Sommarkurs – Här&Nu med Beatrice Blidner

Sommarkurs – Här&Nu online med coach – 22 juni till 21 augusti

Kanske har du mer tid än vanligt i sommar för att ta hand om och utveckla dig själv?
Vår sommarkurs är en bra möjlighet. Vi träffas löpande på Facebook och tre gånger i Zoom, vårt mötesrum på nätet. Kursledare är vår varma och erfarna lärare Beatrice Blidner.

Pris 1995 inkl moms

Välj utbildningstillfälle

VÄLJ STAD
STARTDATUM
TIDER/OMFATTNING

Stockholm

PRIS

Sommarkurs – Här&Nu online med coach

Kanske har du mer tid än vanligt i sommar för att ta hand om och utveckla dig själv?
Vår sommarkurs är en bra möjlighet. Vi träffas löpande på Facebook och tre gånger i Zoom, vårt mötesrum på nätet. Kursledare är vår varma och erfarna lärare Beatrice Blidner.
Du tränar efter vårt mindfulnessprogram Här&Nu, ca 20 minuter per dag. Här &Nu är den i landet mest använda e-kursen i mindfulness och är positivt utvärderad i forskning
Det är betydligt lättare att gå igenom ett träningsprogram med stöd av lärare och andra deltagare än att göra det själv.
Välkommen till en spännande och utvecklande resa!

Sommarkursen pågår under nio veckor, 22 juni till 21 augusti.

Så här ser upplägget ut:
1. Du följer själv e-kursen Här & Nu online via vår app i mobilen, via dator eller läsplatta.
2. I en sluten FB grupp samlas alla deltagare. Gruppen finns till för att ni skall kunna inspirera och motivera varandra, dela erfarenheter och känna att ni gör det här tillsammans.
3. Beatrice som är er guide under den här resan är aktiv i FB gruppen, gör inlägg och svarar på frågor och funderingar löpande. För att det ska ge inspiration och ge mer förståelse för mindfulness både i praktik och teori.

4. Ni bokar dessutom in tre tillfällen då ni kopplar upp er online, via Zoom. Beatrice leder och undervisar i mindfulness och ni får möjlighet att dela erfarenheter med varandra.

Beatrice Blidner och arbetar som coach och lärare på Mindfulnesscenter. Hon är utbildare på steg 1 och steg 2 för instruktörer, leder retreater, föreläser och undervisar i mindfulness på Göteborgs universitet.

Mindfulness är ett förhållningssätt som tränar några av våra viktigaste mänskliga förmågor;

Uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla med sig själv och andra.
Att vara mindful handlar om att vara uppmärksam på ett särskilt sätt:

• med en tydlig avsikt
• i ögonblicket här och nu
• utan att värdera det

Att leva mera i NUET, d.v.s. att vara mer koncentrerade på det som sker just nu och grubbla mindre över det som redan skett eller oroa oss mindre för vad som kanske kan hända. Vi lär oss hitta en bättre balans mellan nuet, vad som varit och framtiden.
I vardagen lär du dig att vara uppmärksam på det som sker, ögonblick för ögonblick.
Du blir medveten om när uppmärksamheten far i väg, t.ex. på grund av ditt eget tankeflöde eller yttre stimuli som att en mobiltelefon ringer.
Du tränar dig i att ta tillbaka uppmärksamheten på det du vill när den far i väg, för det gör den.
Mindfulnessträningen hjälper dig även behålla uppmärksamheten där du vill ha den – under längre och längre perioder.
Vid bland annat stresshantering, avspänning och uppmärksamhetsträning är mindfulness ett viktigt hjälpmedel. Det används ofta inom psykologisk och medicinsk behandling för att t.ex. förbättra sömnen, hantera smärta och kronisk sjukdom samt öka livskvaliteten. I ditt vardagliga liv är mindfulness ett bra verktyg för att hantera de svårigheter som vi alla möter i livet.

course instructor

Q: Var vill du gå utbildningen

Mini Cart 0

Your cart is empty.