Vad skall jag som är nybörjare i mindfulness välja?

Fråga: Vad skall jag som är nybörjare i mindfulness välja?

På jobbet hade vi en föreläsning om mindfulness och lyssnade på en övning som gjorde att jag slappnade av och nästan somnade. Det gjorde mig nyfiken på att prova mer. Jag behöver verkligen minska min stress och kunna slappna av. Vad föreslår du att jag börjar med?

Jenny

Svar:

Hej Jenny,

Om du bara vill prova på föreslår jag e-kursen Mindfulness för fokus och energi. Du tar dig 10 minuter per dag och bara följer instruktionerna. Forskning har visat att stress minskar och att du blir mer medvetet närvarande med den e-kursen . Se vår forskningssida. E-kursen gör du på 2-4 veckor.

Om du verkligen vill minska din stress behöver du öva under längre tid. Du skapar nya och allt starkare nätverk i hjärnan med träningen och sänker din stress mer långsiktigt. Du lär dig hantera och reglera stressade situationer och fatta mer medvetna val. Så vill du satsa lite mer tid föreslår jag Mindfulness vid stress som du kan göra på 8-16 veckor och sedan repetera övningar vid behov. Övningarna är på 10 minuter 2 gånger per dag.

Som ett komplement till detta så föreslår jag även att läsa mer kring ämnet. Jag har själv skrivit boken Mindfulness i vardagen som är en grundbok i mindfulnessträning (upplaga på mer än 100 000 ex) (den finns även i ljudbok här).

Några råd inför din träning i mindfulness:

  • Du får ingen tid du måste TA dig den
  • Öva gärna på morgonen – men det viktigaste är du gör övningen överhuvudtaget
  • Det skall inte vara på något särskilt sätt när du övar – de är olika från gång till gång
  • ”Det är som det är”
  • Gör ingen bedömning av e-kursen förrän du gått igenom den! Och
  • Oavsett hur det går med träningen i mindfulness – eller något annat – var varsam och vänlig med dig själv – alltid!
  • Lycka till!

Allt gott

Ola

Mini Cart 0

Din varukorg är tom