Vad gör vi när vi utbildar i mindfulness? Del 1

Vi hjälper deltagarna med att utveckla ett förhållningssätt till sina tankar och känslor som gör att de VAKNAR UPP till de resurser de redan har och utvecklar dem, ofta långt bortanför vad de trott vara möjligt innan träningen.

En första grundläggande konkret del i träningen är:

1️⃣ Koncentrationsträning
Att rikta uppmärksamhetenmedvetet – och att behålla den på det vi vill. Det är en mycket viktig förmåga för all form av lärande, för lugn i sinnet och för att fatta medvetna kloka, beslut. Att behålla uppmärksamheten har snabbt blivit allt sämre hos fler och fler såväl hos vuxna som hos barn/ungdomar pga av alla distraktioner som splittrar oss i vardagen t.ex. genom ständigt tittande i mobilen.

Vi blir ju vad vi övar på: Vår hjärna är formbar och skapt så att vi blir bra på vad vi tränar. Tränar vi på att distrahera oss blir vi bra på att bli lättdistraherade… och ineffektiva, stressade och oroliga. Bara det är ett skäl att införa denna form av träning i skolan och på våra arbetsplatser såväl för ledare som medarbetare.

👉🏻 Träning, 10 minuter per dag, kan räcka för effekt på de flesta vuxna. I skolan kan övningarna integreras i undervisningen med ännu kortare övningar.

Tränar vi koncentration blir vi bättre och bättre på det och vi slösar inte vår energi på det som för stunden är oväsentligt. Forskningen är god, inte minst hjärnforskningen. Mer forskning behövs alltid.

Jag har utbildat i på heltid i mindfulness i mer än 15 år, efter många år som läkare, och fascineras av att förändringen ofta blir stor på kort tid. Mycket kostnadseffektivt!

Prova på får du se – det finns inget annat sätt att förstå vad mindfulness är och kan ge.

Börja gärna med en introduktionsdag. Jag håller nästa, online, den 5:e juli kl. 9-16 med en timmes lunch och små pauser. Här kan du läsa mer >>

📍 Vi har utbildningar såväl på helger som vardagar, såväl online som på plats i Stockholm, Göteborg och Malmö.

ola

Ta väl hand om dig själv, alltid!

Med vänlig hälsning, Ola Schenström, läkare, författare och grundade av Mindfulnesscenter 2007.

Mini Cart 0

Din varukorg är tom