“Oerhört förvånad, förundrad, överraskad, imponerad och evigt tacksam!”

För många har mindfulness kraftfulla effekter – för den som tränar mindfulness regelbundet under ledning av instruktör. Som beskrivs i citatet ovan från Britta Ljungberg som just gått igenom vår instruktörsutbildning:

 


I min kontakt med min psykolog hörde jag mig själv så sakteliga börja prata om att jag stundtals kunde ersätta benzo med mindfulnessmeditationer. Genom meditationerna erhöll jag en medvetenhet om mitt jag, bortom tankar och känslor. En medvetenhet som av sig själv gav mig själv- medkänsla.

Jag kunde för första gången börja se på panik och ångest ur ett objektivt perspektiv. Ibland låta det passera som krusningar på vattenytan utan att de kraftigt berörde det djupare innersta. Jag blev medvetenheten om att jag inte är krusningarna på ytan. För det, är jag oerhört förvånad, förundrad, överraskad, imponerad och evigt tacksam!

 

Tack Britta för att vi får citera dig ur din diplomeringsuppsats som du kallat “Resan” – en modig resa på många sätt!

Om du är psykolog och/eller psykoterapeut och inte har grundläggande egen träning i mindfulness föreslår jag att du skaffar det så att du får ytterligare verktyg som kan hjälpa dina klienter än mer och också att ta hand om dig själv bättre. Utan egen träning kan du inte använda dig av mindfulness, alla möjligheter med den ökande medvetenhet som träningen ger. Här är länken till vår instruktörsutbildning och kom ihåg att du alltid kan börja med introduktionsdagen, för att prova på.

👉🏻 Läs mer om instruktörsutbildningen här >>

Bilden är på Britta och mig från Malmö universitets kunskapsdag den 26:e september 2023 där jag höll en översiktlig föreläsning om mindfulness. Se föreläsningen här (skrolla ner).

Ta väl hand om dig, alltid.

ola

Med vänlig hälsning, Ola Schenström, läkare, författare och grundare av Mindfulnesscenter.

signatur

Mini Cart 0

Din varukorg är tom