Sommarkurs i självmedkänsla med Dr Ola Schenström

Det är dags att ta hand om dig själv lite bättre! 💜

Att ta väl hand om och visa medkänsla med sig själv är vare sig egoistiskt eller en lyx idag. Det är en förutsättning för att vara bra mot andra och ett recept för verklig hållbarhet och balans i livet.
sommarkampanj

Under ledning av läkaren, författaren och grundaren av Mindfulnesscenter, Dr. Ola Schenström, får du möjlighet att öva och reflektera tillsammans med andra i en trygg grupp och samtidigt träna mindfulness och medkänsla online, mellan träffarna. Denna kombination av träffar och egen träning ger dig möjlighet att öka ditt välmående i vardagen och etablera mindfulness och medkänsla i ditt liv.

Att bygga upp din medkänsla med dig själv är grundat i mindfulness och förebygger även stressrelaterad utmattning.


Kursstart: 12:e juni 2024
Tid: Vi ses 6 onsdagar kl. 16-17 (se exakta datum längre ner)
Plats: Online via Zoom
Förkunskaper: Inga förkunskaper krävs
Pris: 1 400 kr* (ord. pris 1 750 kr). 💰 Kom ihåg att använda ditt friskvårdsbidrag.
Kurslitteratur: Du behöver själv köpa boken “52 vägar till medkänsla med dig själv och andra” innan kursstart. Du hittar den på Bokus här eller som ljudbok på Storytel här.
Träningsprogram online: ’52 vägar till medkänsla’ ingår när du köper boken 🎧
Sluten Facebookgrupp: Här kommer det finnas möjlighet att dela och reflektera ytterligare.
Omdömen: Läs vad andra tyckte om kursen här >>
*Stor sommarkampanj med 20% rabatt och gäller t.o.m. 31/7-2024 och går ej att kombinera med andra rabatter.

Om du inte har möjlighet att vara med varje gång så kommer du få en inspelning som du kan se i efterhand.

🎁 Vill du ge bort denna kurs till någon? Skriv då bara personens mailadress i ‘beställningsanteckningar’. Du får ett fint, digitalt presentkort att ge bort och personen får ett välkomstmail 1-2 veckor innan start. Kanske kan du tillsammans med presentkortet även köpa boken och ge bort som ett paket <3

Upplägg

 • Vi går igenom boken 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra – en bit i taget samtidigt som vi följer tillhörande träningsprogram online. Du hittar länken till inloggningen på sidan 8 i boken.
 • Träningsprogrammet, 52 vägar till medkänsla, är ett program som innehåller 6 steg/veckor där träningen sker en gång per dag 6-7 minuter varje gång.
 • Dessutom bjuds du in till en privat/låst Facebooksida, där alla deltagare samlas. Tillsammans följer vi kursplanen, vi tränar och övar. Gruppen är privat och det är bara vi deltagare som ingår i samma grupp som kan se innehållet just där.
 • Gruppen finns till för att vi skall kunna dela erfarenheter, reflektera och ställa frågor. Det är också här som Ola finns och svarar på frågor, utvecklar och resonerar kring mindfulness och medkänsla.
 • Ola kommer att coacha dig och övriga deltagare i gruppen, i ett klassrum online via Zoom. Utöver det finns möjlighet att löpande ställa frågor i gruppen, dessa plockas upp och besvaras efterhand.

Varför ska jag träna upp min medkänsla?

Med hjälp av små doser träning kan vi, enligt hjärnforskning, på ett enkelt sätt utveckla vår förmåga att visa medkänsla med oss själva och med andra. Eftersom ca 75% av oss har lättare att visa medkänsla med andra än med sig själva så kommer just självmedkänslan vara i centrum i denna kurs. Genom att utveckla förmågan att visa medkänsla kan vi bland annat:

 • Skapa en god självkänsla
 • Få lugn och harmoni
 • Skapa inre hållbarhet
 • Skydda oss mot stress och utmattning
 • Få bättre relationer
 • Öka vår livskvalité
 • Hantera svårigheter
 • Se vad som förenar oss människor än vad som skiljer oss åt – en attityd som är viktigare idag än kanske på mycket länge.
 • Bidra till hållbar utveckling på individ-, grupp- och samhällsnivå.

