Instruktörsutbildning Steg 1 Göteborg

Välkommen till en unik instruktörsutbildning hos Sveriges ledande utbildare inom mindfulness – både online och på plats i Stockholm, Göteborg och Malmö. Vi har sedan 2007 utbildat ca 3 000 st instruktörer och har god svensk forskning som stöd för vad vi erbjuder. Under sex utbildningsdagar får du med dig kunskap och kompetens för att du ska kunna leda dig själv, individer eller grupper i mindfulness på ett tryggt och kompetent sätt.

Datum: Se nedan 👇🏻
Plats: Online, Stockholm, Göteborg eller Malmö
Pris: 14 900kr (inkl. moms) 19 900kr 34% rabatt* exklusive kurslitteratur
Antal utbildningsdagar: 6 st
Kursledare: Ola Schenström, Ola Lundström eller Beatrice Blidner
Förkunskaper: Inga tidigare kunskaper krävs, bara ett öppet och nyfiket sinne.

*Vi fyller 15 år och firar med att sänka priset 🥳
Se någon av dessa korta filmer med två av kursledarna 👇🏻 🎥

Välj utbildningstillfälle

OBS! Du måste först välja plats för att sedan kunna välja datum.

VÄLJ PLATS
STARTDATUM
TIDER/OMFATTNING

Stockholm

PRIS
14 900 kr inkl. moms

Välkommen till utvecklande utbildning – med verktyg för resten av livet. 

Utbildningen är både praktisk och teoretisk och alla sex utbildningsdagar håller högsta professionella standard och du får med dig de modeller och den teoretiska kunskap som du behöver för att bli trygg i din roll som mindfulnessinstruktör. Vi lägger stor vikt vid din praktiska träning under utbildningsperioden och vi arbetar därför mycket i små grupper om 3-4 personer där du får leda och utforska övningar och dela erfarenheter.

Utbildningen bygger på Här & Nu programmet som grundaren av Mindfulnesscenter Dr Ola Schenström utvecklat. Du kommer på egen hand att få träna mindfulness genom att gå hela Här & Nu programmet då egen träning och erfarenheterna från den är basen för att lära ut mindfulness till andra. Träningsprogrammet baseras på Mindfulnessbaserad Stressreduktion (MBSR) och Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi (MBKT) och är positivt utvärderat i forskning vid flertalet svenska universitet.

Utbildningens innehåll

Dag 1 – Introduktionsdag

Innehåll

 • Mindfulness som förhållningssätt
 • Vad händer i hjärnan vid träning?
 • Forskning om effekter av mindfulness
 • Ledda övningar i andningsankare, kroppsskanning och medvetna rörelser
 • Delande av upplevelser och möjlighet att ställa frågor

Första dagen på Instruktörsutbildningen kan bokas separat som en inspirationsdag till mindfulness och dess grunder och du får tillgodoräkna dig dagen både kunskaps- och kostnadsmässigt.

Boka enbart introduktionsdagen här >>

Utbildningsdagarna 2-5

Innehåll

 • Leda övningar och få feedback
 • Utforska och dela erfarenheter
 • Följa upp den egna träningen
 • Fördjupad förståelse av mindfulness
 • Samtal och gruppdynamik
 • Tillämpning av mindfulness

Utbildningsdag 6 – diplomeringsdag

Under denna dag genomförs praktiska prov där du får leda, utforska övningar i liten grupp och få feedback. För att sedan bli diplomerad behöver du:

 • Delta på samtliga dagar och i de gruppövningar som ingår i utbildningen.
 • Slutfört hela Här&Nu programmet.
 • Lämnat in en uppsats på 2-3 sidor om dina reflektioner och tankar inför framtiden.

Detta får du

 • Diplom för Steg 1 Mindfulnessinstruktör
 • Ett instruktörskompendium med teori, modeller och manual för att leda mindfulness
 • Ett föreläsningsmaterial
 • Individuell feedback på din diplomeringsuppsats
 • Obegränsad tillgång till Sveriges mest använda träningsprogram i mindfulness: Här&Nu-programmet
 • Tillgång till vårt nationella instruktörsnätverk med över 3 000 instruktörer
 • Medlemsskap i vår unika Facebookgrupp med ca 1500 medlemmar
 • Instruktörsbrev ca 12 gånger/år
 • Inbjudan till nätverksträffar
 • Möjlighet att bli affiliate/ambassadör för Mindfulnesscenter
 • Möjlighet att gå våra populära påbyggnadsutbildningar

Skulle du vara intresserad av att utbilda flera st inom din organisation? Hör isåfall av dig till mig på ola@mindfulnesscenter.se så kan vi skapa unika utbildningsdatum enbart för er.

