Ny barnbok: Minda kĂ€nner efter 📚

Minda bor i landet HÀr och nu. En dag promenerar hon till parken för att fÄ lite lugn och ro. DÀr kÀnner Minda efter hur hon mÄr. Hon lyssnar, ser, doftar, smakar och kÀnner. I parken trÀffar hon pÄ en busig liten katt som följer henne hela vÀgen. Minda blir nyfiken pÄ katten. Blir du ocksÄ det?

Boken riktar sig till barn i förskoleÄldern och de yngre Äldrarna i skolan. Den Àr inspirerad av mindfulness och uppmuntrar till att nyfiket utforska det som hÀnder i stunden, hÀr och nu. PÄ varje sida finns öppna frÄgor att reflektera kring. I slutet av boken finns en enkel övning som kan hjÀlpa barn att slappna av, öka sin koncentration och kÀnna efter vad de behöver just nu.

OM FÖRFATTAREN

Petra Bertilsson Àr utbildad mindfulnessinstruktör hos oss pÄ Mindfulnesscenter, specialpedagog och förskollÀrare. Hon har i boken om Minda valt ett sprÄk som Àr anpassat för de yngre barnen och som fÄr barnen att kÀnna sig mer medvetet nÀrvarande.

Författare: Petra Bertilsson
Illustratör: Hanna Ingvarsson
LÀsÄlder: 3-6 Är
Pris: 169 kr

Min kommentar: Det Àr kanske viktigare Àn nÄgonsin att lÀra barn vara i kontakt med sina sinnen och öva sin uppmÀrksamhet. SÄ fint med denna bok av Petra Bertilsson som hjÀlper barn frÄn förskoleÄldern att öva just dessa delar. Det Àr nu vi bygger vÄra barn och barnbarns resurser för framtiden, eller hur?

ola schenström

Med vÀnlig hÀlsning, Dr. Ola Schenström, lÀkare, författare och grundare av Mindfulnesscenter.

signatur

Mini Cart 0

Din varukorg Àr tom