mindfulness och grundaren av Mindfulnesscenter.

Det är svårt att beskriva i ord vad mindfulness kan bidra med och därför är den egna erfarenheten/träningen en viktig del när du går en utbildning hos oss. Du får alltså själv gå igenom hela Här&Nu-programmet under utbildningen. Det hjälper dig att erfara vad mindfulness som förhållningssätt är och kan ge. Denna egna erfarenhet leder i sin tur till att du kommer känna dig trygg och kompetent att kunna leda andra i mindfulness.

Påbyggnadsutbildningar

Om du efter att du har gått utbildningen är fortsatt nyfiken så erbjuder vi även en påbyggnadsutbildning inom skolan specifikt. Läs mer om den utbildningen här >>

Övningar för barn och unga

🎧 Mindfulnessövningar för barn 4-7 år >>

🎧 Mindfulnessövningar för barn 8-12 år >>

🎧 Mindfulnessövningar för tonåringar 13-18 år >>

Citat från några utbildade instruktörer

Inslaget av medkänsla och icke-dömande medför att kraven på att alltid lyckas och vara så effektiv som möjligt minskar och acceptansen ökar i att kunna säga att det är okej som det är just nu.
– Kurator

Jag lägger in korta mindfulnessövningar i undervisningen, med resultatet att vi upplever en mycket bättre arbetsro och hinner mer under lektionerna. Jag märker även att eleverna har ett annat sätt att bemöta varandra– de är vänligare mot varandra och mot mig.
– Lärare

Citat från barn och unga som har utövat mindfulness

Vi använder övningarna oftast innan läggdags. Barnens “jag ska bara kissa”, ” jag är törstig”, “vill bara säga en sak” osv har minskat rejält. Innan kunde vi hålla på kanske en timme efter god natt. Nu är det en halvtimme kanske och ibland inte alls. Min son som är 8 år har börjat berömma sig själv mer, övningen där du ska tänka ut bra o snälla saker du gjort under dagen har varit jätte nyttig för honom. Och jag känner att han inte tänker så mycket på allt som han gjorde innan, han har blivit lugnare o mer avslappnad. Jag önskar själv att jag fått detta med mig som liten… det hade gjort stor skillnad.
– Mamma Camilla Rask skriver om sina barns (5 och 8 år) erfarenheter. 

Övningarna för 4-7 år lyssnar hon till varje kväll och frågar efter den om man inte sätter på den. När hon vaknar på natten och har drömt en mardröm vill hon också lyssna på övningarna. Övningen fem fingrar är konkret och väldigt bra, kan med lätthet integreras i vardagen genom att hantera starka känslor eller bara för att samla sig.
– Pappa Anders Fredriksson berättar om dottern Elsas (5 år) erfarenheter

las mer och boka

Föreläsning

Vi kommer också gärna ut och föreläser om mindfulness och medveten närvaro på din skola eller idrottsförening. Låter det intressant så kan ni bara kontakta oss på info@mindfulnescenter så anpassar vi ett upplägg utefter era unika behov.

Lästips 📖

1) Forskning: positiva effekter av mindfulness i förskolan. Läs mer här >>
2) Tips från Ola Schenström för att hjälpa ditt barn att minska sin stress. Läs mer här >>
3) Mindfulnessövningar hjälper barn och unga att hantera stress. Läs mer här >
4) Ett exempel på hur mindfulness i skolan kan göra stor skillnad. Lär mer här >>
5) Peter Fowelins bok Mindfulness i klassrummet – steg för steg. Läs mer här >>
6) Studie: Mindfulness är bra vid ADHD. Läs mer här >>

Det är många som vill utbilda hela arbetslag och då kan vi skapa unika utbildningsomgångar enbart för er organisation. Låter detta intressant? Hör gärna av dig till mig på ola@mindfulnesscenter.se så kan vi prata mer om ett anpassat upplägg.

Mini Cart 0

Din vagn är tom.