 📖 Lästips för dig som vill veta mer om forskningen:

 • Meditation är bra för hjärtat. Läs mer >>
 • Mindfulness minskar oxidativ stress . Läs mer >>
 • Mindfulness vid högt blodtryck. Läs mer >>
 • Empati/medkänsla är den viktigaste ledarskapsförmågan enligt färsk forskning refererad i affärstidningen Forbes. Läs mer >>
 • Mindfulness på arbetsplatsen leder till bättre relationer och en mer harmonisk och hälsosam arbetsplats. Läs mer >>
 • Mindfulness minska misstag i vården och ökar patientsäkerheten enligt en färsk studie. Läs mer >>
 • Forskning har gjorts på våra utbildningar, träningsprogram och e-kurser. Läs mer >>

Är du student vid universitet och högskola har du möjlighet att söka studentplats till introduktionsdagen och instruktörsutbildningen Steg 1 och få hela 70% rabatt. Du ansöker genom att skriva ett personligt brev där du berättar om dig själv, var och vad du studerar och hur långt har du kvar på din utbildning. Berätta gärna hur du kom i kontakt med mindfulness, hur du använder du mindfulness idag och på vilket sätt vill du använda det i framtiden. Skicka brevet direkt till Ola Schenström på ola@mindfulnesscenter.se så återkommer han till dig.

Är du senior (65+ eller är pensionär av annat skäl) får du 50% rabatt på introduktionsdagen och hela instruktörstörsutbildningen Steg 1. Det enda du behöver göra är att använda rabattkoden senior50 i kassan.

Tid och plats

 • Instruktörsutbildning på plats i Stockholm, Göteborg och Malmö: Alla utbildningar hålls i trevliga lokaler ca 10 min från tågcentral/centrala stadsdelarna. Kl 9.00 – 16.30 inklusive för- och eftermiddagsfika och lunch.
 • Instruktörsutbildning online hålls via Zoom, länk till mötet erhålls efter anmälan. Kl 9.00 – 16.00 med paus för lunch, fika och bensträckning.

Utförlig praktisk information kommer i välkomstbrev ca 2 veckor innan kursstart till anmälda deltagare.

Detta behöver du

 • Du behöver själv köpa boken “Mindfulness i vardagen”. Köp inbunden från Bokus här >> eller i pocket från Adlibris här >>
 • Onlineupplägget underlättas av om du kan sitta i ett ostört rum som ger plats för både sittande, liggande och yoga, gärna ha trådlöst headset för ökad rörlighet.

Betalningsalternativ

Delbetalning
Alla våra utbildningar går att delbetala och detta väljer du själv enkelt under betalningsprocessen. Du kan välja att betala månadsvis i 3, 6, 12 eller 24 månader.
Räkneexempel: 1 241 kr/månad under 12 månader.

Tips: Flera deltagare har fått denna utbildning betald via sina arbetsgivare, Trygghetsrådet eller Unionen. Vissa fackförbund kan ha stipendier att söka.

När din arbetsgivare betalar:
Vi kan fakturera direkt till din arbetsgivare. Ange bara faktureringsuppgifterna – inklusive kostnadsställe etc – när du kommer dit i din beställning.

Övrigt

Ombokning/ Avbokning m.m.
Ibland händer det att man behöver ändra på saker och ting. Hur vi hanterar det kan du läsa om i våra allmänna villkor.

