Omtanke om oss själva

Nog närmar sig julen alltid. I helgen som var kom Tomten med båt till Lomma. Både Bella och Max fick chansen att tala med och krama om Tomten och lämna sina önskelistor, det var mycket spännande. Och på mornarna skall adventskalendrarna öppnas. De innehåller numera någon liten sak varje dag. För Max del är det Star Wars Lego som gäller och för Bella är det My little pony. Star Wars är inte min favorit och jag urskuldrar inköpet med att sagofigurerna i Bröderna Grimm (H.C. Andersens och många andra barnsagor) inte heller är så fredliga och snälla. Det eviga temat är som vanligt de godas kamp mot de onda.

Just nu är jag i Luleå på en utbildningsdag, och imorgon på en diplomeringsdag i Umeå för vår instruktörskurs där. Så fina uppsatser jag fått läsa! Sen är det slut på resandet för det här året. Siktar på att resa mindre nästa år och tillbringa mer tid med Anna, barn och barnbarn.

Speciellt i jultid så ägnar vi ofta mycket tid, energi och omtanke om andra i vår omgivning. Vi stressar lätt upp oss över alla måsten och allt som ska göras. Det är just då som vi behöver ägna en extra tanke och omtanke till oss själva så att vår energi räcker över hela julhelgen och en bra bit efteråt, både så att vi själva mår bra och så att vi har något att dela med oss av.

Allt gott,
– Ola

ola_ny

Ola Schenström, läkare sedan mer än 35 år, mindfulnesslärare utbildad vid Center for mindfulness i USA, författare till boken Mindfulness i vardagen.

P.S. Gilla oss gärna på Facebook, vår snabba kanal för nyheter, mer än 5 000 har redan gjort det.

 

Lämna en kommentar

Mini Cart 0

Din varukorg är tom