Påbyggnadsutbildning mindfulness i skolan

Lär dig leda mindfulness i skolan

En utbildning för dig som redan är mindfulnessinstruktör och som vill känna dig trygg och kompetent att leda mindfulness för barn, unga och pedagoger, både inom förskola och skola. Du kommer genom kursen att utveckla din egen kunskap inom mindfulness samtidigt som du får möjlighet att dela erfarenhet med andra instruktörer, allt för att skapa trygghet och bidra till bra förutsättningar för barn och unga att lyckas i skolan. Gör som ca 180 st andra instruktörer redan gjort och fördjupa din kompetens som mindfulnessinstruktör inom skolan.

Kursstart: Nya datum kommer inom kort
Antal träffar: 6 st
Tid: Nya tider kommer inom kort
Plats: Online via zoom
Förkunskaper: Diplomerad mindfulnessinstruktör Steg 1
Pris: 4 900 kr inkl. moms samt obegränsad tillgång till e-kursen Mindfulness vid stress 10 min/dag samt ljudfiler för barn 4-7 år, 8-12 och för ungdomar.

Se en kort film när kursledaren Therese Blunck berättar lite mer om varför du ska gå denna unika påbyggnadsutbildning👇🏻 🎥

Välj utbildningstillfälle

OBS! Du måste först välja plats för att sedan kunna välja datum.

VÄLJ PLATS
STARTDATUM
TIDER/OMFATTNING

Stockholm

PRIS
4900 kr inkl moms

Utbildningens innehåll:

  • Teori och praktik för att du ska kunna leda respektive åldersgrupp (4-7 år, 8-12 år och ungdomar) individuellt eller i grupp/helklass.
  • Teori och praktik för att du ska kunna handleda och utbilda pedagoger och lärare som i sin tur ska kunna leda mindfulness i klassrummet.
  • Genomgång av koncept, upplägg, marknadsföring, implementering för Mindfulness i skolan.
  • Genomgång av handledarmanualen till e-kursen Mindfulness vid stress – 10min/dag – hur denna används för utbildning av pedagoger och personal.
  • Litteraturstudie, hemuppgifter och inlämningsuppgift.
  • Meditationer anpassade för åldersgrupper – varför kan dessa skilja sig åt?
  • Våra erfarenheter hittills och forskning/projekt/studier.

Material som ingår:  

  • Handledarmanual och obegränsad tillgång till e-kursen “Mindfulness vid stress – 10min/dag”
  • Instruktörsmanualer, pedagogmanualer för åldersgrupperna: 4-7 år, 8-12 år och ungdomar (samt obegränsad tillgång till ljudfiler för respektive åldersgrupp)
  • Offertmall, produktblad, informationsmall, handouts och åhörarmaterial, skolinspektionens utlåtande, forskningsrapporter/studier/erfarenheter

Övrig information:  

Föreningen MIS – Mindfulness i skolan startades hösten 2021 av engagerande mindfulnessinstruktörer som är verksamma inom skolan. Föreningens syfte är att förbättra barns och ungas lärande, psykiska hälsa och möjligheter i framtiden. Detta görs genom övning i och integrering av mindfulness i skolans vardag. Föreningen MIS verkar som ett stöd för skolor för att bidra med kompetens vid implementering av verktyget mindfulness i skolan. För fortsatt utveckling via vårt nätverk, med webinarium, workshops, nyhetsbrev m.m. så rekommenderar vi att du blir medlem i Föreningen MIS Läs mer om MIS här >>

 

Vi ser en ökad förfrågan från skolor som dels vill ge pedagogerna verktyg som hjälper dem att hantera situationer och som dels vill implementera mindfulness som ett förhållningssätt i och utanför klassrummet. Mindfulness hjälper lärarna att rikta uppmärksamhet på egna tankar, känslor och kropp som leder till stärkt förmåga att agera flexibelt och konstruktivt i olika situationer. Det finns idag ett ökat behov av instruktörer som har rätt kompetens för att åta sig uppdrag i skolan och som har tillgång till åldersanpassat material att utgå från och öva med.

 

 

En avsikt med mindfulness i skolan är att förbättra miljön som enligt forskning kan leda till positiva effekter såsom minskad stress, utmattning och depression. Mindfulness i skolan har positiva effekter på lärare och elevers psykosociala och fysiska välbefinnande generellt. Mindfulness leder bland annat till en ökad förmåga att se på sig själv och sin situation på ett annat sätt än det vanemässiga samt komma i kontakt med sin resurser och utveckla dem. På så sätt kan mindfulness även bidra till att minska mobbning och kränkningar i skolan.

 

Vi har redan utbildat fler än 180 st instruktörer via denna utbildning och ser fram emot att få utbilda ännu fler. Varmt välkommen!

Kursledare:

Therése Blunck – ordförande i Föreningen MIS, specialpedagog, utvecklingssamordnare Malmö Stad.

 

 

Christina Rosén – Steg 1 och Steg 2 mindfulnessinstruktör, arbetar inom förskolan.

