Mindfulness – en väg att hitta den inre styrkan

Det är en stor förmån att få arbeta med mindfulness. Inte minst att få ta del av andras erfarenheter av mindfulnessträning. I helgen ledde  jag den årliga tredagars retreaten på Örnviks kursgård utanför Luleå. Ett tjugotal personer från olika delar av landet och med olika bakgrund delade stor del av tiden i tystnad, mediterande. Vi utbytte  också våra erfarenheter och upplevelser med varandra. Här är en kursdeltagares egen utvärdering av helgen:

Det var en tuff kurs, med långa dagar och mycket att  ta in av känslor, insikter och  upptäckter, men det var en mycket bra rehabilitering för mig, jag har lärt mig hantera  stress, ångest, oro och den sorg man faktiskt känner efter en hjärtinfarkt, och det är ju så lätt, man gör bara några enkla övningar utan förväntningar och plötsligt vet man hur man kan hantera problemen. Jag rekommenderar verkligen att vi inom LKAB fortsätter att använda Mindfulness för att hjälpa medarbetare med problem, det är inte vård, det är inte terapi, det är en väg att själv hitta den inre styrkan vi alla har, men som de flesta inte kan använda.

Som framgår av ovanstående citat är mindfulnessträning inte alltid lätt men ofta ett kraftfullt redskap att komma närmare livet och sig själv. Vi  på Mindfulnesscenter kommer att fortsätta att arrangera kortare och längre retreater, för mer information kolla här . Vi ser att retreater ger sådan utveckling. Det är naturligtvis en fördel om du gått igenom ett träningsprogram innan men det är inte nödvändigt. Våra retreater vänder sig till såväl nybörjaren som den mer erfarne.

Varma hälsningar,
Ola

ola_ny

Ola Schenström, läkare sedan mer än 35 år, mindfulnesslärare utbildad vid Center for mindfulness i USA, författare till boken Mindfulness i vardagen.

Lämna en kommentar

Mini Cart 0

Din varukorg är tom