Kurs i självmedkänsla, online med Dr Ola Schenström

Ta hand om dig själv – lite extra

Fokus under kursen är på medkänsla med sig själv. Under ledning av författaren och grundaren av Mindfulnesscenter, Dr Ola Schenström, får du möjlighet att träna mindfulness och medkänsla, öva och reflektera.
Medkänsla är grundad i Mindfulness och förebygger stressrelaterad utmattning.

Kurstillfällen: Vi ses 6 gånger, online via zoom, under cirka 1 h/tillfälle,
Kursstart: Info kommer inom kort.
Kursdatum: Info kommer inom kort.
Pris: 1 875 kr inkl moms.
Förkunskaper: Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av meditation

Om du inte har möjlighet att vara med varje gång så kommer du få en inspelning som du kan se i efterhand.

OBS! Du måste först välja “Kurs tillgänglig i x platser” för att sedan kunna välja datum.

Välj utbildningstillfälle

VÄLJ PLATS
STARTDATUM
TIDER/OMFATTNING

Stockholm

PRIS
1875 kr inkl moms, 1500 exkl moms

En värdefull möjlighet att lära sig ta hand om dig bättre – online med coach!

Tillsammans med författaren Dr Ola Schenström, får du möjlighet att träna mindfulness och medkänsla, öva och reflektera.

Du får också lära dig skilja på MEDKÄNSLA och EMPATI. Empati bidrar till negativa känslor, stress och utmattning både privat och på arbetsplatsen,  särskilt om man arbetar med människor. Medkänsla bidrar till positiva känslor, lugn, inre hållbarhet och skyddar mot stress och utmattning,
Omfattande forskning visar på medkänslans stora betydelse och positiva effekter både privat, i familjerelationer, på arbetsplatser, i vården, i skolan osv. Se gärna inslaget från TV4 Nyhetsmorgon där jag, Ola Schenström, berättar mer om mindfulness och medkänsla genom att klicka på bilden nedan:


Klicka på bilden ovan för att se hela inslaget

Upplägg

  • Du följer e-kursen online via vår app i mobilen, via dator eller läsplatta. E-kursen, 52 vägar till medkänsla, är ett program som innehåller 6 steg/veckor. Träningen sker en gång per dag 6-7 minuter varje gång.
  • Vi går igenom boken 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra – en bit i taget och vi följer online kursen som hör till. Du hittar länken till inloggningen på sidan 8 i boken.
  • Dessutom bjuds du in till en privat/låst Facebooksida, där alla deltagare samlas. Tillsammans följer vi kursplanen, vi tränar och övar. Gruppen är privat och det är bara vi deltagare som ingår i samma grupp som kan se innehållet just där.
  • Gruppen finns till för att vi skall kunna dela erfarenheter, reflektera och ställa frågor. Det är också här som Ola finns och svarar på frågor, utvecklar och resonerar kring mindfulness och medkänsla.
  • Ola kommer att coacha dig och övriga deltagare i gruppen, i ett klassrum online via Zoom. Utöver det finns möjlighet att löpande ställa frågor i gruppen, dessa plockas upp och besvaras efterhand.

De olika stegen i träningen

1. Träna mindfulness och vänlighet
2. Träna mindfulness och vänlighet Del 2
3. Träna vänlighet och medkänsla
4. Träna medkänsla
5. Träna tacksamhet och medkänsla
6. Avslutning

Kursledare

Dr Ola Schenström, Mindfulnesscenter
Läkare sen mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness.
Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra. Samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Medkänsla – med dig själv och andra

Förmågan att visa medkänsla med sig själv är grunden för god självkänsla.

Det positiva är att vi människor i hög grad, med små doser träning, kan utveckla vår förmåga till medkänsla med oss själva och andra. Detta faktum har också stöd i senaste års hjärnforskning. Övningarna består dels av meditationsövningar och dels av olika vardagsövningar.

Ca 75% av oss har lättare att visa medkänsla med andra än med oss själva. Medkänsla med oss själva är därför en viktig del i det här kursen.

