Utbilda dig till mindfulnessinstruktör Stockholm

Välkommen till Sveriges ledande utbildare inom mindfulness. Sedan 2007 har vi utbildat fler än 3 200 mindfulnessinstruktörer och har god svensk forskning som stöd för vad vi erbjuder. Denna utbildning är evidensbaserad.

Genom att gå denna utbildning ger du dig själv och andra fler verktyg att bland annat hantera livets upp- och nedgångar så som stress, oro och smärta. Du kan själv välja om du vill gå online eller på plats i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Utbildningen är både praktisk och teoretisk och du får med dig all kunskap som behövs under våra totalt sex utbildningsdagar (1+2+2+1 fördelade över ca 4 månader) för att du ska känna dig trygg och lugn i din roll som mindfulnessinstruktör.

Som diplomerad instruktör blir du även inbjuden till vårt nationella nätverk där vi bland annat delar erfarenheter, mediterar tillsammans och hjälper varandra att sprida kunskap om mindfulness. Varmt välkommen!

Datum: Se längre ner 👇🏻
Plats: Online, Stockholm, Göteborg eller Malmö (Lomma)
Pris: 14 900kr (inkl. moms) exklusive kurslitteratur.
Vill du delbetala? Du väljer enkelt antal månader i kassan.
Antal utbildningsdagar: 6 st
Kursledare: Ola Schenström, Ola Lundström eller Beatrice Blidner
Förkunskaper: Inga tidigare kunskaper krävs, bara ett öppet och nyfiket sinne.


95% (!) av våra deltagare skulle absolut rekommendera denna utbildning till andra.


Se gärna någon av dessa korta filmer med två av kursledarna👆🏻🎥

Välj utbildningstillfälle

OBS! Du måste först välja plats för att sedan kunna välja datum.

VÄLJ PLATS
STARTDATUM
TIDER/OMFATTNING

Stockholm

PRIS
14 900 kr inkl. moms

En utvecklande utbildning – med verktyg för resten av livet

Utbildningen är både praktisk och teoretisk och alla sex utbildningsdagar håller högsta professionella standard och du får med dig de modeller och den teoretiska kunskap som du behöver för att bli trygg i din roll som mindfulnessinstruktör. Vi lägger stor vikt vid din praktiska träning under utbildningsperioden och vi arbetar därför mycket i små grupper om 3-4 personer där du får leda, utforska och dela erfarenheter.

Utbildningen bygger på Här & Nu-programmet som grundaren av Mindfulnesscenter Dr Ola Schenström utvecklat. Du kommer på egen hand att få träna mindfulness genom att genomföra hela Här & Nu programmet, då egen träning och erfarenheterna från den, är basen för att lära ut mindfulness till andra. Träningsprogrammet baseras på Mindfulnessbaserad Stressreduktion (MBSR) och Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi (MBKT) och är positivt utvärderat i forskning vid flertalet svenska universitet.

Innehåll

Dag 1 – Introduktionsdag

 • Mindfulness som förhållningssätt
 • Vad är kärnan i mindfulnessträning?
 • Olika användningsområden/målgrupper
 • Hur tränar vi modern mindfulness bäst?
 • Vad händer i hjärnan?
 • Forskning inklusive information om vårt Här&Nu-program
 • Ledda övningar i uppmärksamhet på våra sinnen: andningsankare, kroppsskanning och medvetna rörelser
 • Delande av upplevelser och möjlighet att ställa frågor

Första dagen på instruktörsutbildningen kan bokas separat och du får då tillgodoräkna dig dagen både kunskaps- och kostnadsmässigt. Boka introduktionsdagen här >>

Utbildningsdagarna 2-5

 • Leda övningar och få feedback
 • Utforska och dela erfarenheter
 • Följa upp den egna träningen
 • Fördjupad förståelse av vad mindfulness är och inte är
 • De viktigaste egenskaperna i instruktörsrollen
 • Attityder träningen
 • Hantering av tankar, känslor och förnimmelser från kroppen
 • Vem är jag?
 • Samtal och gruppdynamik
 • Tillämpning av mindfulness – hur gör jag när jag är klar?
 • Eventuellt starta upp en pilotgrupp

