Instruktörsutbildning Steg 2 – Utbildningsdagar, för dig som har redan varit på vår Syninge retreat

Utbildningen sträcker sig över 6-8 månader och utgår från ett icke hierarkiskt och icke dömande förhållningssätt. Utbildningen är både praktisk och teoretisk. Den fem dagar långa retreaten och de sex följande utbildningsdagarna håller högsta professionella standard. Du får med dig de modeller och den teoretiska kunskap som du behöver för att bli trygg i din roll som Steg 2 instruktör. Vi lägger stor vikt vid din praktiska träning under utbildningsperioden. Detta upplägg gör att du vid avslutad utbildning känner dig trygg att leda individer och grupper i mindfulnessträning och alla övningar i HärNu-programmet. Stor vikt läggs även på att öva utforskandet som följer på övningarna.

Välj utbildningstillfälle

VÄLJ STAD
STARTDATUM
TIDER/OMFATTNING

Stockholm

PRIS
14 000 kr exkl moms

Steg 2 utbildning – upplägg

Utbildningen sträcker sig över 6-8 månader och utgår från ett icke hierarkiskt och icke dömande förhållningssätt.  Utbildningen är både praktisk och teoretisk. Den fem dagar långa retreaten och de sex följande utbildningsdagarna håller högsta professionella standard. Du får med dig de modeller och den teoretiska kunskap som du behöver för att bli trygg i din roll som Steg 2 instruktör. Vi lägger stor vikt vid din praktiska träning under utbildningsperioden. Detta upplägg gör att du vid avslutad utbildning känner dig trygg att leda individer och grupper i mindfulnessträning och alla övningar i HärNu-programmet. Stor vikt läggs även på att öva utforskandet som följer på övningarna.

Kursomgång 1, två dagar

Du får under denna omgång: Öva att leda kroppsskanning 20 min, öva att leda sittande meditation, 20 min. En översikt över MBSR, MBKT och Här & nu programmen. Introduktion till dialektisk medvetenhet, utbyta erfarenheter av din egen övning i mindfulness samt redovisa läst litteratur i mindre grupper.

 

Kursomgång 2, två dagar

Du får under denna omgång: Öva att leda yoga – medvetna rörelser, 20 min, öva att leda vänlig medvetenhet, 20 min. En introduktion till medkänsla med sig själv och andra. Undervisning om utforskande dialog i mindfulness. Utbyta erfarenheter av din egen övning i mindfulness samt redovisa läst litteratur i mindre grupper.

 

Kursomgång 3, diplomering i två dagar

Du får under denna omgång: Öva att leda någon av grundövningarna på utbildningen. Göra en självskattning och utvecklingsplan för dig själv som instruktör. Muntlig och skriftlig utvärdering av utbildningen och feedback på hemuppgifter. Diplomering!

Förkunskapskrav:

Utbildningen vänder sig till dig som har gått Mindfulnesscenters Steg 1 utbildning till mindfulnessinstruktör (eller likvärdig), har minst ett års erfarenhet av regelbunden egen mindfulnessträning och även erfarenhet av att leda grupper eller individer i mindfulness.

 

Krav för diplomering:

• Att ha deltagit på hela retreaten och alla sex kursdagarna.

• Att ha genomfört åtta veckors övning med längre övningar (ca 40 min) enligt e-kursen för Steg 2.

• Att ha prövat övningar i vänlig medvetenhet och medkänsla.

• Att ha använt det du lärt dig under utbildningen när du leder individer eller grupper i mindfulness.

• Att ha läst all angiven kurslitteratur och deltagit i muntlig redovisning och diskussion av denna.

• Att ha skrivit en godkänd diplomeringsuppgift med svar på både personliga och teoretiska frågor.

 

Detta får du:

  • Diplom Steg 2 Mindfulnessinstruktör
  • 6 dagars utbildning (5+2+2+2)
  • 8 veckors e-kurs utifrån MBKT (ca 40 min/dag)
  • Omfattande kursmaterial, modeller
  • Individuell feedback på din diplomeringsuppsats
  • Instruktörskompendium för steg 2
  • För-och eftermiddagsfika ingår alla dagar
  • Utbildningen har begränsat deltagarantal, max 20
  • Behörighet till Steg 3 när den startar upp.

