Mindfulness på arbetsplatsen – lyckat projekt

Hej,

 

I Svenska Dagbladet Näringsliv kan du idag läsa om Trafikverkets satsning på mindfulness. Nedan ser du ett kort citat från artikel som är på en helsida och klicka här för att läsa hela artikeln:

TRÄNA HJÄRNAN. Trafikverket går på Google, Twitter och Facebooks linje och för in mindfulnessträning i arbetslivet. Ett lyckat pilotprojekt blev startskottet för att införa medveten närvaro på myndigheten.

Särskilt roligt är det eftersom det är vi på Mindfulnesscenter som gjort jobbet.

Längre fram i artikeln säger Lena Ehrlenfeldt, personalstrateg:

“Det finns många vinster med att använda sig av mindfulness i arbetslivet. Man uppnår bättre kvalitet i sina beslut, man kan gradera och sortera ut vad som är viktigt, disponera sin tid och skapa sin egen kontroll över vardagen. Våra chefer upplevde att grupperna blev mer harmoniska och gick mindre på autopilot”.

  • Hör gärna av dig till oss om din arbetsplats är intresserad av hur man tränar hjärnan att fokusera bättre i en stressig arbetsmiljö! Klicka här för att kontakta oss.
Det program som vi har använt för Trafikverkets personal är “Mindfulness grundkurs”. Det programmet är internetbaserat, du tränar via din dator eller din mobiltelefon (Android eller iPhone). Läs gärna mer om programmet här!

Och, varför inte minska din stress redan nu – FÖRE semestern så att du, när den kommer kan ägna dig åt att njuta av den.

Hör gärna av dig om du vill veta mer!

Allt gott,

Ola

ola_ny

Ola Schenström, läkare sedan mer än 35 år, mindfulnesslärare utbildad vid Center for mindfulness i USA, författare till boken Mindfulness i vardagen.

 

Lämna en kommentar

Mini Cart 0

Din varukorg är tom