Utbildningsdag 6 – diplomeringsdag

Under denna dag genomförs praktiska prov där du får leda, utforska övningar i liten grupp och få feedback. För att sedan bli diplomerad behöver du:

 • Delta på samtliga dagar och i de gruppövningar som ingår i utbildningen
 • Läst hela kursboken och instruktörskompendiet
 • Slutfört hela Här&Nu-programmet
 • Lämnat in din uppsats på 2-3 sidor om dina erfarenheter, reflektioner och tankar inför framtiden

Detta får du

🎓 Ett diplom som mindfulnessinstruktör

📋 Ett instruktörskompendium (ca 80 sidor) med teori, modeller och manual för att leda mindfulness samt föreläsningsmaterial

🙂 Individuell feedback på din diplomeringsuppsats

📚 Möjlighet att gå våra påbyggnadsutbildningar för att få fördjupad kunskap, fler redskap med specifika handledarmanualer för implementering inom respektive område

🧡 Möjlighet att vara med på våra populära retreats och veckomeditationer, enbart för instruktörer

🎧 Obegränsad tillgång till Sveriges mest använda träningsprogram i mindfulness: Här&Nu-programmet

✅ Tillgång till vårt nationella instruktörsnätverk med över 3 200 instruktörer (medlemsskap i vår unika Facebookgrupp, nätverksträffar och instruktörsbrev ca 1 ggr/månaden)

🙇‍♀️ Möjlighet att bli ambassadör för Mindfulnesscenter. Som Ambassadör får du bland annat löpande digitala marknadsföringstips, unika nätverksträffar för att dela erfarenheter med andra egen-företagare och mycket mer.

Skulle du vara intresserad av att utbilda flera st inom din organisation? Hör isåfall av dig till mig på ola@mindfulnesscenter.se så kan vi skapa unika utbildningsdatum enbart för er.

 📖 Lästips för dig som vill veta mer om forskningen:

 • Meditation är bra för hjärtat. Läs mer >>
 • Mindfulness minskar oxidativ stress . Läs mer >>
 • Mindfulness vid högt blodtryck. Läs mer >>
 • Empati/medkänsla är den viktigaste ledarskapsförmågan enligt färsk forskning refererad i affärstidningen Forbes. Läs mer >>
 • Mindfulness på arbetsplatsen leder till bättre relationer och en mer harmonisk och hälsosam arbetsplats. Läs mer >>
 • Mindfulness minska misstag i vården och ökar patientsäkerheten enligt en färsk studie. Läs mer >>
 • Forskning har gjorts på våra utbildningar, träningsprogram och e-kurser. Läs mer >>

Är du student vid universitet och högskola har du möjlighet att söka studentplats till instruktörsutbildningen, online. Du ansöker genom att skriva ett personligt brev där du berättar om dig själv, var och vad du studerar och hur långt har du kvar på din utbildning. Berätta gärna hur du kom i kontakt med mindfulness, hur du använder du mindfulness idag och på vilket sätt vill du använda det i framtiden. Skicka brevet direkt till Ola Schenström på ola@mindfulnesscenter.se så återkommer han till dig med en eventuell rabattkod.

Är du senior (65+ eller är pensionär av annat skäl) får du 30% rabatt på instruktörstörsutbildningen, när du väljer att gå online. Det enda du behöver göra är att använda rabattkoden senior30 i kassan.

Tid och plats

 • Instruktörsutbildning på plats i Stockholm, Göteborg och Malmö (Lomma): Alla utbildningar hålls i trevliga lokaler ca 10 min från tågcentral/centrala stadsdelarna. Kl 9.00 – 16.30 inklusive för- och eftermiddagsfika alla dagar samt lunch under introduktionsdagen. OBS: Lokalen i Stockholm är tyvärr inte funktionshinderanpassad då det inte finns någon hiss. För att komma till konferenslokalen måste man gå upp 1,5 trappa.
 • Instruktörsutbildning online hålls via Zoom, länk till mötet kommer i ett mail 1-2 veckor innan kursstart. Kl 9.00 – 16.00 med paus för lunch, fika och bensträckning.

