Börja träna mindfulness online idag

Mindfulnesscenter är Sveriges ledande utbildare i mindfulness. Våra e-kurser används dagligen av hundratals användare och är framtagna av Dr. Ola Schenström som är en av vårt lands ledande experter inom mindfulness.

Det går snabbt och enkelt att komma igång att träna mindfulness online med vår app.

Det går utmärkt att träna och lära sig mindfulness online, särskilt om du följer en e-kurs. Det är enkelt och smidigt och kan genomföras i stort sett var och när som helst.

Träna via vår app och/eller via dator och surfplatta

Det är enkelt att komma igång och träna mindfulness via Mindfulnesscenters app som du laddar ner via App Store eller Google Play.

   

Du kan också välja att träna direkt i en webbläsare (t.ex. Chrome, Safari eller Firefox) via en dator, surfplatta eller mobil. Se vår websida för e-kurser i mindfulness.

Du kan välja mellan övningar på 10 och 20 minuter

Det är förstås lättast att få in övningar på 10 minuter i vardagen. De flesta av våra program innehåller därför tiominutersövningar. Du kan öva en eller flera gånger om dagen eller så ofta som det passar. Regelbunden övning ger bäst resultat. Börja i så fall gärna med vårt första onlinekurs Mindfulness vid stress – 10 min/dag, du hittar den HÄR

Den mest använda onlinekursen i Sverige kallas Här&Nu. Övningarna i den är på 20 minuter. Om du kan ta dig den tiden är den vår kraftfullaste kurs.

Vi har 15 års erfarenhet av Här&Nu programmet då ursprungsversionen fanns på CD. Vi har också utmärkt svensk forskningHär&Nu programmet! Du hittar ekursen Här&Nu HÄR

Vi har mer än 10 års erfarenhet av att lära ut mindfulness online

Vi var bland de första i världen när vi 2010 släppte vårt första online-program för mindfulnessträning – Mindfulness vid stress. Sedan dess har vi skapat fler än tio olika e-kurser för olika ändamål och åldrar. Vi har också kurser på engelska och norska. Se hela vårt utbud av e-kurser i appen eller via weben (klicka HÄR)

Du kan prova alla våra onlineprogram gratis i 14 dagar!

Prova gratis i 14 dagar! Om du sedan fortsätter kan du välja att prenumerera per månad eller år. Du kan enkelt säga upp abonnemanget innan avtalstiden går ut. Om du väljer att fortsätta kan du när som helt avsluta abonnemanget och betalar bara för den tidsperiod som du betalat för.

Några tips inför din träning

meditera vid havet
Träna mindfulness var du vill

 – Du får ingen tid för att öva – du måste TA dig den!

 – Det skall inte vara på något särskilt sätt när du lyssnar/övar

 – Se vad du upptäcker – från gång till gång

 – Var nyfiken på dina erfarenheter under övningen

 – Gör ingen utvärdering förrän du gått igenom hela online kursen

Varmt välkommen!

 

Starkt stöd genom forskning

Våra e-kurser är positivt utvärderade i forskning

De flesta av våra e-kurser är positivt utvärderade i forskning vid olika svenska universitet. Se vår forskningssida HÄR

Vad är nyttan med att lära sig mindfulness?

Här är några fördelar: minska din stress, bli mer fokuserad, få mer energi, bli mer medveten, må och fungera bättre, få större motståndskraft och bättre återhämtningsförmåga vid påfrestningar, hantera känslor bättre, förbättra kommunikation och relationer, göra klokare hälsoval och bli vänligare med sig själv och andra. Det finns många fler användningsområden.

Bättre effekt med e-kurs än med enstaka övning

Att göra enstaka övningar kan ha tillfälliga effekter. Med en e-kurs får du större positiva påverkan på hjärnan och bättre resultat. Det beror på hjärnans sätt att fungera. Du stärker kopplingarna mellan hjärncellerna mer så att de blir robustare och effekten större.

På alla våra e-kurser har du möjlighet att gå tillbaka och öva extra på de korta meditationer som du vill och känner att du behöver för stunden.

Instruktioner och råd i varje steg förstärker lärandet

Under våra e-kurser får du dels korta instruktioner och dels råd under varje vecka via ljudfiler på 2-3 minuter. Detta medför att du får en högre kvalitet i träningen och får lära dig vad som är viktigt när du övar och lär dig mindfulness.

Du kan göra stress- och mindfulnesstest före och efter onlinekursen

Om du vill kan du göra stress- och mindfulnesstest före och efter e-kursen och jämföra resultaten efter att du gått igenom kursen.

Rösten spelar roll – lyssna på kortkursen

Provlyssna på Ola Schenströms röst i gratiskursen Power Break

För bästa effekt av träningen spelar det roll om du tycker om rösten och sättet att tala eller inte. Om du inte tycker om rösten fortsätter du inte träningen. Du kan testa Ola Schenströms röst här (Ola har talat in de flesta övningarna): Lyssna gärna utan kostnad på vår korta e-kurs Power break HÄR

 

Mini Cart 0

Din varukorg är tom