Mindfulness – flum eller dags att göra Sverige ”mer mindfullt”?

Hej,

Många tror fortfarande att mindfulness är ”flum”. Men då har man inte följt med i de senaste årens vetenskapliga forskning! Ca 3000 vetenskapliga artiklar har skrivits om mindfulness effekter. De flesta av dem har publicerats under de senaste fem åren.

Bland annat påverkar mindfulness hjärnan – både dess funktion och dess struktur. A och O i mindfulnessträning är uppmärksamhet – där vi har vår uppmärksamhet – det blir vår erfarenhet – och vårt liv… Vem styr din uppmärksamhet? Du själv? Andra? Annat?

Är det inte minst lika viktigt att träna hjärnan och uppmärksamheten –  som våra muskler och vår fysiska kondition?

Mindfulness har bland annat positiva effekter på stress, smärta, ångest, på våra gener, vårt minne, förmågan att hantera känslor, relationer, synen på oss själva och andra, minskar fördomar och bias i beslutsfattande mm.

Splittring, multitasking är i dag ett stort problem för många i såväl skolan som i arbetslivet.

Mindfulness minskar splittring och ökar fokus! In med mindfulness i skolan – för både lärare och elever! Samma gäller för många, många arbetsplatser! Och i ledarskap! Fokus och effektivitet ökar liksom förmågan att se och göra fler medvetna val.

Vår ambition med Mindfulnesscenter är att bidra till att göra Sverige ”mer mindfullt”.

För den saken har vi utbildat cirka 2600 instruktörer (Läs mer om våra instruktörsutbildningar här), utvecklat träningsprogram för dator, mobil och surfplatta (Läs mer om våra mindfulness program här), utvecklat koncept för ledarskap, arbetsplatser, skolan – lärare och elever och utvecklat program för hälsa och sjukvården. Vi är tillsammans med andra bara i början av vårt arbete.

Men tro inte på vad du läser! Pröva själv – får du se! Det finns ingen annan väg. Börja gärna med 10 minuter per dag (Läs mer om kortprogrammet här). Obs! du får inga 10 minuter – du måste ta dig dem!

Just do it! Se vad du upptäcker!

Med vänlig hälsning,
Ola

ola_ny

Ola Schenström, läkare, mindfulnesslärare utbildad i USA. Författare till boken Mindfulness i vardagen. skapare av en serie internetbaserade program i mindfulness mot stress, smärta, ångest…

 

Lämna en kommentar

Mini Cart 0

Din varukorg är tom