Mindfulness för närstående

Det här är en e-kurs i mindfulness som är avsett att fungera som ett eget stöd för närstående till personer med psykisk och/eller fysisk ohälsa.
743 kr
Lägger i varukorgen
Mindfulness för närstående

Att vara nära och hjälpa en person med psykisk och/eller fysisk ohälsa kan innebära utmaningar i vardagen. Närstående kan behöva ett eget stöd för att själva orka hantera en påfrestande livssituation. Det här är en e-kurs i mindfulness som är avsett att fungera som ett eget stöd för närstående till personer med psykisk och/eller fysisk ohälsa.

Hur fungerar då programmet?

Det enda du behöver göra är att ta en paus i cirka 10 minuter en till två gånger per dag för att göra dina övningar i mindfulness eller medveten närvaro.

Du kommer att bli vägledd genom en serie övningar och meditationer medan du sitter vid datorn eller använder din smartphone. Du behöver ingen särskild utrustning och inte heller några förkunskaper – bara en villighet att pröva att göra övningarna och lära dig av dina erfarenheter steg för steg. Du kommer också att få en serie med ”övningar för medveten närvaro i ditt dagliga liv” att göra varje dag.

Det är enkla övningar som hjälper dig att hantera din energi och uthållighet med större balans och lätthet och att vara mera vaken och närvarande i allt det som händer i ditt dagliga liv.

Mindfulnessträningen i det här programmet kommer att hjälpa dig att känna att du har mera kontroll över ditt liv i stället för att känna dig som ett offer för omständigheterna, och den hjälper dig också att föra in mera färg och glädje i dina upplevelser. För mer praktisk information om själva programmet, se nedanstående introduktionsvideo med Ola Schenström:

Hur går träningen till?
Mindfulness kan man träna på egen hand genom de självinstruerande program som vi har utvecklat. Mindfulness för närstående är ett program som innehåller 8 steg/teman. Träningen sker 2 gånger per dag ca 10 minuter varje gång.

Träningsprogrammet innehåller
Programmet innehåller en uppsättning dokument som hjälper dig till mer kunskap kring dig själv.

Mindfulnessövningar:
Kroppsscanning, Andningsankare, Medvetna rörelser, Vänlighet strömmar in, Välbehagets skatter, Vänligt förhållningssätt till dig själv, Vänligt förhållningssätt till andra

Vardagsövningar exempel:
Andningen medan du rör dig, Balansen i vardagen, Hållbar rytm i ditt vardagsliv

Du kan under hela programmet följa din träning. Det finns möjlighet att skriva dagbok och välja olika intentioner med träningen.

Pris
Mindfulness för närstående, ord.pris 744 kronor inkl. moms

Efter genomgånget program har du kvar det och kan repetera de övningar du vill. 

Under hösten kommer köpta e-kurser att, 6 månader efter genomfört köp, gå över i en löpande prenumeration. Vi kommer att informera om detta i god tid innan och det är frivilligt att prenumerera vidare. 

Om du vill köpa och ge bort ett program till någon annan så kan vi hjälpa dig med detta, maila då utbildning@mindfulnesscenter.se