Bara vara

Samtidigt som tempot i vårt liv obevekligt ökar försöker vi pressa in ännu fler saker att göra i vår vardag. Vi arbetar hårdare, snabbare och kanske till och med smartare. Trots alla våra ansträngningar är det svårt för de flesta av oss att hitta en balans mellan arbete och privatliv medan vi jagar olika mål och deadlines för att få både yrkesmässiga, personliga och finansiella ambitioner att gå ihop.

Hur mycket tid har du för att göra ingenting? Hur mycket tid har du för att ”bara vara”? Den frågan kanske förfaller dum och enkel, men är det inte en fråga som verkligen är värd att svara på även om du redan vet att svaret är: ingen tid alls, eller mycket lite tid. När du tänker efter kanske du till och med blir överraskad över att du nästan inte tillbringar någon tid alls med att ”bara vara”, att inte göra någonting.

Ibland är det bristen på återhämtning, alltså bristen på en paus där man får bara vara, och inte stressen själv bidrar till psykisk och fysisk ohälsa. Daglig träning i mindfulness, så kort som 10min om dagen, kan förse dig med pausen du behöver i ditt vardagsliv för att uppleva mer balans i din vardag.

Allt gott,
Ola

ola_ny

Ola Schenström, läkare sedan mer än 35 år, mindfulnesslärare utbildad vid Center for mindfulness i USA, författare till boken Mindfulness i vardagen, 52 vägar till Mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra.

Lämna en kommentar

Mini Cart 0

Din varukorg är tom