Lär dig skilja på tankar, känslor och behoven bakom med NvC – Non violent Communcation

En viktig del i mindfulnessträning är att utveckla sin förmåga att sätta ord på känslor och att reglera dem. I Non violent Communication (NvC) lär vi oss att bli medvetna om vilka behov som kan ligga bakom de känslor som pågår i oss eller gissa oss till vilka behov som kan ligga bakom vad någon annan uttrycker.

NvC är en mycket användbar kommunikationsprocess som sprids världen över och är skapad av psykologen Marshall Rosenberg. Med hjälp av sidorna nedanför får du möjlighet att träna upp såväl din förmåga att sätta ord på känslor och att bli medveten om vilket/vilka behov som ligger bakom de känslor som uttrycks. Börja gärna med dig själv i olika situationer.

Vill du lära dig grunderna rekommenderar vi övningsboken ”Öva, öva, öva” av Marianne Göthlin och En Dolci. Beställ genom att klicka på knappen längst ner på sidan.

📱 Tips: Högerklicka på bilderna för att enkelt spara ner dem i mobilen så att du kan öva, öva, öva.

Vill du ha fler liknande övningar i NvC?

Då kan Visferas övningsbok Öva, öva, öva vara något för dig (ovan är ett utdrag från denna). Övningsboken är en guide på 24 sidor som berättar om hur du använder de grundläggande delarna av NvC. Den är tänkt att stödja övning av NvC på ett enkelt och direkt sätt, med text och bilder. Principerna för NvC kan tillämpas i alla typer av miljöer, t.ex. i hemmet, i skolan, på arbetet, i organisationer eller offentliga platser.

Läs mer om boken här >>

Eller kontakta Marianne Göthlin, en av författarna här nedan 👇🏻

Ta väl hand om dig själv, alltid!

Med vänlig hälsning, Ola Schenström, läkare, författare och grundade av Mindfulnesscenter 2007.
Nedan är en bild på mig och Marshall Rosenberg vid ett av hans många besök i Norrbotten.

marshall rosenberg

Dela enkelt inlägget på Facebook eller Linkedin här nedan. 

Mini Cart 0

Din varukorg är tom