Sommarledighet – tid för återhämtning ☀️

Mindfulness är ett annat ord för att vara medvetet närvarande och uppmärksam på det som sker här och nu. Att vara här och nu är också ett sätt att vila hjärnan och återhämta sig.

När vi kan vara mer i stunden och njuta av det som sker hjälper vi hjärnan att inte tanke vandra. Ofta är vi i tankarna om framtiden och planerar för saker vi skall GÖRA. Vi gör listor och bockar av. Gott och väl så, men det vi behöver vara lite uppmärksamma på är om vi är mer i våra listor och tänker på det vi har ogjort och oroar oss istället för att vara med det som är just nu.

Kanske är det lättare för dig att vara mer närvarande i det som sker under sommarledigheten. Att öppna upp för dofter, härliga synintryck, goda smaker, barn som skrattar, fåglar som kvittrar eller din favoritmusik. Är det möjligt för dig att gå från att GÖRA till att VARA? Kanske inte så lätt som det är skrivet? Vi mår bra av att göra. Vi får dopamin-kickar av att prestera. Varför då ändra på det?

Hjärnan och kroppen behöver vila!
När vi tillåter oss att bara VARA får vi tillgång till vårt trygghetssystem där hormon som endorfin och oxytocin utsöndras. De hjälper oss att hitta lugn, och få balans mellan vila och aktivitet. Vi känner oss mindre stressade och mer glada. Vi behöver vara mer i vårt trygghetssystem eller åtminstone hitta balansen mellan vårt prestationssystem och vårt trygghetssystem. Du kanske kan prova under ledigheten?

Hur gör du för att bara VARA? Vad kan du välja bort? Vad kan du lägga till?

Varje måndag skickar vi ut en gratis mindfulnessövning via e-post. Klicka här för att kostnadsfritt prenumerera på våra måndagsråd som ger dig en ny mindfulnessövning direkt till din inkorg varje måndag.

Med önskan om en riktigt skön och avkopplande sommarledighet 🤎

Susanne Sahlén Nyberg, Mindfulnessinstruktör, Ledareutvecklare och Organisationskonsult

Lämna en kommentar

Mini Cart 0

Din varukorg är tom