Mindfulnesscenters vision!

Hej,

Jag har just kommit tillbaka från en inspirerande och klargörande i retreat i Kanada samt och från en uppfriskande internationell konferens i Tällberg om ”Mindfulness in Leadership” direkt därefter. Det händer mycket i världen inom mindfulnessområdet. Och med det arbete vi gör tillsammans inom Mindfulnesscenter ligger vi långt fram i världen!

Bli instruktör i höst

För att förverkliga vår vision, som du kan läsa mer om nedan, behöver vi vara fler som jobbar med mindfulness. Våra kurser i mindfulnessträning för instruktörer är lika mycket personlig som professionell utveckling.

Vi har instruktörskurser på fyra platser i landet: Stockholm, Göteborg, Malmö och Luleå.

Kurstart och introduktionsdag i:

  • Malmö 22 augusti 2012 (anmäl dig snarast!)
  • Göteborg 7 september 2012 (anmäl dig snarast)
  • Stockholm 26 september 2012 (fåtal platser kvar!)
  • Luleå 12 oktober 2012

För att läsa mer om våra utbildningar och dom senaste kursdagarna, klicka här!

OBS! Om du vill kan du bara gå introduktionsdagen.

Vår vision

Vår vision är att göra mindfulnessträning tillgänglig och till en integrerad del inom

Det är en bred och stor vision och vi är ännu i början på den. Men arbetet går snabbt framåt. Vi har idag träningsverktygen för alla åldrar, utbildningar i flera steg, hundratals utbildade instruktörer spridda över hela landet, program via cd´s, dator, mobil, och vi har tusentals supportar i landet som vill samma sak som vi. Och vi deltar i forskning vid fem olika universitet i Sverige.

Och vi har planer på hur vi kan kombinera teknologin via internet/mobil/Facebook med liveaktiviteter lokalt. Allt i syfte att öka mänsklig medvetenhet. Så att vi i högre grad än i dag kan leva våra finaste egenskaper oftare och undre längre tid samtidigt som vi ödmjukt inser att vi som människor är ofullkomliga och aldrig kommer att bli perfekta.

Visionen innefattar att medverka till ett mänskligare och mer medvetet samhälle. Alla kan bidra med sitt strå till stacken. I ett kommande nyhetsbrev kommer jag att berätta om hur vi kan mäta utvecklingen av mänsklig medvetenhet på individ, organisations- och samhällsnivå. Spännande, eller hur?

Forskningen om mindfulness är mycket intensiv. Förra året publicerade 570 vetenskapliga artiklar om mindfulness och dess effekter.

Vad är mindfulness

Mindfulness är bland annat den mänskliga förmågan att vara uppmärksam, medveten och medkännande. Vem behöver inte utveckla dessa förmågor idag?

Vi på Mindfulnesscenter delar in mindfulnessträningen i tre steg

  1. För att jag själv skall må och fungera bra
  2. Så att jag kan hjälpa andra att må och fungera bättre
  3. Så att vi tillsammans kan utveckla skola, hälso- och sjukvården, företag, organisationer och olika delar av samhället så att de mår och fungerar bättre.

Läs mer om vanliga frågor om vad mindfulness är här.

Till veckan börjar semestern för oss på Mindfulnesscenter och jag vill önska dig en fin sommar!

Varma hälsningar,
Ola

ola_ny

Ola Schenström, läkare sedan mer än 35 år, mindfulnesslärare utbildad vid Center for mindfulness i USA, författare till boken Mindfulness i vardagen

Lämna en kommentar

Mini Cart 0

Din varukorg är tom