Jag har en son i 25-årsåldern som jag tror skulle ha hjälp av mindfulnessträning.

Fråga:

Hej Ola!
Jag har en son i 25 årsåldern som jag tror skulle ha hjälp av mindfulnessträning. Har läser till civilingenjör o har det kämpigt både med studier och annat i privatlivet. Vilken on-line kurs skulle du rekommendera? Tacksam får råd!
Med vänlig hälsning Anna

P.S. Finns det studentrabatt?

Svar:
Hej Anna,

Det är många studenter, likt din son, som har problem med stress, oro m.m. Ett förslag är att börja med e-kursen Mindfulness för fokus och energi och göra en övning på 10 minuter gärna varje dag – om möjligt. När vi övar mindfulness skall det inte vara på något särskilt sätt – vi  lägger bara märke till vad som sker – övning för övning. Det är oftast olika från gång till gång…I alla de e-kurser vi har gjort får den som lyssnar små råd ett par ggr per vecka – mellan meditationerna.

Att vara nyfiken på vad som sker under övningarna gör att vi upptäcker mer.

Det svåra är att TA sig tiden. Det är få som klarar av att avsätta 10 minuter per dag varje dag. Det är OK. Det gäller att vara vänlig och förlåtande med sig själv när vi inte lyckas. Då ökar förutsättningarna att träningen blir gjord nästa dag.

Det underlättar att få stöd av någon under träningen – helst någon som är utbildad instruktör i mindfulness. Det kan finnas instruktörer hos studenthälsan på några universitet och högskolor. Han kommer också bli inbjuden till våra live-meditationer (när han börjar prenumera på en e-kurs) som jag har en gång i månaden där vi på zoom mediterar tillsammans, detta brukar vara ett fint stöd för att hålla igång med den egna träningen man gör.

Just nu har vi ingen studentrabatt på våra e-kurser, däremot har vi det om han skulle vilja fördjupa sig ytterligare och gå en kurs eller utbildning hos oss.

Hoppas din son vill prova på – det är gratis i 14 dagar och därefter kan du välja att antingen prenumera månadsvis eller årsvis alternativt köpa loss e-kursen med obegränsad tillgång.

borja trana har

Vänliga hälsningar

Ola Schenström, läkare, specialist i allmänmedicin, Mindfulnesslärare, författare till Mindfulness i vardagen, 52 vägar till medkänsla (även som ljudbok) och 52 vägar till mindfulness (även som ljudbok) samt Utbrändhet den nya folksjukdomen (tillsammans med Martin Krauklis).

Mini Cart 0

Din varukorg är tom