En början på en mer mindful vardag

Hej!

Här är dagens måndagsråd som lyder enligt följande.. .

”Frukost, lunch eller middag på egen hand:

Hitta en plats gärna så avskilt som möjligt. Fokusera på dina sinnesintryck av din mat och dryck framför dig. Vilka färger, former, strukturer och dofter finns där? Vad upplever du och vad lägger du märke till?

Smaka långsamt och försiktigt på maten innan du börjar tugga och motstå gärna första sväljimpulsen. Lägg märke till hur det påverkar dig när du saktar ner tempot.

Var vilar du blicken när du äter? Vad händer om du provar att blunda en stund när du äter? Upplever du någon skillnad?

Om dina tankar vandrar iväg till något annat än din ätupplevelse så ta varsamt och kärleksfullt tillbaka din uppmärksamhet till att fokusera på att dofta, smaka se på det du äter och dricker – just denna måltid.”

Att till exempel ta en lunch på egen hand och att aktivera sina sinnen kan ibland vara en snabb väg till återhämtning mitt på dagen. Prova gärna denna övning vid några måltider under veckan. Det går också bra att göra övningen tillsammans med andra. Kom då överrens med varandra att under 10 minuter vara tysta och bara vara med sig själv och sin egna upplevelse. Om någon av sinnena vandrar iväg till något annat än maten såsom omgivningen eller vännen, observera bara tyst att det har hänt och acceptera att det har hänt, och för med vänlighet och med varsamhet tillbaka uppmärksamheten till det du avser. Lycka till!

Att följa de måndagsråd som vi ger ut kan vara en bra början på en mer mindful vardag. Ta gärna kontakt med oss, så ser vi till att du får ett måndagsråd varje vecka i din email!

För dig som vill lära dig mer om Mindfulness kan vi rekommendera någon av våra e-kurser, där mindfulness meditationer varvas med råd och vardagsövningar. Läs mer här https://www.mindfulnesscenter.se/shop-kategori/e-kurser/

Allt gott & lycka till med din fortsatta mindfulnessträning,

– Ola med personal på Mindfulnesscenter

ola_ny

Ola Schenström, läkare sedan mer än 35 år, mindfulnesslärare utbildad vid Center for mindfulness i USA, författare till boken Mindfulness i vardagen.

 

Lämna en kommentar

Mini Cart 0

Din varukorg är tom