52 vägar till medkänsla, online kurs med Ola Schenström Online

Ta hand om dig själv lite bättre 2022!

Fokus under kursen är på medkänsla med sig själv. Under ledning av författaren och grundaren av Mindfulnesscenter, Dr Ola Schenström, får du möjlighet att träna mindfulness och medkänsla, öva och reflektera.
Medkänsla är grundad i Mindfulness och förebygger stressrelaterad utmattning.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av meditation! 

Kurstillfällen: Vi ses 6 gånger under cirka 1 h/tillfälle, kl 16.00-17.00.
Kursstart: 19 januari 2022.
Kursdatum: 26 januari, 2 och 16 februari samt 2 och 16 mars (avslutning).

Pris: 1 500 kr inkl moms

Välj utbildningstillfälle

VÄLJ STAD
STARTDATUM
TIDER/OMFATTNING

Stockholm

PRIS
1500 kr inkl moms, 1200 exkl moms

En unik möjlighet att börja det nya året med att lära sig ta hand om dig bättre – online med coach!

Tillsammans med författaren Dr Ola Schenström, får du möjlighet att träna mindfulness och medkänsla, öva och reflektera.

Du får också lära dig skilja på MEDKÄNSLA och EMPATI. Empati bidrar till negativa känslor, stress och utmattning både privat och på arbetsplatsen,  särskilt om man arbetar med människor. Medkänsla bidrar till positiva känslor, lugn, inre hållbarhet och skyddar mot stress och utmattning,
Omfattande forskning visar på medkänslans stora betydelse och positiva effekter både privat, i familjerelationer, på arbetsplatser, i vården, i skolan osv.

E-kurs: 52 vägar till medkänsla
Start: 19 januari, därefter 26 januari, 2 och 16 februari samt 2 och 16 mars (avslutning)

Coaching: onsdagar kl 16-17 via Zoom

Pris: 1500 kr inkl moms, 1200 exkl moms

Kurslitteratur: “52 vägar till medkänsla med dig själv och andra”.

Inför kursstarten behöver du köpa den inbundna boken, e-boken eller ljudboken exempelvis via denna länk till Adlibris: 52 vägar till medkänsla – med dig själv och andra

Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person.

Upplägg

  • Du följer e-kursen online via vår app i mobilen, via dator eller läsplatta. E-kursen, 52 vägar till medkänsla, är ett program som innehåller 6 steg/veckor. Träningen sker en gång per dag 6-7 minuter varje gång.
  • Vi går igenom boken 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra – en bit i taget och vi följer online kursen som hör till. Du hittar länken till inloggningen på sidan 8 i boken.
  • Dessutom bjuds du in till en privat/låst Facebooksida, där alla deltagare samlas. Tillsammans följer vi kursplanen, vi tränar och övar. Gruppen är privat och det är bara vi deltagare som ingår i samma grupp som kan se innehållet just där.
  • Gruppen finns till för att vi skall kunna dela erfarenheter, reflektera och ställa frågor. Det är också här som Ola finns och svarar på frågor, utvecklar och resonerar kring mindfulness och medkänsla.
  • Ola kommer att coacha dig och övriga deltagare i gruppen, i ett klassrum online via Zoom. Utöver det finns möjlighet att löpande ställa frågor i gruppen, dessa plockas upp och besvaras efterhand.

De olika stegen i träningen

1. Träna mindfulness och vänlighet
2. Träna mindfulness och vänlighet Del 2
3. Träna vänlighet och medkänsla
4. Träna medkänsla
5. Träna tacksamhet och medkänsla
6. Avslutning

Kursledare

Dr Ola Schenström, Mindfulnesscenter
Läkare sen mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness.
Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra. Samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Medkänsla – med dig själv och andra

Förmågan att visa medkänsla med sig själv är grunden för god självkänsla.

Det positiva är att vi människor i hög grad, med små doser träning, kan utveckla vår förmåga till medkänsla med oss själva och andra. Detta faktum har också stöd i senaste års hjärnforskning. Övningarna består dels av meditationsövningar och dels av olika vardagsövningar.

Ca 75% av oss har lättare att visa medkänsla med andra än med oss själva. Medkänsla med oss själva är därför en viktig del i det här kursen.

Mindfulness och medkänsla bidrar till bättre relationer, högre livskvalitet, mindre stress, bättre förmåga att hantera svårigheter – hemma och på jobbet- mindre avstånd människor emellan. Ja, till ett bättre mer mänskligt samhälle. Vi ser med träning mer till vad som förenar oss som människor än vad som skiljer oss åt. En attityd som är viktigare idag än kanske på mycket länge.

Mindfulness och medkänsla bidrar till hållbar utveckling på individ-, grupp- och samhällsnivå.

course instructor

Q: Var vill du gå utbildningen

Köpvillkor

BLI INSTRUKTÖR

Bli diplomerad mindfulnessinstruktör hos oss. Välkommen till Sveriges ledande utbildare, hittills 2800 diplomerade.

TRÄNA ONLINE

Med vår app eller via webben kan du enkelt träna mindfulness när och var du vill med våra olika program. Läs mer här

Relaterade utbildningar

Introduktionsdag – online

Introduktionsdagen ger dig grunderna i vad mindfulness är, oavsett om du vill komma igång med egen träning eller om du…

Instruktörsutbildning steg 1 hela – online

Välkommen till en unik utbildning till Mindfulnessinstruktör – nu online! Syftet med instruktörsutbildningen är att ge dig kunskaper och kompetens…

Instruktörsutbildning Steg 1 hela – på plats

Välkommen till en unik utbildning till Mindfulnessinstruktör! Utbildningen sträcker sig över 4-6 månader. Utbildningen till Steg 1 instruktör i mindfulness…

Mini Cart 0

Your cart is empty.