Utförlig praktisk information kommer i välkomstbrev ca 1-2 veckor innan kursstart till anmälda deltagare.

Detta behöver du

 • Du behöver själv köpa boken “Mindfulness i vardagen”. Köp inbunden från Bokus här >> eller i pocket från Adlibris här >>
 • Onlineupplägget underlättas av om du kan sitta i ett ostört rum som ger plats för både sittande, liggande och yoga, gärna ha trådlöst headset för ökad rörlighet.

Betalningsalternativ

Delbetalning
Alla våra utbildningar går att delbetala och detta väljer du själv enkelt under betalningsprocessen (tillkommer en avgift på 2,15%). Du kan välja att betala månadsvis i 3, 6, 12 eller 24 månader.
Räkneexempel: 1 241 kr/månad under 12 månader exkl. avgift.

Tips: Flera deltagare har fått denna utbildning betald via sina arbetsgivare, Trygghetsrådet eller Unionen. Vissa fackförbund kan ha stipendier att söka.

När din arbetsgivare betalar:
– Vi kan fakturera direkt till din arbetsgivare. Ange bara faktureringsuppgifterna – inklusive kostnadsställe etc – när du kommer dit i din beställning.
– Vi kan även dela upp betalningen mellan dig och din arbetsgivare – kontakta oss isåfall på info@mindfulnesscenter.se så hjälper vi dig vidare.

Övrigt

Ombokning/ Avbokning m.m.
Ibland händer det att man behöver ändra på saker och ting. Hur vi hanterar det kan du läsa om i våra allmänna villkor.

Har du frågor eller undrar något innan du vill anmäla dig, kontakta oss på: utbildning@mindfulnesscenter.se

Kursdeltagare säger:

Lovisa carlman bydén

Många terapeuter skulle må bra av att använda sig av mindfulnessträning både för ökad närvaro i samtalet och för att ta hand om sig själva för att vara hållbara på lång sikt. Den här utbildningen gav mig en djupare förståelse om varför mindfulness är viktigt och att praktisera det på riktigt.
– Susann Sjöbom Steiger, samtalsterapeut (KBT och Schema) samt Coach, 2023

 


Så när du frågar mig vad jag har lärt mig i denna kurs så måste nog svaret bli att jag har kommit mig själv närmare genom att inte lika hårt döma mina tankar och känslor som fel och därmed också min person. Jag kan göra andra val än de min uppväxt, bakgrund och samhället försöker att indoktrinera mig i. Och det måste väl vara en början till förklaringen på vad inre frihet kan vara.
– Mia, diplomerad 2023


Utbildningen rustade mig i så hög grad att jag inte hade några tveksamheter inför att starta grupper på vårdcentralen. Nu har jag tre grupper i veckan.
– Anonym deltagare

Idag känner jag en oerhörd tacksamhet till att jag gav mig själv möjligheten att gå den här utbildningen inom mindfulness. För mig var det viktigt att få följa ett strukturerat program, eftersom jag länge känt mig splittrad, orkeslös och vilsen i mig själv.
– Katarina, diplomerad, 2023

 

gabriella svanberg
Se när Gabriella Svanberg, legitimerad psykolog, berättar om instruktörsutbildningen. Se filmen (30 sek) här >>
– Gabriella Svanberg, legitimerad psykolog, 2022

 

Lovisa carlman bydén

Det gör ingenting om du är skeptisk, kanske är det till och med en fördel så länge som du är nyfiken på vad mindfulness är och kan ge…
– Lovisa Carlman Bydén, diplomerad 2022. Läs mer här >>

 


Den bästa investeringen jag gjort i mitt liv.
– Marie Surell, 2022
Läs mer om effekterna av hennes träning här >>


Tack för en mycket inspirerande och livsomvälvande kurs!
– Psykolog, 2022


Insikter jag fått av denna utbildning är att verkligen stanna upp och njuta av livet när
det är fint och bra. Det enda vi vet om livet är ju att det kommer att förändras, så om jag kan glädjas åt och känna tacksamhet, när livet känns rikt och vackert så blir mitt liv mer rikt och vackert. 