🎥 Se gärna inslaget från TV4 Nyhetsmorgon där jag, Ola Schenström, berättar mer om mindfulness och medkänsla genom att klicka på bilden nedan 👇🏻

Klicka på bilden ovan för att se hela inslaget

 📖 Lästips för dig som vill veta mer om forskningen:

Visste du att omfattande forskning visar på medkänslans stora betydelse och positiva effekter både privat, i familjerelationer, på arbetsplatser, i vården och i skolan? Vi har samlat intressant läsning om det här nedan:

 • Empati/medkänsla är den viktigaste ledarskapsförmågan enligt färsk forskning refererad i affärstidningen Forbes. Läs mer här >>
 • Mindre negativt och mer balanserat tidsperspektiv med ökad medkänsla. Läs mer här >>
 • Minskad upplevd stress och utmattningssymptom med ökad medkänsla. Läs forskningsartikeln här >>
 • Vad säger forskningen om medkänsla för ledare? Läs mer här >>
 • En studie från USA som visar att medkänsla hos barnläkare skyddar mot stress och utmattning. Läs mer här >>

Detta behöver du: 

 • Kurslitteratur: Du behöver själv köpa boken “52 vägar till medkänsla med dig själv och andra” av Ola Schenström innan kursstart. Du hittar den till exempel på Bokus här eller på Adlibris här eller som ljudbok på Storytel här >>
  Tips: När/om du ska ge bort kursen i present rekommenderar vi att du även köper boken, allt för att göra presenten komplett 🎁
 • Träningsprogram online: 52 vägar till medkänsla – ingår när du köper boken
 • Onlineupplägget underlättas av om du kan sitta i ett ostört rum med bra uppkoppling.

Betalningsalternativ

 • Delbetalning
  Alla våra utbildningar går att delbetala och detta väljer du själv enkelt under betalningsprocessen. Du kan välja att betala månadsvis i 3, 6, 12 eller 24 månader. Det är räntefritt upp till 12 månader och det tillkommer 9.95 % ränta för 24 månader delbetalning. Det tillkommer aviavgift på 29 kr samt uppläggningsavgift som varierar beroende på delbetalningslängden även på de räntefria. Kostnaderna ser du i kassan när du väljer delbetalning.
 • När ditt friskvårdsbidrag betalar:
  Du kan enkelt maila oss på info@mindfulnesscenter.se med ditt namn, personnummer, produkt, belopp så skickar vi över ett giltigt kvitto. Kursen hittar du även på friskvårdsportalerna Benify, ePassi och Wellnet.
 • När din arbetsgivare betalar:
  – Vi kan fakturera direkt till din arbetsgivare. Ange bara faktureringsuppgifterna – inklusive kostnadsställe etc – när du kommer dit i din beställning.
  – Vi kan även dela upp betalningen mellan dig och din arbetsgivare – kontakta oss isåfall på info@mindfulnesscenter.se så hjälper vi dig vidare.

Övrigt: 

 • Utförlig praktisk information kommer i välkomstbrev ca 1-2 veckor innan kursstart till anmälda deltagare.
 • Ibland händer det att man behöver ändra på saker och ting. Hur vi hanterar det kan du läsa om i våra allmänna villkor.
 • Om du inte har möjlighet att vara med varje gång så kommer du få en inspelning som du kan se i efterhand. 🎥

För ytterligare frågor kontakta info@mindfulnesscenter.se


Glad och tacksam att jag hittade till mindfulness och kursen ‘Öka din självmedkänsla online’. Snart är kursen till ända, det gick så fort. Många insikter att ta med vidare i tillvaron. Själv hittade jag en ny sinnesro, utifrån vetskapen att det finns en “verktygslåda” alldeles intill, att lära sig hantera när stress och oro blir påtagliga.
Jag fortsätter att öva med e-kursen “Här&Nu” och planerar till hösten att gå instruktörsutbildningen. Bara för min egen skull.– Maria Sahlström, 2024

 


Jag tror att kursen fick ”allt” att lägga sig lite mer till rätta, det handlar väl i grunden om processen som landade kanske.