 

 

Ola Schenström – grundare av Mindfulnesscenter, leder e-kursen Mindfulness vid stress.

 

Tid, plats och omfattning

Omfattning: 6 x 2 timmar + hemuppgifter/litteraturstudier.
Tid: Onsdagar kl 15-17
Plats: Online via zoom, länk för inloggning till klassrummet tilldelas i anmälningsbekräftelsen.

Vi kommer skicka ut mer utförlig information till alla anmälda ca två veckor innan utbildningsstart.

Betalningsalternativ: 

Delbetalning
Alla våra utbildningar går att delbetala och detta väljer du själv enkelt under betalningsprocessen. Du kan välja att betala månadsvis i 3, 6, 12 eller 24 månader.

Tips: Flera deltagare har fått denna utbildning betald via sina arbetsgivare, Trygghetsrådet eller Unionen. Vissa fackförbund kan ha stipendier att söka.

När din arbetsgivare betalar:
Vi kan fakturera direkt till din arbetsgivare. Ange bara faktureringsuppgifterna – inklusive kostnadsställe etc – när du kommer dit i din beställning.

Övrigt

Ombokning/ Avbokning m.m.
Ibland händer det att man behöver ändra på saker och ting. Hur vi hanterar det kan du läsa om i våra allmänna villkor.


Har du frågor eller undrar något innan du vill anmäla dig, kontakta mig på: therese.blunck@malmo.se


Vi kan inte bara konstatera att ett barn t.ex. har koncentrationssvårigheter. Vi måste gå bakom problemet. Vad kan vi ge elever för verktyg att göra detta bättre för honom eller henne?

– Lärare årskurs 6, mindfulnessinstruktör och deltagare på påbyggnadsutbildning Mindfulness i skolan


Jag tycker det är spännande att få ta del av implementeringen av Mindfulness i skolan. Jag tror att många av eleverna har stor nytta av övningarna och har snabbt ökat sin koncentrationsförmåga. Just det att lägga fokus på att det handlar om att öva upp koncentrationen, det är ju något alla barnen behöver i skolan. Jag tänker då inte bara på de barn som har svårt med koncentrationen. Detta är verkligen till nytta för alla.

– Sabina, skolkurator, mindfulnessinstruktör och deltagare på påbyggnadsutbildning Mindfulness i skolan

 


Mina erfarenheter av mindfulness i skolan är oerhört positiva. Jag tycker att både jag och mina elever är mer fokuserade på lektionerna, eleverna kommer snabbare igång med skolarbetet efter att vi gjort en kort andningsövning.

– Anders, mentor årskurs 4, mindfulnessinstruktör och deltagare på påbyggnadsutbildningen Mindfulness i skolan


Jag tycker att mina elever har blivit bättre på att fokusera på rätt saker i stunden, under lektionerna  och de känns mindre stressade när de kommer in från raserna. Jag upplever också att när jag tar några djupa andetag och känner mig lugn avspeglar det sig på mina elevers beteende.

– Ulrika, lärare årskurs 6, mindfulnessinstruktör och deltagare på påbyggnadsutbildningen Mindfulness i skolan

 


Vi är alla liksom sams men sen när vi börjat med mindfulness har det liksom blivit ännu bättre.

– 9-årig elev

 


Livet har blivit mer lättsamt, jag kan hantera svåra situationer när de plötsligt dyker upp på ett bättre sätt och lyssna mer på vad som händer i mig och runt omkring mig.

– Förskolelärare som börjat träna mindfulness

course instructor
Dina lärare

Therése Blunck, Christina Rosén, Ola Schenström

Therése Blunck – ordförande i Föreningen MIS, specialpedagog, utvecklingssamordnare Malmö Stad

Christina Rosén – Steg 1 och Steg 2 mindfulnessinstruktör, arbetar inom förskolan

Ola Schenström – grundare av Mindfulnesscenter, leder e-kursen Mindfulness vid stress

Q: Var vill du gå utbildningen

Köpvillkor

BLI INSTRUKTÖR

Bli diplomerad mindfulnessinstruktör hos oss. Välkommen till Sveriges ledande utbildare, hittills 3000 diplomerade.

Läs mer här >>

TRÄNA ONLINE

Med vår app eller via webben kan du enkelt träna mindfulness när och var du vill med våra e-kurser. Läs mer här >>

Börja träna här >>

Relaterade utbildningar

Instruktörsretreat

En bra och lugn start på hösten Retreaten ger dig utrymme för att gå ner i varv, öppna upp och…

mindful qigong

Påbyggnadstbildning Mindful Qigong

För dig som är instruktör och vill kunna erbjuda Mindful Qigong till individer och grupper. Välkommen till vår populära påbyggnadsutbildning…

meditationsretreat

Meditationsretreat för instruktörer

Vill du fördjupa dig inom meditation och få stillhet tillsammans med andra instruktörer runtom i Sverige? Då är vår fem…

Mini Cart 0

Din varukorg är tom