Introduktionsdag i mindfulness Online

Välkommen till en inspirerande heldag som ger dig grunderna i vad mindfulness är, oavsett om du vill komma igång med egen träning, ett sätt att ta hand om dig själv eller om du avser att arbeta med mindfulness som verktyg. Under heldagsutbildningen varvar vi teori med praktiska mindfulnessövningar. Vi praktiserar grundövningarna i mindfulness och du får inspiration till din träning och får en chans att dela erfarenheter med andra.

Du kan välja att gå utbildningsdagen antingen online eller på plats i Stockholm och Malmö.

Just nu har vi en stor sommarkampanj där du får 20% rabatt* på introduktionsdagen. Det enda du behöver göra är att ange rabattkoden sommar20 i kassan.

*Erbjudandet gäller alla bokningar som görs innan 2022-10-31 och går inte att kombineras med andra erbjudanden.

OBS! Du måste först välja “Kurs tillgänglig i x platser” för att sedan kunna välja datum.

Välj utbildningstillfälle

VÄLJ PLATS
STARTDATUM
TIDER/OMFATTNING

Stockholm

PRIS
3 900 kr inkl. moms

Välkommen till Sveriges ledande utbildare inom mindfulness. Vi har sedan 2007 utbildat ca 3 000 instruktörer enligt ett koncept som är positivt utvärderat i svensk forskning. Mindfulnesscenter grundades av Dr. Ola Schenström, en av Sveriges ledande experter inom mindfulness, läkare sedan mer än 35 år och författare. Vill du veta mer om oss? Läs mer här >>

Innehåll introduktiondagen

 • Mindfulness som förhållningssätt
 • Vad händer i hjärnan vid träning?
 • Forskning om effekter av mindfulness
 • Ledda övningar i andningsankare, kroppsskanning och medvetna rörelser
 • Delande av upplevelser och möjlighet att ställa frågor

Diskussion omkring användningsområden

 • Ledarutveckling
 • Personalvård
 • Hälso- och sjukvård
 • Skola och universitet
 • Omsorg
 • Personlig utveckling

Avslutningsvis går vi igenom vad du behöver för din fortsatta träning.

Förkunskaper: Inga tidigare kunskaper krävs, bara ett öppet och nyfiket sinne.

Detta får du efter utbildningsdagen

 • Måndagsråd med mindfulnessövning varje vecka
 • Nyhetsbrev ca 12 gånger per år
 • Förtur till vidareutbildning till Instruktörsutbildningen Steg 1 eftersom du nu klarat av den första av de 6 dagarna i utbildningen.

Observera att introduktionsdagen också är den första dagen av totalt sex utbildningsdagar när du skall bli instruktör Steg 1. Om du väljer att först gå introduktionsdagen kan du därefter, när du vill, boka dig på resterande utbildningsdagar och tillgodoräkna dig dagen både kunskaps- och kostnadsmässigt.

Om du redan nu vet att du vill bli diplomerad mindfulnessinstruktör kan du istället boka hela instruktörsutbildningen direkt här >>

Vill du veta mer eller har frågor innan du anmäler dig kontakta oss gärna på utbildning@mindfulnesscenter.se

Är du student vid universitet och högskola har du möjlighet att söka studentplats till introduktionsdagen och instruktörsutbildningen Steg 1 och få hela 70% rabatt. Du ansöker genom att skriva ett personligt brev där du berättar om dig själv, var och vad du studerar och hur långt har du kvar på din utbildning. Berätta gärna hur du kom i kontakt med mindfulness, hur du använder du mindfulness idag och på vilket sätt vill du använda det i framtiden. Skicka brevet direkt till Ola Schenström på ola@mindfulnesscenter.se så återkommer han till dig.

Är du senior (65+ eller är pensionär av annat skäl) får du 50% rabatt på introduktionsdagen och hela instruktörstörsutbildningen Steg 1. Det enda du behöver göra är att använda rabattkoden senior50 i kassan.

Introduktionsdag på plats i Stockholm och Malmö: Alla utbildningar hålls i trevliga lokaler ca 10 min från tågcentral/centrala stadsdelarna. Kl 9.00 – 16.30 inklusive för- och eftermiddagsfika och lunch.

Introduktionsdag online hålls via Zoom, länk till mötet erhålls efter anmälan. Kl 9.00 – 16.00 med paus för lunch, fika och bensträckning.

Utförlig praktisk information kommer i välkomstbrev till anmälda deltagare.