– Agneta, 2024

 


Mindfulness har gett mig en livskvalité som jag bara vågat drömma om efter många, många år av återkommande psykisk ohälsa. Jag har sagt det förut och jag säger det igen – Mindfulness äger 🥰 Ingenting kan ta bort all smärta i livet, eftersom det tillhör att vara människa, men det onödiga lidandet kan vi göra någonting åt, och detta är jag evigt tacksam för.

– Rode, 2023

 


Bara sista träffen kvar och jag kan redan säga att kursen har varit väldigt givande. Dr Ola Schenström är fullt närvarande och skapar en trygg plats för reflektion som inspirerar, och där man utbyta tankar och känslor med andra som är på samma resa. Rekommenderar starkt!

– Misty, 2023

 


Kan varmt rekommendera sommarkursen i självmedkänsla. Gick den förra sommaren och tänker ofta tillbaka på innehållet som hjälper mig i vardagen och återkommer till meditationerna vi gjorde då.

– Marie Karnelll, 2022

 


Jag rekommenderar den till alla. Med eller utan erfarenhet av mindfulness.🤍 Meditationer och uppmärksamhetsövningar för ökad fokus och medvetenhet. Digital samtalsgrupp med andra där Ola leder samtal, delanden och meditationer. Fin, tillåtande och varm atmosfär. Den stora skillnaden mellan empati och medkänsla för hållbart engagemang blev en synliggjord tydlig erfarenhet av kursen för mig personligen. Jag själv har Naturnärvaro-vandringar där jag praktiserar bla andnings och sinnesövningar samt medveten närvaro. Nu kommer medkänslan få mer utrymme , uppmärksammas & kännas mer.

– Lisa Gustafsson, 2021

 


Kursen har hjälpt mig att börja visa mer medkänsla med mig själv. Försöker att prioritera mig själv lite mer. Jag noterar när jag inte är snäll mot mig själv. Har också alltid haft svårt att ta emot uppskattning. Nu kan jag notera vad som händer i kroppen när någon ger mig uppskattning och tar emot den och tackar.

– Anonym kursdeltagare, 2021

 


Viktigt! Gå denna kursen om du vill närma dig mer lugn och förståelse. Kan varmt rekommendera och berätta att jag fått mer tålamod och lugn tack vare mindfulness. Det ni❣️

– Catarina Törnqvist, 2022

Online

2024-06-12
6 träffar

Onsdagar

12 juni, 19 juni, 26 juni, 10 juli, 24 juli och 7 augusti

1 400 kr (ord. pris 1 750 kr inkl moms)
course instructor

Dr Ola Schenström, Mindfulnesscenter

Läkare sen mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness.
Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra. Samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Intresseanmälan

Vill du veta mer eller har frågor innan du anmäler dig? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort.

Relaterade utbildningar

introduktionsdag

Introduktionsdagen i mindfulness

En inspirerande heldag som ger dig grunderna i vad mindfulness är och kan ge. Välkommen oavsett om du vill komma…

mindfulnessinstruktör

Utbilda dig till mindfulnessinstruktör

Välkommen till Sveriges ledande utbildare i mindfulness (medveten närvaro). Sedan 2007 har vi utbildat fler än 3 400 mindfulnessinstruktörer och…

barn och unga

Lär & Led i mindfulness

En kurs för dig som vill leda barn och unga i mindfulness 📚 Allt fler undersökningar inom folkhälsa vittnar om…

Mini Cart 0

Din varukorg är tom