Påbyggnadsutbildning mindfulness i skolan

En utbildning för dig som är instruktör och vill känna dig trygg och kompetent att leda mindfulness för barn, unga och pedagoger, både inom förskola och skola.

Du kommer lära dig att leda mindfulness för åldersgrupperna 4-7 år, 8-12 år och för ungdomar – både individuellt och i grupp/helklass. Du kommer även lära dig hur du handleder och utbildar pedagoger som i sin tur ska leda mindfulness i klassrummet.

Under utbildningen kommer du även att utveckla din egen kunskap och förståelse för mindfulness genom egen träning samtidigt som du får möjlighet att dela erfarenhet med andra likasinnade instruktörer.

Kombinationen av teori, erfarenhetsutbyte och egen träning kommer hjälpa dig att skapa trygghet och självförtroende som vilket kommer bidra till bra förutsättningar för att barn, unga och pedagoger ska lyckas i skolan.


Tänk att få vara den där förebilden som eleverna kan tänka tillbaka på om 15 år.

Det var någon i skolan som lärde mig mindfulness – hjälpte mig att stanna upp, acceptera stunden och gav mig verktyg att möta motstånd.

– Therese Blunck, en av dina kursledare

Kursstart: 25:e september 2024
Tid: 6 st onsdagar kl. 18 – 20
Datum: 25/9, 2/10, 16/10, 23/10, 6/11 och 13/11
Plats: Online via zoom
Förkunskaper: Diplomerad mindfulnessinstruktör
Kursledare: Therese Blunck och Christina Rosén. Läs mer om dem här >>
Pris: 4 900 kr inkl. moms inklusive obegränsad tillgång till e-kursen Mindfulness vid stress (värde 690 kr) och ljudfiler för barn 4-7 år, 8-12 och ungdomar (värde 660 kr).


92% (!) av våra deltagare skulle absolut rekommendera denna utbildningen till andra. Läs omdömen här >>

Se en kort film när kursledaren Therese Blunck berättar lite mer om varför du ska gå denna unika påbyggnadsutbildning👇🏻 🎥

Gör som mer än 190 st andra instruktörer redan gjort och fördjupa din kompetens som mindfulnessinstruktör inom skolan. Vi räknar med minst 6 deltagare för att genomföra kursen.

Utbildningens innehåll:

  • Teori och praktik för att du ska kunna leda respektive åldersgrupp (4-7 år, 8-12 år och ungdomar) individuellt eller i grupp/helklass.
  • Teori och praktik för att du ska kunna handleda och utbilda pedagoger och lärare som i sin tur ska kunna leda mindfulness i klassrummet.
  • Genomgång av koncept, upplägg, marknadsföring, implementering för Mindfulness i skolan.
  • Genomgång av handledarmanualen till e-kursen Mindfulness vid stress – hur denna används för utbildning av pedagoger och personal.
  • Litteraturstudie, hemuppgifter och inlämningsuppgift.
  • Meditationer anpassade för åldersgrupper – varför kan dessa skilja sig åt?
  • Våra erfarenheter hittills och forskning/projekt/studier.

Material som ingår:  

  • Handledarmanual och obegränsad tillgång till e-kursen “Mindfulness vid stress”
  • Instruktörsmanualer, pedagogmanualer för åldersgrupperna: 4-7 år, 8-12 år och ungdomar (samt obegränsad tillgång till ljudfiler för respektive åldersgrupp)
  • Offertmall, check-listor, produktblad, informationsmall, handouts och åhörarmaterial, skolinspektionens utlåtande, forskningsrapporter/studier/erfarenheter

Övrig information:  

Vi ser en ökad förfrågan från skolor som dels vill ge pedagogerna verktyg som hjälper dem att hantera situationer och som dels vill implementera mindfulness som ett förhållningssätt i och utanför klassrummet. Mindfulness hjälper lärarna att rikta uppmärksamhet på egna tankar, känslor och kropp som leder till stärkt förmåga att agera flexibelt och konstruktivt i olika situationer. Det finns idag ett ökat behov av instruktörer som har rätt kompetens för att åta sig uppdrag i skolan och som har tillgång till åldersanpassat material att utgå från och öva med.

