Kurs i självmedkänsla, online med Dr Ola Schenström

Dags att ta hand om dig själv lite bättre

Under ledning av läkaren, författaren och grundaren av Mindfulnesscenter, Dr. Ola Schenström, får du möjlighet att träna mindfulness och medkänsla, öva och reflektera tillsammans med andra i en trygg grupp. Fokus under kursen är på medkänsla med sig själv och är grundad i Mindfulness och förebygger stressrelaterad utmattning.

Kurstillfällen: Vi ses 6 onsdagar kl: 16-17, online via zoom.
Kursstart: 14:e juni 2023
Pris: 1 750 kr (inkl. moms). 💰 Kom ihåg att använda ditt friskvårdsbidrag.
Kurslitteratur: Du behöver själv köpa boken “52 vägar till medkänsla med dig själv och andra” innan kursstart. Du hittar den på Bokus här eller som ljudbok på Storytel här.
Förkunskaper: Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av meditation

🎁 Om du vill ge bort denna kursen till någon annan så kan du enkelt skriva detta i meddelanden när du kommer dit i din beställning så skickar vi över ett fint presentkort som du kan skriva ut och ge bort.

Om du inte har möjlighet att vara med varje gång så kommer du få en inspelning som du kan se i efterhand.

Välj utbildningstillfälle

OBS! Du måste först välja plats för att sedan kunna välja datum.

VÄLJ PLATS
STARTDATUM
TIDER/OMFATTNING

Stockholm

PRIS
1750 kr inkl moms, 1400 exkl moms

Upplägg

 • Vi går igenom boken 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra – en bit i taget samtidigt som vi följer tillhörande e-kurs. Du hittar länken till inloggningen på sidan 8 i boken.
 • E-kursen, 52 vägar till medkänsla, är ett program som innehåller 6 steg/veckor där träningen sker en gång per dag 6-7 minuter varje gång.
 • Dessutom bjuds du in till en privat/låst Facebooksida, där alla deltagare samlas. Tillsammans följer vi kursplanen, vi tränar och övar. Gruppen är privat och det är bara vi deltagare som ingår i samma grupp som kan se innehållet just där.
 • Gruppen finns till för att vi skall kunna dela erfarenheter, reflektera och ställa frågor. Det är också här som Ola finns och svarar på frågor, utvecklar och resonerar kring mindfulness och medkänsla.
 • Ola kommer att coacha dig och övriga deltagare i gruppen, i ett klassrum online via Zoom. Utöver det finns möjlighet att löpande ställa frågor i gruppen, dessa plockas upp och besvaras efterhand.

Varför ska jag träna upp min medkänsla?

Med hjälp av små doser träning kan vi, enligt hjärnforskning, på ett enkelt sätt utveckla vår förmåga att visa medkänsla med oss själva och med andra. Eftersom ca 75% av oss har lättare att visa medkänsla med andra än med sig själva så kommer just självmedkänslan vara i centrum i denna kurs. Genom att utveckla förmågan att visa medkänsla kan vi bland annat:

 • Skapa en god självkänsla
 • Få lugn och harmoni
 • Skapa inre hållbarhet
 • Skydda oss mot stress och utmattning
 • Få bättre relationer
 • Öka vår livskvalité
 • Hantera svårigheter
 • Se vad som förenar oss människor än vad som skiljer oss åt – en attityd som är viktigare idag än kanske på mycket länge.
 • Bidra till hållbar utveckling på individ-, grupp- och samhällsnivå.

🎥 Se gärna inslaget från TV4 Nyhetsmorgon där jag, Ola Schenström, berättar mer om mindfulness och medkänsla genom att klicka på bilden nedan 👇🏻

Klicka på bilden ovan för att se hela inslaget

 📖 Lästips för dig som vill veta mer om forskningen:

Visste du att omfattande forskning visar på medkänslans stora betydelse och positiva effekter både privat, i familjerelationer, på arbetsplatser, i vården och i skolan? Vi har samlat intressant läsning om det här nedan:

 • Empati/medkänsla är den viktigaste ledarskapsförmågan enligt färsk forskning refererad i affärstidningen Forbes. Läs mer här >>
 • Mindre negativt och mer balanserat tidsperspektiv med ökad medkänsla. Läs mer här >>
 • Minskad upplevd stress och utmattningssymptom med ökad medkänsla. Läs forskningsartikeln här >>
 • Vad säger forskningen om medkänsla för ledare? Läs mer här >>
 • En studie från USA som visar att medkänsla hos barnläkare skyddar mot stress och utmattning. Läs mer här >>

Detta behöver du: 

 • Kurslitteratur: Du behöver själv köpa boken “52 vägar till medkänsla med dig själv och andra” av Ola Schenström innan kursstart. Du hittar den till exempel på Bokus här eller på Adlibris här eller som ljudbok på Storytel här >>
  Tips: När/om du ska ge bort kursen i present rekommenderar vi att du även köper boken, allt för att göra presenten komplett 🎁
 • E-kurs: 52 vägar till medkänsla – ingår när du köper boken
 • Onlineupplägget underlättas av om du kan sitta i ett ostört rum med bra uppkoppling.

