Hjärngympa på kontoret

Något vi praktiserar regelbundet här på Mindfulnesscenter är en stunds meditation innan ett viktigt möte, så att alla är både fysiskt och psykiskt närvarande. Trots att det tar någon minut extra är vår bestämda åsikt att mötet blir mycket mer produktivt.

Det glädjer oss att se när företag börjar inse fördelarna med just detta. Här kan du läsa om hur försäkringsbyrån IF gör.

Vi brukar oftast lyssna på en enklare kortare övningar, som finns till exempel i detta träningsprogram Minfulness för fokus och energi. Denna e-kurs kan du hitta i vår webshop.

Önskar du ha spår på CD kan du finna utmärkta alternativ på skivan Mindfulness för nybörjare. Den innehåller också kortare spår.

Är du nyfiken på vad mindfulness kan betyda för just ditt företag eller arbetsplats? Läs gärna om vårt koncept för företag och organisationer eller ta direkt kontakt med oss. Vi hjälper dig gärna med dina frågor!

Varma hälsningar,
Ola

ola_ny

Ola Schenström, läkare sedan mer än 35 år, mindfulnesslärare utbildad vid Center for mindfulness i USA, författare till boken Mindfulness i vardagen, 52 vägar till Mindfulness och 52 vägar till medkäsnla.

 

1 svar på ”Hjärngympa på kontoret”

  1. Visst är det spännande! Jag jobbar med Potential Project och Corporate Based Mindfulness Training (CBMT) vilket är det program som If infört. Personligen är jag övertygad om att detta kommer att bli allt mer vanligt på företag. Det finns så mycket forskning nu som visar på de positiva effekterna, i form av ökat fokus, större produktivitet, mindre stress, mer glädje och så vidare, att det borde vara självklart för varje företag som vill ligga i framkant att erbjuda sina anställda mindfulnessträning. Den som vill läsa mer om CBMT och Potential Project i Sverige är för övrigt välkommen att besöka http://potentialproject.com/se

Lämna en kommentar

Mini Cart 0

Din varukorg är tom