Mindfulness för barn i DN

I Dagens Nyheter nu på söndag (22 april) kommer du att kunna läsa en artikel som handlar om mindfulness, barn och stress.

Vi är glada att DN-Söndag tar upp detta tema!

Vår vision på Mindfulnesscenter är att få in mindfulnessträning på barnets nivå i det svenska undervisningssystemet, från förskola till och med universitet. Vi har flera projekt på gång för olika åldersgrupper. Projekten kommer att dokumenteras akademiskt så att vi sedan kan uppvakta politiker

Med träning tidigt i livet skulle många senare problem kunna undvikas. Börja gärna med att läsa artikeln som illustreras med ett barn som gör övningen ”mjukdjursavslappning”, en övning som finns på vår CD:skiva “Mindfulnessövningar för barn 4-7 år“.

Fram tills dess att mindfulness erbjuds som en naturlig del i skolsystemet kan du ge ditt barn chans att träna med hjälp av någon av skivorna (finns för i tre åldersgrupper, läs gärna mer om dem i vår webbshop

Naturligtvis är det viktigt att vi vuxna minskar vår egen stress så att vi kan vara fullt närvarande med våra barn och hjälpa dem minska sin stress bland annat genom enkla övningar. Barn lär sig så fort om de får rätt förutsättningar!

Ett enkelt sätt att träna mindfulness är genom att göra enkla kortare övningar online. Mindfulnesscenter har ett varierat utbud av forskningsbaserade träningsprogram i mindfulness, klicka här för mer information.

Jag önskar dig en riktigt fin helg, själv kommer jag att ägna mig åt att hålla instruktörsutbildning i Stockholm. Det är en alltid lika intressant uppgift då jag får ta del av så mångas utveckling och upplevelser av mindfulnessträning.

Varma hälsningar från ett i dag regnigt Stockholm, Ola

ola_ny

Ola Schenström, läkare sedan mer än 35 år, mindfulnesslärare utbildad vid Center for mindfulness i USA, författare till boken Mindfulness i vardagen.

 

Lämna en kommentar

Mini Cart 0

Din varukorg är tom