– Anonym deltagare, 2022


Vill tacka dig Ola för en fin utbildning och framför allt tacka för våra Zoom-träffar där din närvaro och ditt accepterande sätt gav en otroligt fin stämning och grund till vårt lärande. Jag njöt av våra träffar oerhört mycket och upplevde varje gång som väldigt inspirerande. Ett enormt tack också till alla som tog del av kursen, kändes verkligen fint att följa med allas resa.
– Anonym deltagare, 2022


Jag fick en djup insikt i hur mycket jag egentligen värderar ”det som är” och ofta värderar det väldigt negativt, som att det ständigt skulle finnas ett problem jag måste ”lösa.. När jag då såg mitt dömande sätt och kunde en stund bara observera och sedan acceptera allt som är, fick jag en känsla av lycka och frihet som jag inte känt på lång tid.
– Anonym deltagare, 2022


Den bästa utbildningen jag gått. Det har förändrat mitt sätt att tänka och leva. Mycket kompetenta och kunniga instruktörer som förmedlar livsglädje. Rekommenderar verkligen en kurs här.
– Håkan Ahlbeck,  2019


Metoden passar bra för många med stressrelaterade tillstånd, i synnerhet för patienter med ångesttillstånd som nästan alltid har fel andningsteknik. Jag använder andningsankaret, en betydligt bättre metod än många andra tekniker som lärs ut på vårdcentralerna.
– Psykolog


Det känns positivt att kunna ge patienterna och kunderna ett effektivt och kraftfullt verktyg som de kan bära med sig resten av livet. Det intressanta är att medvetenheten och självkännedomen ökar så mycket– jag hittar ingen annan metod där det sker så mycket på så kort tid.
– Sjukgymnast


Med mindfulness ökar förmågan att reflektera och komma i kontakt med tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser. Det gör att man ökar sin förmåga att bli tydlig och våga sätta gränser.
– Kurator


Kanske ännu mer fascinerad blir jag av de reaktioner jag har fått från omgivningen. Först var det min partner hemma som noterade att jag verkar vara så lugn, i situationer som var på något sätt påfrestande. Vi noterade också tillsammans att vi kan samtala bättre kring problem, och att vi kan skratta mer tillsammans åt både det roliga och dråpliga.
– Psykoterapeut


Här och nu mår jag bättre än jag kanske gjort sedan jag var barn, opåverkad av alla de filter som jag sedan samlat på mig. Filter som autopiloten använder sig av och ofta skickar mig rakt in i reaktiva mönster.

– Anonym, diplomerad 2023


Jag lägger in korta mindfulnessövningar i undervisningen, med resultatet att vi upplever en mycket bättre arbetsro och hinner mer under lektionerna. Jag märker även att eleverna har ett annat sätt att bemöta varandra– de är vänligare mot varandra och mot mig.
– Lärare

Online

2023-10-29
1+2+2+1

Helgkurs!

Introduktionsdag: söndag 29 oktober 2023, kl. 9.00 -16.00

Utbildningsomg 1: lördag 25 november – söndag 26 november 2023, kl 9.00 – 16.00

Utbildningsomg 2: lördag 20 januari – söndag 21 januari 2024, kl 9.00 – 16.00

Diplomeringsdag: söndag 11 februari 2024, kl. 9.00 – 16.00

Lärare: Ola Schenström

14 900 kr inkl. moms
2024-01-28
1+2+2+1

Helgkurs!

