Boktips för barn: BiM upptäcker skogen med alla sina sinnen 📕

Låt figuren BiM ta med barnen på en upplevelsebaserad sagostund. Genom sagans värld får barnen möjlighet att tillämpa medveten närvaro och göra upptäckter genom att använda sina olika sinnen.

Följ med och upptäck skogen genom alla sinnen och lyssna på vindens viskningar, ta en långsam strandpromenad och andas in havsbruset, var nyfiken på lekplatsen och upptäck färger och former eller varför inte besöka en restaurang med BiM? Allt är möjligt i BiMs fantastiska värld.

Ålder: 5-9 år
Pris:
219 – 289 kr

🎧 Du kan även lyssna på sagan via en QR-kod som finns på baksidan.

citat
Jag gillar den jättemycket! Den gör så många bra saker på en gång; lär barnen lyssna på kroppen och lyssna på naturen och upptäcka världen. Den är dessutom perfekt som läggdagbok eftersom tempot är skönt. Så tack och så bra jobbat!
– Förälder

 

citat
Den är jättebra för man får lära sig utnyttja sina sinnen.
– Flicka, 10 år

 

citat
Jag gillar boken jättemycket!
– Pojke, 7 år


Min kommentar: ‘BiM upptäcker skogen med alla sina sinnen’ är en fin ömsint liten bok för barn mellan ca 5-9 år. Den har rikligt med enkla övningar att genomföra hemma och i skogen. Allra mest får barnen ut av boken om den kombineras med vistelse i naturen där övningarna kan provas i praktiken.

Det är viktigt att barn, tidigt i livet, utvecklar sina sinnliga erfarenheter och lär sig ta vara på vad naturen ger i form av närvaro, lugn och ro genom fokus på sina sinnen – inte minst i vår tid där smartphones och surfplattor splittrar barns uppmärksamhet och tar dem bort från vad som finns att upptäcka i nuet. Detta är en bok för föräldrar, mor- och farföräldrar och för förskolan att läsa tillsammans med barnen.

Den är skriven av pedagogerna och mindfulnessinstruktörerna (utbildade av Mindfulnesscenter) och pedagogerna Therèse Blunck och Jimmy Pettersson. Therese är även kursledare för vår grundkurs ‘Lär&Led’ (läs om kursen här) och för vår påbyggnadsutbildning ‘Mindfulness i Skolan’ (läs om utbildningen här).

ola schenström

Med vänliga hälsningar Dr. Ola Schenström, läkare, författare och grundare av Mindfulness 2007.

signatur

Mini Cart 0

Din varukorg är tom