Har du frågor eller undrar något innan du vill anmäla dig, kontakta oss på: utbildning@mindfulnesscenter.se

Kursdeltagare säger:

Se när Gabriella Svanberg, legitimerad psykolog, berättar om instruktörsutbildningen. Se filmen (30 sek) här >>
– Gabriella Svanberg, legitimerad psykolog, 2022

 


Det gör ingenting om du är skeptisk, kanske är det till och med en fördel så länge som du är nyfiken på vad mindfulness är och kan ge…
– Lovisa Carlman Bydén, diplomerad 2022. Läs mer här >>

 


Den bästa investeringen jag gjort i mitt liv.
– Marie Surell, 2022
Läs mer om effekterna av hennes träning här >>


Tack för en mycket inspirerande och livsomvälvande kurs!
– Psykolog, 2022


Insikter jag fått av denna utbildning är att verkligen stanna upp och njuta av livet när
det är fint och bra. Det enda vi vet om livet är ju att det kommer att förändras, så om jag kan glädjas åt och känna tacksamhet, när livet känns rikt och vackert så blir mitt liv mer rikt och vackert. 

– Anonym deltagare, 2022


Vill tacka dig Ola för en fin utbildning och framför allt tacka för våra Zoom-träffar där din närvaro och ditt accepterande sätt gav en otroligt fin stämning och grund till vårt lärande. Jag njöt av våra träffar oerhört mycket och upplevde varje gång som väldigt inspirerande. Ett enormt tack också till alla som tog del av kursen, kändes verkligen fint att följa med allas resa.
– Anonym deltagare, 2022


Jag fick en djup insikt i hur mycket jag egentligen värderar ”det som är” och ofta värderar det väldigt negativt, som att det ständigt skulle finnas ett problem jag måste ”lösa.. När jag då såg mitt dömande sätt och kunde en stund bara observera och sedan acceptera allt som är, fick jag en känsla av lycka och frihet som jag inte känt på lång tid.
– Anonym deltagare, 2022


Den bästa utbildningen jag gått. Det har förändrat mitt sätt att tänka och leva. Mycket kompetenta och kunniga instruktörer som förmedlar livsglädje. Rekommenderar verkligen en kurs här.
– Håkan Ahlbeck,  2019


Metoden passar bra för många med stressrelaterade tillstånd, i synnerhet för patienter med ångesttillstånd som nästan alltid har fel andningsteknik. Jag använder andningsankaret, en betydligt bättre metod än många andra tekniker som lärs ut på vårdcentralerna.
– Psykolog


Det känns positivt att kunna ge patienterna och kunderna ett effektivt och kraftfullt verktyg som de kan bära med sig resten av livet. Det intressanta är att medvetenheten och självkännedomen ökar så mycket– jag hittar ingen annan metod där det sker så mycket på så kort tid.
– Sjukgymnast


Med mindfulness ökar förmågan att reflektera och komma i kontakt med tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser. Det gör att man ökar sin förmåga att bli tydlig och våga sätta gränser.
– Kurator


Kanske ännu mer fascinerad blir jag av de reaktioner jag har fått från omgivningen. Först var det min partner hemma som noterade att jag verkar vara så lugn, i situationer som var på något sätt påfrestande. Vi noterade också tillsammans att vi kan samtala bättre kring problem, och att vi kan skratta mer tillsammans åt både det roliga och dråpliga.
– Psykoterapeut


Jag känner ett stort lugn efter många av övningarna och har aldrig känt mig så avspänd som när jag börjat träna mindfulness regelbundet.
– Läkare


Jag lägger in korta mindfulnessövningar i undervisningen, med resultatet att vi upplever en mycket bättre arbetsro och hinner mer under lektionerna. Jag märker även att eleverna har ett annat sätt att bemöta varandra– de är vänligare mot varandra och mot mig.
– Lärare

Online

2023-05-07
1+2+2+1

Helgkurs!

Introduktionsdag: söndag 07 maj 2023, kl. 9.00 – 16.00

Utbildningsomg 1: lördag 10 juni – söndag 11 juni 2023, kl 9.00 – 16.00

Utbildningsomg 2: lördag 12 augusti – söndag 13 augusti 2023 kl 9.00 – 16.00

Diplomeringsdag: söndag 10 september 2023 kl. 9.00 – 16.00

Lärare: Ola Schenström

14 900 kr inkl. moms
2023-09-03
1+2+2+1

Helgkurs!