 

 

En avsikt med mindfulness i skolan är att förbättra miljön som enligt forskning kan leda till positiva effekter såsom minskad stress, utmattning och depression. Mindfulness i skolan har positiva effekter på lärare och elevers psykosociala och fysiska välbefinnande generellt. Mindfulness leder bland annat till en ökad förmåga att se på sig själv och sin situation på ett annat sätt än det vanemässiga samt komma i kontakt med sin resurser och utveckla dem. På så sätt kan mindfulness även bidra till att minska mobbning och kränkningar i skolan.

 

 

Föreningen MIS – Mindfulness i skolan startades hösten 2021 av engagerande mindfulnessinstruktörer som är verksamma inom skolan. Föreningens syfte är att förbättra barns och ungas lärande, psykiska hälsa och möjligheter i framtiden. Detta görs genom övning i och integrering av mindfulness i skolans vardag. Föreningen MIS verkar som ett stöd för skolor för att bidra med kompetens vid implementering av verktyget mindfulness i skolan. För fortsatt utveckling via vårt nätverk, med webinarium, workshops, nyhetsbrev m.m. så rekommenderar vi att du blir medlem i Föreningen MIS Läs mer om MIS här >>

 

 

Tid, plats och omfattning

Omfattning: 6 x 2 timmar + hemuppgifter/litteraturstudier.
Tid: Onsdagar kl 18-20
Plats: Online via Zoom.
Förutsättningar: Kursen måste få minst 6 st anmälningar för att den ska starta utsatt datum

Vi kommer skicka ut mer utförlig information till alla anmälda ca 1-2 veckor innan utbildningsstart.

Betalningsalternativ: 

Delbetalning
Alla våra utbildningar går att delbetala och detta väljer du själv enkelt under betalningsprocessen. Du kan välja att betala månadsvis i 3, 6, 12 eller 24 månader.

Tips: Flera deltagare har fått denna utbildning betald via sina arbetsgivare, Trygghetsrådet eller Unionen. Vissa fackförbund kan ha stipendier att söka.

När din arbetsgivare betalar:
– Vi kan fakturera direkt till din arbetsgivare. Ange bara faktureringsuppgifterna – inklusive kostnadsställe etc – när du kommer dit i din beställning.
– Vi kan även dela upp betalningen mellan dig och din arbetsgivare – kontakta oss isåfall på info@mindfulnesscenter.se så hjälper vi dig vidare.

Övrigt

Ombokning/ Avbokning m.m.
Ibland händer det att man behöver ändra på saker och ting. Hur vi hanterar det kan du läsa om i våra allmänna villkor.


Har du frågor eller undrar något innan du vill anmäla dig, kontakta mig på: therese.blunck@malmo.se


En känsla av gemenskap och stöd. Otroligt generösa kursledare som verkligen vill skapa förändring. Tacksam!
– Maria Obed, 2024
Så tacksam för kursledarnas öppenhet och vilja att dela med sig av både egna erfarenheter och material.
– Veronica Bris, skolsköterska 2024

Mycket bra struktur och ledare av kursen
– Nanette 2024

Jag tar med mig ny kunskap, inspiration & trygghet inför att implementera Mindfulness för barn och unga.
– Ann-Louise Åkerberg, 2024

Värme och engagemang, omtanke!
– Helena Lannge, elevassistent/fritidspedagog, 2024

Jag tar med mig ett förnyat engagemang och en plan för hur jag vill använda mig av utbildningen på min arbetsplats.
– Birgitta Frenzel, förskollärare på fritidshem, 2024


Jag tar med mig massor. Känner att jag fått en tydlig bild av hur jag kan implementera konceptet i skolan. Framförallt tar jag med mig massor av inspiration och bra tips från lärarna, som givmilt delat med sig av egna erfarenheter och värdefulla tips.
– Anonym deltagare 2023

 


Vi kan inte bara konstatera att ett barn t.ex. har koncentrationssvårigheter. Vi måste gå bakom problemet. Vad kan vi ge elever för verktyg att göra detta bättre för honom eller henne?