Övrigt: 

 • Utförlig praktisk information kommer i välkomstbrev ca 1-2 veckor innan kursstart till anmälda deltagare.
 • Ibland händer det att man behöver ändra på saker och ting. Hur vi hanterar det kan du läsa om i våra allmänna villkor.
 • Om du inte har möjlighet att vara med varje gång så kommer du få en inspelning som du kan se i efterhand. 🎥
 • Alla våra utbildningar går att delbetala och detta väljer du själv enkelt under betalningsprocessen  (tillkommer en avgift på 2,15%). Du kan välja att betala månadsvis i 3, 6, 12 eller 24 månader.

För ytterligare frågor kontakta utbildning@mindfulnesscenter.se


Kan varmt rekommendera sommarkursen i självmedkänsla. Gick den förra sommaren och tänker ofta tillbaka på innehållet som hjälper mig i vardagen och återkommer till meditationerna vi gjorde då.
– Marie Karnelll, 2022


Jag rekommenderar den till alla. Med eller utan erfarenhet av mindfulness.🤍 Meditationer och uppmärksamhetsövningar för ökad fokus och medvetenhet. Digital samtalsgrupp med andra där Ola leder samtal, delanden och meditationer. Fin, tillåtande och varm atmosfär. Den stora skillnaden mellan empati och medkänsla för hållbart engagemang blev en synliggjord tydlig erfarenhet av kursen för mig personligen. Jag själv har Naturnärvaro-vandringar där jag praktiserar bla andnings och sinnesövningar samt medveten närvaro. Nu kommer medkänslan få mer utrymme , uppmärksammas & kännas mer.
– Lisa Gustafsson, 2021


Kursen har hjälpt mig att börja visa mer medkänsla med mig själv. Försöker att prioritera mig själv lite mer. Jag noterar när jag inte är snäll mot mig själv. Har också alltid haft svårt att ta emot uppskattning. Nu kan jag notera vad som händer i kroppen när någon ger mig uppskattning och tar emot den och tackar.
– Kursdeltagare, 2021


Viktigt! Gå denna kursen om du vill närma dig mer lugn och förståelse. Kan varmt rekommendera och berätta att jag fått mer tålamod och lugn tack vare mindfulness. Det ni❣️
– Catarina Törnqvist, 2022

Online

2023-06-14
6 träffar

onsdagar 14 juni, 21 juni, 28 juni, 12 juli, 26 juli och 9 augusti

1750 kr inkl moms, 1400 exkl moms
course instructor

Dr Ola Schenström, Mindfulnesscenter

Läkare sen mer än 35 år, specialist i allmänmedicin, grundare av Mindfulnesscenter och en av Sveriges ledande experter i mindfulness.
Författare till Mindfulness i vardagen, såld i mer än 100 000ex, 52 vägar till mindfulness och 52 vägar till medkänsla med sig själv och andra. Samt utvecklare av 12 e-kurser i mindfulness.

Q: Var vill du gå utbildningen

Köpvillkor

BLI INSTRUKTÖR

Bli diplomerad mindfulnessinstruktör hos oss. Välkommen till Sveriges ledande utbildare, hittills 3000 diplomerade.

Läs mer här >>

TRÄNA ONLINE

Med vår app eller via webben kan du enkelt träna mindfulness när och var du vill med våra e-kurser. Läs mer här >>

Börja träna här >>

Relaterade utbildningar

Introduktionsdag i mindfulness

Välkommen till en inspirerande heldag som ger dig grunderna i vad mindfulness är, oavsett om du vill komma igång med…

instruktörsutbildning

Instruktörsutbildning Steg 1

Välkommen till en unik instruktörsutbildning hos Sveriges ledande utbildare inom mindfulness – både online och på plats i Stockholm, Göteborg…

kreta

Kurs på Kreta

För dig som vill skapa flow och balans i livet, kom och träna mindful Qigong och bli ett med naturen.…

Mini Cart 0

Din varukorg är tom