Mindfulness for your brain health and wellbeing – how do you practice?

Det var temat för min föreläsning i fredags för det internationella programvaruföretaget Altair. Vad kan vara viktigare för ett företag än att hålla medarbetarnas hjärnor i trim genom att bland annat öka förmågan till uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla?

Dessa egenskaper går att öva upp i hög grad med hjälp av regelbunden träning. Idag tränas, många gånger, automatiskt motsatsen. Ett exempel på det är den sjunkande förmågan hos vuxna att hålla fokus. Uppmärksamhetsspannet har på 20 år sjunkit från 150 sekunder till 47 sekunder dvs en sänkning med 69% (läs mer här om forskningen)! Vart är vi på väg?

En del i det är det automatiska tittandet/kollandet i våra mobiltelefoner som triggar igång dopaminkickar och splittrar uppmärksamheten och fyller många sinnen med oväsentligheter. Säkert är det roligt och ger omedelbar tillfredsställande många gånger men till vilket pris? Inte minst gäller det våra barn och ungdomars mobilbeteenden. Forskningen ligger efter. Eller vad tror du?

citat
Företagare, VD:ar, ledare och chefer – Hjälp dig själv och dina medarbetare att ta kontroll över uppmärksamheten, medvetenheten och medkänslan! Det är win, win, win. För dig. För medarbetarna. För företaget.

Läs här om hur vi på Mindfulnesscenter kan hjälpa till och ta gärna kontakt med mig om du vill veta mer 👇🏻

läs mer här

ola schenström

Ta väl hand om dig och kanske vi ses på någon här framöver?
Dr. Ola Schenström, läkare, författare och grundare av Mindfulnesscenter.

signatur

Källa om vårt uppmärksamhetsspann: https://www.mindfulnesscenter.se/nyheter/47-sekunder/

Dela via Facebook och Linkedin nedan👇🏻

Mini Cart 0

Din varukorg är tom