Introduktionsdag: söndag 28 januari 2024, kl. 9.00 -16.00

Utbildningsomg 1: lördag 2 mars – söndag 3 mars 2024, kl 9.00 – 16.00

Utbildningsomg 2: lördag 6 april – söndag 7 april 2024, kl 9.00 – 16.00

Diplomeringsdag: söndag 19 maj 2024, kl. 9.00 – 16.00

Lärare: Ola Schenström

14 900 kr inkl. moms

Stockholm

2023-12-06
1+2+2+1

Introduktionsdag: onsdag 6 december, kl. 9.00 – 16.30

Utbildningsomg. 1: måndag 22 januari – tisdag 23 januari kl 9.00 – 16.30

Utbildningsomg. 2: måndag 11 mars – tisdag 12 mars kl 9.00 – 16.30

Diplomeringsdag: tisdag 23 april kl 9.00 – 16.30

Lärare: Ola Lundström

14 900 kr inkl. moms

Malmö (Lomma)

2023-09-29
1+2+2+1

Introduktionsdag: fredag 29 september kl 09.00-16.30.

Utbildningsomgång 1: torsdag 26 oktober – fredag 27 oktober kl 09.00-16.30

Utbildningsomgång 2: torsdag 30 november – fredag 1 december kl 09.00-16.30

Diplomeringsdag: fredag 19 januari 2024 kl 09.00-16.30

Lärare: Ola Schenström

14 900 kr inkl. moms
2024-02-23
1+2+2+1

Introduktionsdag: fredag 23 februari 2024 kl 09.00-16.30.

Utbildningsomgång 1: torsdag 21 mars – fredag 22 mars 2024 kl 09.00-16.30

Utbildningsomgång 2: torsdag 25 april – fredag 26 april 2024 kl 09.00-16.30

Diplomeringsdag: fredag 31 maj 2024 kl 09.00-16.30

Lärare: Ola Schenström

14 900 kr inkl. moms

Göteborg

2024-01-28
1+2+2+1

Helgkurs!

Introduktionsdag söndag 28:e januari 2024 kl 9 – 16.30.

Utbildningsomgång 1: lördag 16:e mars – söndag 17:e mars kl 9.00-16.30

Utbildningsomgång 2: lördag 27:e april – söndag 28:e april kl 9.00-16.30

Diplomeringsdag: lördag 25:e maj kl 9.00-16.30

Lärare: Beatrice Blidner

14 900 kr inkl. moms
course instructor
Dina lärare

Ola Lundström, Beatrice Blidner & Ola Schenström

Ola Lundström har övat och undervisat i meditation och mindfulness i över 35 år. Han är utbildad i Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi (MBKT) av professor Mark Williams, Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) av svenska lärare och grundutbildad i Breathworks.

Beatrice Blidner är leg. fysioterapeut och grundutbildad i psykoterapi (PDT, ACT) med 25 års erfarenhet inom psykiatri och mindfulnessbaserad behandling. 2004 började hon undervisa på fysioterapeutprogrammet, Göteborgs Universitet, de senare åren i mindfulness. Arbetar just nu på Fungera, en rehabmottagning med mindfulness vid psykisk ohälsa.

Ola Schenström är läkare, författare och mindfulnesslärare med mer än 35 års erfarenhet. Han är en av Sveriges ledande experter på mindfulness och grundaren till Mindfulnesscenter.

Intresseanmälan

Vill du veta mer eller har frågor innan du anmäler dig? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort.

Relaterade utbildningar

introduktionsdag mindfulness

Introduktionsdag i mindfulness

En inspirerande heldag som ger dig grunderna i vad mindfulness är och kan ge. Välkommen oavsett om du vill komma…

tulpaner- kaffe- laptop

Bli mindfulnessinstruktör – för dig som har gått introduktionsdagen

Har du gått introduktionsdagen och vill nu bli diplomerad mindfulnessinstruktör? Då välkomnar vi dig till resterande utbildningsdagar. Genom att gå…

Instruktörsutbildning Steg 2

Har du utbildat dig till mindfulnessinstruktör och känner att du vill fylla på med ny inspiration, utveckla en mer gedigen…

Mini Cart 0

Din varukorg är tom