Erfarenheter av skivorna “Mindfulnessövningar för barn”

Elsa, fem år, gillar mindfulnesskivan för barn, : “Skivan lyssnar hon till varje kväll och frågar efter den om man inte sätter på den. När hon vaknar på natten och har drömt en mardröm vill hon också lyssna på skivan” berättar hennes pappa Anders Fredriksson.

Vidare säger han “Övningen fem fingrar är konkret och väldigt bra, kan med lätthet integreras i vardagen genom att hantera starka känslor eller bara för att samla sig. Sammanfattningsvis, väldigt viktigt startskott för mindfulnessutövande för barn. Så enkelt, det finns inga ursäkter att inte prova det.

Detta är en av de många positiva återkopplingar vi har fått på våra barnskivor. Det är alltid lika inspirerande att få läsa alla dessa olika berättelser. Det skrivs om skivorna i tidningar. Det strömmar in mail och inlägg på Facebook från vuxna, och från en del barn som kan skriva själva, som berättar om olika upplevelser. Många handlar om hur positivt mindfulnessövningarna påverkar lugnet hos barnen, hur de kan komma till ro lättare på kvällen när de ska sova.

Camilla Rask har skrivit till oss och berättar som sina två barn (5 och 8 år) och deras erfarenheter:

“Vi använder skivorna oftast innan läggdags. Barnens “jag ska bara kissa”, ” jag är tröstig”, “vill bara säga en sak” osv har minskat rejält. Innan kunde vi hålla på kanske en timme efter god natt. Nu är det en halvtimme kanske och ibland inte alls. Min son som är 8 år har börjat berömma sig själv mer, övningen där du ska tänka ut bra o snälla saker du gjort under dagen har varit jätte nyttig för honom. Och jag känner att han inte tänker så mycket på allt som han gjorde innan, han har blivit lugnare o mer avslappnad.”

Camilla avslutar med: “Jag önskar själv att jag fått detta med mig som liten… de hade gjort stor skillnad.”

Fortsätt gärna att höra av er med er a erfarenheter, ni fyller en viktig roll i spridandet av mindfulnessträning för barn!

Ni kan beställa våra övningar här >>

Hjärtliga hälsningar,
Ola

ola_ny

Ola Schenström, läkare sedan mer än 35 år, mindfulnesslärare utbildad vid Center for mindfulness i USA, författare till boken Mindfulness i vardagen.

Lämna en kommentar

Mini Cart 0

Din varukorg är tom