Introduktionsdag: söndag 03 september 2023, kl. 9.00 – 16.00

Utbildningsomg 1: lördag 07 oktober – söndag 08 oktober 2023, kl 9.00 – 16.00

Utbildningsomg 2: lördag 18 november – söndag 19 november 2023 kl 9.00 – 16.00

Diplomeringsdag: söndag 17 december 2023 kl. 9.00 – 16.00

Lärare: Ola Schenström

14 900 kr inkl. moms

Stockholm

2023-09-26
1+2+2+1

Introduktionsdag: tisdag 26 september, kl. 9.00 – 16.00

Utbildningsomg 1: tisdag 31 oktober – onsdag 01 november, kl 9.00 – 16.00

Utbildningsomg 2: tisdag 21 november – onsdag 22 november kl 9.00 – 16.00

Diplomeringsdag: tisdag 19 december kl. 9.00 – 16.00

Lärare: Ola Lundström

14 900 kr inkl. moms

Malmö

2023-03-24
1+2+2+1

Introduktionsdag 24 mars kl 9 – 16.30.

Utbildningsomgång 1: 20-21 april kl 9.00-16.30

Utbildningsomgång 2: 1-2 juni kl 9.00-16.30

Diplomeringsdag 18 augusti kl 9.00-16.30

Lärare: Ola Schenström

14 900 kr inkl. moms

Göteborg

2023-04-15
1+2+2+1

Helgkurs!

Introduktionsdag 15 april kl 9 – 16.30.

Utbildningsomgång 1: 13-14 maj kl 9.00-16.30

Utbildningsomgång 2: 2-3 september kl 9.00-16.30

Diplomeringsdag 30 september kl 9.00-16.30

Lärare: Beatrice Blidner

14 900 kr inkl. moms
2023-09-23
1+2+2+1

Helgkurs!

Introduktionsdag lördag 23 september kl 9 – 16.30.

Utbildningsomgång 1: lördag 28 oktober – söndag 29 oktober kl 9.00-16.30

Utbildningsomgång 2: lördag 09 december – söndag 10 december kl 9.00-16.30

Diplomeringsdag söndag 14 januari 2024 kl 9.00-16.30

Lärare: Beatrice Blidner

14 900 kr inkl. moms
course instructor
Dina lärare

Ola Lundström, Beatrice Blidner & Ola Schenström

Ola Lundström har övat och undervisat i meditation och mindfulness i över 35 år. Han är utbildad i Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi (MBKT) av professor Mark Williams, Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) av svenska lärare och grundutbildad i Breathworks.

Beatrice Blidner är leg. fysioterapeut och grundutbildad i psykoterapi (PDT, ACT) med 25 års erfarenhet inom psykiatri och mindfulnessbaserad behandling. 2004 började hon undervisa på fysioterapeutprogrammet, Göteborgs Universitet, de senare åren i mindfulness. Arbetar just nu på Fungera, en rehabmottagning med mindfulness vid psykisk ohälsa.

Ola Schenström är läkare, författare och mindfulnesslärare med mer än 35 års erfarenhet. Han är en av Sveriges ledande experter på mindfulness och grundaren till Mindfulnesscenter.

Q: Var vill du gå utbildningen

Köpvillkor

BLI INSTRUKTÖR

Bli diplomerad mindfulnessinstruktör hos oss. Välkommen till Sveriges ledande utbildare, hittills 3000 diplomerade.

Läs mer här >>

TRÄNA ONLINE

Med vår app eller via webben kan du enkelt träna mindfulness när och var du vill med våra e-kurser. Läs mer här >>

Börja träna här >>

Relaterade utbildningar

Introduktionsdag i mindfulness

Välkommen till en inspirerande heldag som ger dig grunderna i vad mindfulness är, oavsett om du vill komma igång med…

tulpaner- kaffe- laptop

Instruktörsutbildning Steg 1 – för dig som har gått introduktionsdagen

Har du gått introduktionsdagen och vill fortsätta vidare? Då välkomnar vi dig till en unik utbildning till Mindfulnessinstruktör hos Sveriges…

Instruktörsutbildning Steg 2

Har du utbildat dig till mindfulnessinstruktör Steg 1 och känner att du vill fylla på med ny inspiration, utveckla en…

Mini Cart 0

Din vagn är tom.