– Lärare årskurs 6, mindfulnessinstruktör och deltagare på påbyggnadsutbildning Mindfulness i skolan

 


Jag tycker det är spännande att få ta del av implementeringen av Mindfulness i skolan. Jag tror att många av eleverna har stor nytta av övningarna och har snabbt ökat sin koncentrationsförmåga. Just det att lägga fokus på att det handlar om att öva upp koncentrationen, det är ju något alla barnen behöver i skolan. Jag tänker då inte bara på de barn som har svårt med koncentrationen. Detta är verkligen till nytta för alla.

– Sabina, skolkurator, mindfulnessinstruktör och deltagare på påbyggnadsutbildning Mindfulness i skolan

 


Mina erfarenheter av mindfulness i skolan är oerhört positiva. Jag tycker att både jag och mina elever är mer fokuserade på lektionerna, eleverna kommer snabbare igång med skolarbetet efter att vi gjort en kort andningsövning.

– Anders, mentor årskurs 4, mindfulnessinstruktör och deltagare på påbyggnadsutbildningen Mindfulness i skolan

 


Jag tycker att mina elever har blivit bättre på att fokusera på rätt saker i stunden, under lektionerna  och de känns mindre stressade när de kommer in från raserna. Jag upplever också att när jag tar några djupa andetag och känner mig lugn avspeglar det sig på mina elevers beteende.

– Ulrika, lärare årskurs 6, mindfulnessinstruktör och deltagare på påbyggnadsutbildningen Mindfulness i skolan

 


Vi är alla liksom sams men sen när vi börjat med mindfulness har det liksom blivit ännu bättre.

– 9-årig elev

 


Livet har blivit mer lättsamt, jag kan hantera svåra situationer när de plötsligt dyker upp på ett bättre sätt och lyssna mer på vad som händer i mig och runt omkring mig.

– Förskolelärare som börjat träna mindfulness

Online

2024-09-25
6 st träffar onsdagar kl. 18-20

Dag 1: Onsdag 25: september
Dag 2: Onsdag 2:e oktober
Dag 3: Onsdag 16:e oktober
Dag 4: Onsdag 23:e oktober
Dag 5: Onsdag 6:e november
Dag 6: Onsdag 13:e november

Lärare: Therése Blunck och Christina Rosén

4 900 kr inkl. moms
course instructor
Dina lärare

Therése Blunck, Christina Rosén, Ola Schenström

Therése Blunck – ordförande i Föreningen MIS, specialpedagog, utvecklingssamordnare Malmö Stad med mer än 25 års erfarenhet inom skolvärlden.

Christina Rosén – Steg 1 och Steg 2 mindfulnessinstruktör, arbetar inom förskolan

Ola Schenström – grundare av Mindfulnesscenter, leder e-kursen Mindfulness vid stress

Intresseanmälan

Vill du veta mer eller har frågor innan du anmäler dig? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort.

Relaterade utbildningar

retreat online

Augustiretreat online

Varmt välkommen till en retreat för dig som verkligen vill komma ner i varv, hitta stillhet och hämta kraft 🤎 Dr.…

meditationsretreat

Meditationsretreat för instruktörer

Vill du fördjupa dig inom meditation och verkligen få landa i stillhet med andra instruktörer runtom i Sverige? Då är…

Sommarkurs i självmedkänsla med Dr Ola Schenström

Det är dags att ta hand om dig själv lite bättre! 💜 Att ta väl hand om och visa medkänsla…

Mini Cart 0

Din varukorg är tom