För ytterligare frågor kontakta utbildning@mindfulnesscenter.se

Att vara mindful är att vara medvetet närvarande, att leva uppmärksamt i nuet. Du upptäcker tidigare din kropps signaler på för hög stress och stresstankar, därmed kan du bryta den onda spiralen tidigare. Du blir bättre på att se klart på varje situation, göra mer realistiska bedömningar, sätta gränser och hitta positiva utvägar. Mindfulness är också ett verktyg som hjälper dig att återhämta dig effektivt.

En perfekt dag för att lära sig grunderna 
Jag har länge själv övat mindfulness med olika appar och har försökt hålla uppe den regelbundna träningen. Märker att det är svårt och valde då att gå denna dagen där jag fick lite mer förståelse, både teoretiskt och praktiskt, och inspiration till att hålla igång träningen. Det var så härligt att göra mindfulness i grupp med andra och få lära känna andra som också vill utvecklas inom mindfulness. Träffade massor av härliga människor som jag fortfarande har kontakt med idag. Jag gick utbildningsdagen enbart för mig själv, men väl under dagen blev jag inspirerad till att vilja leda andra i mindfulness. Så vi får se om jag framöver även bokar deras instruktörsutbildning som jag har hört väldigt gott om. Rekommenderar varmt denna dagen!
– Helena Markström, 2022
Det fungerar ypperligt med Zoom, över förväntan. Jag upplevde en nära, varm närvaro och jag tycker det funkar väldigt bra att utöva Mindfulness på det här sättet.
– Erik Jonsson, 2021
Mycket bra introduktion. Gav mersmak! Väldigt bra med så mycket meditation och kroppsskanning. Jag uppskattade den tysta lunchdelen mycket.
– Anonym deltagare, 2010

En givande dag. Bra växling mellan teori, övningar och pauser. Stämningen var positiv och det kändes lugnt och behagligt. Givande med diskussioner först två och två och sedan i stor grupp. Jag upplevde att du mötte de som yttrade sig med respekt och inlevelse. Du ställde utvecklande och tänkvärda följdfrågor, vilket gav mig en hel del.
– Anonym deltagare, 2010
Mycket bra! Lagom blandning av information samt övningar. Jag har själv aldrig mediterat förut och blev förvånad över de effekter jag själv upplevde under dagens övningar. Tyckte också att det var intressant med våra olika yrkesinriktningar. Hade nog förväntat mig fler inom samma område.
– Anonym deltagare, 2010

Träning varvat med teori!……Kul att träffa så många positiva människor!
– Anonym deltagare, 2010

Malmö

2022-10-07
1 dag

7  oktober 2022, kl. 9-16.30 (forts omgång 1: 10-11 nov, omgång 2: 15-16 dec, diplomering 20 jan 2023)

Lärare: Ola Schenström

3 900 kr inkl. moms

Online

2022-10-19
1

19 oktober 2022, kl 9 – 16.00 (forts omgång 1: 7-8 dec, omgång 2: 25-26 jan, diplomering 16 mars 2023)

Lärare: Ola Lundström

3 900 kr inkl. moms
2023-01-29
1

29 januari, kl 09.00 – 16.00 (söndag) (forts omgång 1: 25-26 februari, omgång 2: 25-26 mars, diplomering 23 april)

Lärare: Ola Schenström

3 900 kr inkl. moms
2023-03-17
1

17 mars, kl 09.00 – 16.00 (fredag) (forts omgång 1: 13-14 april, omgång 2: 25-26 maj, diplomering 16 juni)

Lärare: Ola Schenström

3 900 kr inkl. moms
course instructor
Dina lärare

Ola Lundström eller Ola Schenström

Ola Schenström är läkare, författare och mindfulnesslärare med mer än 35 års erfarenhet. Han är en av Sveriges ledande experter på mindfulness och grundaren till Mindfulnesscenter.

Ola Lundström har övat och undervisat i meditation och mindfulness i över 35 år. Han är utbildad i Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi (MBKT) av professor Mark Williams, Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) av svenska lärare och grundutbildad i Breathworks.

Q: Var vill du gå utbildningen

Köpvillkor

BLI INSTRUKTÖR

Bli diplomerad mindfulnessinstruktör hos oss. Välkommen till Sveriges ledande utbildare, hittills 2800 diplomerade.

TRÄNA ONLINE

Med vår app eller via webben kan du enkelt träna mindfulness när och var du vill med våra olika program. Läs mer här

Relaterade utbildningar

Instruktörsutbildning Steg 1

Välkommen till en unik utbildning till Mindfulnessinstruktör hos Sveriges ledande utbildare inom mindfulness – både online och på plats i…

Mini Cart 0

Your cart is empty.