Introduktionsdag online Online

Introduktionsdagen ger dig grunderna i vad mindfulness är, oavsett om du vill komma igång med egen träning eller om du avser att arbeta med mindfulness som verktyg i ditt arbete. Under heldagsutbildningen varvar vi teori med praktiska mindfulnessövningar. Vi praktiserar alla grundövningarna i mindfulness och diskuterar hinder för träning.

Kurstillfällen:

8 oktober, kl 9 – 15.30
6 november, kl 9 – 15.30

Välj utbildningstillfälle

VÄLJ STAD
STARTDATUM
TIDER/OMFATTNING

Stockholm

PRIS
2 880 kr exkl moms, 3 600 kr inkl moms

Gå vår populära introduktionsdag – helt online

Vi har sedan 10 år arbetat online med olika e- kurser och påbyggnadsutbildningar. På grund av pandemin och de restriktioner som gäller förlägger vi nu också vår introduktionsdag och instruktörsutbildning helt online.

Vi planerar för fysiska instruktörsutbildningar till hösten. Om reserestriktionerna fortsätter kommer också dessa att ersättas med onlineutbildning.

Oavsett hur pandemin och restriktionerna utvecklas kommer onlineutbildning som alternativ erbjudas också till hösten.

Under instruktörskursen i vårt klassrum i Zoom är vi noga med att följa samma upplägg och kommer också kunna dela in deltagarna i mindre grupper för att de ska kunna öva på att leda varandra, dela upplevelser och ge feedback. Vi som är lärare kan också gå in i dessa smågrupper och ta del av, stödja och kommentera arbetet, så att var och en kan få feedback.

Onlineupplägget underlättas av om du kan sitta i ett ostört rum som ger plats för både sittande, liggande och yoga, gärna ha trådlöst headset för ökad rörlighet och om möjligt fast nätverkskabel till din dator för stabil uppkoppling. Vi kommer också att erbjuda extra träffar och stöd i en för gruppen särskild Facebookgrupp.

Första dagen på Instruktörsutbildningen kan bokas separat som en introduktion och inspirationsdag till mindfulness och dess grunder.

Observera att introduktionsdagen också är den första dagen av totalt sex utbildningsdagar när du skall bli instruktör Steg 1. Om du väljer att först gå introduktionsdagen kan du därefter boka dig på resterande utbildningsdagar och får tillgodoräkna dig dagen både kunskaps- och kostnadsmässigt. Om du vill kan du alltså börja med introduktionsdagen vid ett tillfälle och sedan börja resten av instruktörsutbildningen vid ett annat.

Innehåll

 • Lite om stressfysiologi
 • Hinder för att tänka fritt (kognitiva filter)
 • Mindfulness verkningsmekanismer
 • Forskning – var står den idag?
 • Vad händer i hjärnan vid träning?

Presentation av möjliga användningsområden

 • Ledarutveckling
 • Personalvård
 • Hälso- och sjukvård
 • Skola och universitet
 • Omsorg
 • Privatliv

Avslutningsvis går vi igenom vad du behöver för din fortsatta träning. Vi ger även information om vår instruktörsutbildning och diskuterar hur det är möjligt att arbeta med mindfulness i företag eller inom kommun och landsting.

Online via Zoom

Onlineupplägget underlättas av om du kan sitta i ett ostört rum som ger plats för både sittande, liggande och yoga, gärna ha trådlöst headset för ökad rörlighet och om möjligt fast nätverkskabel till din dator för stabil uppkoppling. Vi kommer också att erbjuda extra träffar och stöd i en för gruppen särskild Facebookgrupp.

 

 

Tid
Introduktionsdag: kl. 9-15.30 med paus för lunch, fika och bensträckning

Utförlig praktisk information kommer i välkomstbrev inför kurstillfället.

Utbildningen har begränsat deltagarantal, max 25

Detta behöver du

Onlineupplägget underlättas av om du kan sitta i ett ostört rum som ger plats för både sittande, liggande och yoga, gärna ha trådlöst headset för ökad rörlighet och om möjligt fast nätverkskabel till din dator för stabil uppkoppling.

Till dag 1 och utbildningsomgång 1 behöver du ha russin hemma.

Detta får du

 • En heldags introduktionsutbildning i mindfulness
 • Måndagsråd
 • Nyhetsbrev ca 12 gånger per år.
 • Du får förtur till den fortsatta utbildningen till instruktör eftersom du nu klarat av den första av de 6 dagarna i utbildningen.

Kommande introduktionsdagar

8 oktober och 6 november, 2020

För mer information om utbildningarna och kommande starter kontakta: utbildning@mindfulnesscenter.se

Online

2020-10-08
1

8 oktober,       kl 9 – 15.30

2 880 kr exkl moms, 3 600 kr inkl moms
2020-11-06
1

6 november    kl 9 – 15.30

2 880 kr exkl moms, 3 600 kr inkl moms
course instructor

Q: Var vill du gå utbildningen

Köpvillkor

Relaterade utbildningar

Online steg 1

Instruktörsutbildning steg 1 hela – online

Välkommen till en unik utbildning till Mindfulnessinstruktör. En utbildning för dig som vill vara med och skapa ett mänskligare samhälle…

Introduktionsdag

Introduktionsdagen ger dig grunderna i vad mindfulness är, oavsett om du vill komma igång med egen träning eller om du…

tulpaner- kaffe- laptop

Steg 1 utbildningsdagar – för dig som har gått introduktionsdagen

KAMPANJPRIS! Har du gått introduktionsdagen och vill fortsätta vidare? Välkommen till en unik utbildning till Mindfulnessinstruktör. En utbildning för dig…

Mini Cart 0

Your cart is empty.