Mindfulnessövningar på CD ger barnen en stabil plattform av självkänsla

Hej,

Jag hör att snön har gjort sin storstilade entré uppe i norr, själv är jag i Malmö och diplomerar nya Mindfulnessinstruktörer, alltid lika spännande att få vara med på de mindfulnessresor som var och en gör.

Nu har äntligen våra barnskivor kommit och oj vad roligt att få bekräftat att intresset för skivor med mindfulnessövningar för barn till och med är större än vi trodde!I tisdags fick vi skivorna och redan samma kväll rasade beställningar in. För dig som har missat informationen kring dessa skivor vill jag berätta att det är två stycken, en för barn mellan 4-7 år och en för 8-12 åringar med vardera 9 övningar per skiva (och ett inledande spår).

Övningarna är framtagna av Ulla-Karin Lundgren Öhman som är utbildad av mig och på Mindfulschools i Holland, dessutom är hon pedagog och har stor erfarenhet av att träna mindfulness med barn på skolor.

 

Varför ska då barn träna mindfulness?

Jo, mindfulness ger barnen redskap både att hantera stress, sova bättre och stärka sin självkänsla. Vi vet att barnen idag utsätts för höga nivåer av stress, bland annat via det extrema informationsflödet från datorer, mobiltelefoner, iPods, tv, tidningar.. listan kan göras lång. Dessutom ställs höga krav på prestation och från medier får barnen till sig ideal som ofta är orealistiska och ouppnåeliga.

Det är oerhört viktigt att barnen varje dag får möjlighet att känna lugn och ro, och det får de genom att göra en mindfulnessövning.

En av mina medarbetare, Maritha, har tränat mindfulnessövningar med sin son Theo nu i över ett halvår och han berättar ofta hur bra han tycker att mindfulness är, han har till och med undervisat sin pappa  och uppfinner egna små övningar allt eftersom.

Att intresset är stort har även visat sig genom att Jenny Rask, programledare på Sveriges Radio P4 Västmanland, kontaktade oss för att få en intervju för ett programinslag som handlar om mindfulness och barn. Du kan lyssna på intervjun med Ulla-Karin genom att klicka på den här länken.

Nästa steg när det gäller mindfulness och barn är att färdigställa utbildningen för lärare tillsammans med Ulla-Karin och Peter Fowelin. Mindfulnesscenter jobbar aktivt för att förse lärare och skolar med verktyg i mindfulness anpassade för barn och undervisning

Så vill du hitta den perfekta julklappen till ett barn så rekommenderar jag verkligen skivorna, för vad kan vara bättre att få än grunden till en stabil plattform av självkänsla … Du hittar dem i vår webbshop

Till sist vill jag önska er en fin helg, ta tillvara på stunden och njut av det du upplever,

Varma hälsningar Ola,

ola_ny

Ola Schenström, läkare sedan mer än 35 år, mindfulnesslärare utbildad vid Center for mindfulness i USA, författare till boken Mindfulness i vardagen.

Lämna en kommentar

Mini Cart 0

Din varukorg är tom