Mindfulness och medkänsla bidrar till bättre relationer, högre livskvalitet, mindre stress, bättre förmåga att hantera svårigheter – hemma och på jobbet- mindre avstånd människor emellan. Ja, till ett bättre mer mänskligt samhälle. Vi ser med träning mer till vad som förenar oss som människor än vad som skiljer oss åt. En attityd som är viktigare idag än kanske på mycket länge.

Mindfulness och medkänsla bidrar till hållbar utveckling på individ-, grupp- och samhällsnivå.

Sommarkurs i medkänsla hålls via Zoom, länk till mötet erhålls efter anmälan.
Kurstillfällen: Info kommer inom kort
Tid: Info kommer inom kort
Förkunskaper: Ingen tidigare erfarenhet krävs.
Friskvårdsbidrag? Kom ihåg att du kan använda ditt friskvårdsbidrag

Anmälan är bindande men kan överlåtas till annan person.

Om du inte har möjlighet att vara med varje gång så kommer du få en inspelning som du kan se i efterhand.

Detta behöver du: 

  • Kurslitteratur: Du behöver själv köpa boken “52 vägar till medkänsla med dig själv och andra” av Ola Schenström innan kursstart. Du hittar den tillexempel på Bokus här eller på Adlibris här eller som ljudbok på Storytel här >>
  • E-kurs: 52 vägar till medkänsla – ingår när du köper boken
  • Onlineupplägget underlättas av om du kan sitta i ett ostört rum med bra uppkoppling.

Utförlig praktisk information kommer i välkomstbrev till anmälda deltagare.

För ytterligare frågor kontakta utbildning@mindfulnesscenter.se


Kan varmt rekommendera sommarkursen i självmedkänsla. Gick den förra sommaren och tänker ofta tillbaka på innehållet som hjälper mig i vardagen och återkommer till meditationerna vi gjorde då.
– Marie Karnelll, 2022


Jag rekommenderar den till alla. Med eller utan erfarenhet av mindfulness.🤍 Meditationer och uppmärksamhetsövningar för ökad fokus och medvetenhet. Digital samtalsgrupp med andra där Ola leder samtal, delanden och meditationer. Fin, tillåtande och varm atmosfär. Den stora skillnaden mellan empati och medkänsla för hållbart engagemang blev en synliggjord tydlig erfarenhet av kursen för mig personligen. Jag själv har Naturnärvaro-vandringar där jag praktiserar bla andnings och sinnesövningar samt medveten närvaro. Nu kommer medkänslan få mer utrymme , uppmärksammas & kännas mer.
– Lisa Gustafsson, 2021


Kursen har hjälpt mig att börja visa mer medkänsla med mig själv. Försöker att prioritera mig själv lite mer. Jag noterar när jag inte är snäll mot mig själv. Har också alltid haft svårt att ta emot uppskattning. Nu kan jag notera vad som händer i kroppen när någon ger mig uppskattning och tar emot den och tackar.
– Kursdeltagare, 2021


Viktigt! Gå denna kursen om du vill närma dig mer lugn och förståelse. Kan varmt rekommendera och berätta att jag fått mer tålamod och lugn tack vare mindfulness. Det ni❣️
– Catarina Törnqvist, 2022

course instructor

Dr Ola Schenström, Mindfulnesscenter

Läkare sen mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness.
Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra. Samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Q: Var vill du gå utbildningen

Köpvillkor

BLI INSTRUKTÖR

Bli diplomerad mindfulnessinstruktör hos oss. Välkommen till Sveriges ledande utbildare, hittills 2800 diplomerade.

TRÄNA ONLINE

Med vår app eller via webben kan du enkelt träna mindfulness när och var du vill med våra olika program. Läs mer här

Relaterade utbildningar

Introduktionsdag i mindfulness

Välkommen till en inspirerande heldag som ger dig grunderna i vad mindfulness är, oavsett om du vill komma igång med…

Instruktörsutbildning Steg 1

Välkommen till en unik utbildning till Mindfulnessinstruktör hos Sveriges ledande utbildare inom mindfulness – både online och på plats i…

Kurs på Kreta: Mindfulness, Medkänsla och Mindful Qigong

NYA DATUM KOMMER SNART 2023 kommer vi återigen att ha en kurs i fiskebyn Lendas på Kreta. Denna gången kombinerar…

Mini Cart 0

Your cart is empty.