Kursdagarna centralt i Stockholm

Ca 15 min från tågcentral/centrala stadsdelen,
Första dagen 9-17.30
Andra dagen 8.30-16.30

 

Utförlig praktisk information kommer i välkomstbrev inför alla kurstillfällen till anmälda deltagare.

För mer information om utbildningarna och kommande starter kontakta: utbildning@mindfulnesscenter.se

Utbildningsdagarna
14 000 kronor exkl. moms, fakturering uppdelad på tre tillfällen.
Ingår fika men lunch tillkommer.

Total kostnad Steg 2 (5+6 dagar)
25 500 kronor exkl. moms

Utbildningen leds av våra kompetenta och erfarna utbildare Beatrice Blidner och Ola Lundström.

Beatrice är leg. fysioterapeut och har arbetat i 26 år på en allmänpsykiatrisk öppenvårdsmottagning där hon utvecklat och lett mindfulnessbaserad gruppbehandling för patienter med främst ångest och depression. Hon har undervisat i över 15 år på fysioterapeutprogrammet, Göteborgs universitet, i psykisk ohälsa och numera mindfulness. Beatrice har grundutbildning i Psykodynamisk psykoterapi (PDT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Basal Kroppskännedom (BK), färdighetsträning (DBT), kroppsorienterad psykoterapi och hälsocoachning. Hon har gått instruktör utbildningarna steg 1 och 2 hos Mindfulnesscenter och har dessutom deltagit vid flera kurser i MindfulnessBaserad StressReduktion (MBSR) och Mindful Self Compassion (MSC) . Beatrice deltar på flera mindfulnessretreater varje år och är själv en mycket uppskattad retreatledare.  Beatrice är anställd på Mindfulnesscenter som expertresurs inom vårdområdet, med speciellt fokus på psykisk ohälsa och långvarig smärta och sjukdom. Hon coachar även mot företag som tex Trafikverket.

 

Ola Lundström har lång erfarenhet av att utöva och undervisa i meditation och mindfulness. Han är utbildad i Mindfulnessbaserad Kognitiv Terapi (MBKT) av professor Mark Williams och i Mindfulnessbaserad stressreduktion (MBSR) av Camilla Sköld och Anita Olsson. Ola har yrkeserfarenhet från arbete med förebyggande av psykisk ohälsa inom skola, socialtjänst och psykiatri och har föreläst och handlett i mindfulness på företag. Ola är en mycket uppskattad och erfaren retreatledare.

 

 

 

Stockholm

2022-01-19
2+2+2 dagar

Steg 2 2021-2022 Utbildningsdagar
Utb omg 1,  19-20 jan 2022

Utb omg 2,  16-17 mar 2022

Utb omg 3, Dipl  4-5 maj 2022

14 000 kr exkl moms, 31 875.0 kr inkl moms
course instructor

Q: Var vill du gå utbildningen

Köpvillkor

BLI INSTRUKTÖR

Bli diplomerad mindfulnessinstruktör hos oss. Välkommen till Sveriges ledande utbildare, hittills 2800 diplomerade.

TRÄNA ONLINE

Med vår app eller via webben kan du enkelt träna mindfulness när och var du vill med våra olika program. Läs mer här

Relaterade utbildningar

Påbyggnadsutbildning Mindfulness i naturen

För dig som är instruktör och vill kunna erbjuda mindfulnesskurser ute i naturen till individer och grupper! Välkommen till påbyggnadsutbildning…

Påbyggnadsutbildning på Arbetsplatsen

Denna utbildning ger dig kompetens att arbeta med mindfulness på arbetsplatser. Du får med dig ett fördjupat och arbetsplatsanpassat upplägg…

Steg 2 påbyggnad – leda, coacha och utforska

Ta nästa steg i din utveckling som mindfulnessinstruktör – gå vår nya påbyggnadsutbildning för dig som gått Steg 2. Denna…

Mini Cart 0

Your cart is empty.