Ytterligare ett 20-tal instruktörer diplomerade

Nu är vi ca 3 200 st utbildade instruktörer i mindfulness i Sverige. Här kommer ett axplock av erfarenheter:

☀️ Om du själv vill börja träna mindfulness – är sommaren en bra tid. Jag har nästa introduktionsdag online den 5:e juli. Läs mer här >>

POSITIVARE MÖTEN – FLER VERKTYG
Sedan jag började att använda mig av Mindfulness har mötena varit mer positiva och hoppfulla. Jag har nu möjlighet att ge patienterna verktyg/strategier genom mindfulness som kan hjälpa dem till ett bättre mående.

LÄTTARE MED EGNA KÄNSLOR
Det har varit lättare för mig att hantera mina egna känslor och min inre stress som har blivit mer påtaglig när jag har träffat patienter som har befunnit sig i närheten av en stresskollaps.

HJÄLPSAMT VID STRESS
Jag har sett att det har varit hjälpsamt med min egen mindfulnessträning efter dagar när jag har haft flera patienter som har stressreaktioner och utmattning eller när det har varit arbetsdagar som har inneburit en hög arbetsbelastning vilket vi ofta har inom primärvården.

INVESTERING I MIG SJÄLV
Vad har då mindfulness inneburit för mig hittills? Jag känner att det har varit en investering i mig själv att gå kursen. Jag har börjat lära mig att vara mer i nuet, stressa ned och sluta grubbla så mycket.

VÄNLIGARE MED MIG SJÄLV
Mer vänlig med mig själv vilket gör det även lättare att ha medkänsla mot andra, lättare att sortera tankar och se det som är det viktigaste och vad som är värt att lägga ned energi på.

MINSKAD IMPULSIVITET – LUGNARE
Jag har minskat min impulsivitet mycket vilket har varit en stor fördel för mig och gjort mig mer lugn. Kan nu oftast stanna upp och tänka igenom viktiga beslut innan jag bestämmer mig.

LÄTTARE ATT SLÄPPA SAKER
Har även kunnat släppa saker lättare som man tidigare gått runt och ältat. Har även kunnat ta dagen lite som den kommer och inte blivit lika ångestladdad när det inte blev som planerat

MINDFULNESS – EN LIVSSTIL
Mindfulness för mig innebär en livsstil – en livsstil i att vara i livet där det utspelar sig. Att uppleva livet precis som det är här och nu. Att använda mina sinnen till fullo, min uppmärksamhet och mitt medvetande.

ACCEPTANS och FOKUS
Jag upplever en ökad acceptans kring det som händer både utanför min kropp och inuti. Att kunna rikta min uppmärksamhet på det jag själv bestämt, och kunna ta tillbaka mitt fokus till det jag vill, när ”icke ändamålsenliga” tankar tar över.

RIKARE LIV – ÖKAD FLEXIBILITET
Effekterna jag fått är ett rikare liv, ökad flexibilitet, inre lugn, att kunna betrakta det som sker, i stället för att styras av det.

BALANSERA STRESS och ÅTERHÄMTNING
Jag kan notera signaler från kroppen allt lättare och snabbare, och därmed ta hänsyn till dem, vilket gör att jag kan balansera upp både fysisk- samt psykisk stress med återhämtning.

📍 Vi har utbildningar såväl på helger som vardagar, såväl online som på plats i Stockholm, Göteborg och Malmö. Läs mer om våra instruktörsutbildningar här >>

ola

Ta väl hand om dig själv, alltid!

Med vänlig hälsning, Ola Schenström, läkare, författare och grundade av Mindfulnesscenter 2007. Mindfulnesscenters vision är att, tillsammans med andra, göra Sverige till en föregångare inom mindfulness och medkänsla som integrerade delar inom olika samhällssektorer.

Mini Cart 0

Din varukorg är tom