BLI INSTRUKTÖR

Bli diplomerad mindfulnessinstruktör hos oss. Välkommen till Sveriges ledande utbildare, hittills 3 000 diplomerade.

TRÄNA ONLINE

Med vår app eller via webben kan du enkelt träna mindfulness när och var du vill med våra e-kurser. Läs mer här >>

FÖR FÖRETAG

Vi skräddarsyr föreläsningar och utbildningar för företag och organisationer. Våra kurser och utbildningar har evidens i svensk forskning.

Referenser

Förändring har känts lättare och jag upplever att jag har förändrat många saker och framför allt mitt mindset sen jag startade utbildningen i mindfulness.

- MINDSET

Personligen kommer jag att ha mycket nytta Mindfulness för att få balans i mitt liv och arbete som i många delar är mycket tekniskt i ett högt tempo.

- BALANS

Just den där lilla pausen i sinnet då jag inser att jag har ett val, att jag handlar medvetet och inte på autopilot – det är vardagsmagi.

- VARDAGSMAGI

Jag har omedvetet jagat framgång, lycka, bättre hälsa, större boenden, fler barn m.m. och glömt bort att jag är i en underbar ålder och tid just, just Nu!

- JUST NU

Tacksamheten för allt jag är, har och skapar just nu har ökat tack vare min resa i mindfulness.

- TACKSAMHET

Tack vare Här & Nu programmet fick jag verktyg till att leva här och nu. Kollegorna uppmärksammade även att jag hade ett ökat lugn och upplevdes som mindre stressad."

- HÄR&NU

Fråga Ola om mindfulness

Ola är läkare sedan mer än 35 år och en av Sveriges ledande experter på mindfulness.

Ola svarar på dina frågor om mindfulness.

SENASTE FRÅGORNA

Vad är mindfulness, och vem kan ha det mest nytta av det?

Fråga: Vad är mindfulness, och vem kan ha det... Läs mer

september 14, 2022

Är tankar en förvrängning av verkligheten?

Fråga: Hej Jag provade dina mindfulnesskurs... Läs mer

oktober 26, 2021

Vad säger forskningen om medkänsla för ledare?

Fråga: Jag har haft många chefer under min ka... Läs mer

oktober 23, 2021

Kan mindfulness hjälpa mot stamning?

Fråga: Hej! Jag stammar väldigt en del per... Läs mer

juni 9, 2021

stresstest


ÄR DU STRESSAD? GÖR VÅRT STRESSTEST

Gör vårt stresstest med 14 frågor för att mäta dina upplevda stress. Testet är utformat av Sheldon Cohen, professor i psykologi.

HUR MINDFUL ÄR DU? GÖR VÅRT MINDFULNESSTEST

Gör vårt mindfulnesstest med 29 frågor för att testa din upplevda grad av mindfulness. FFMQ testet kom 2006 och är ett av de mest använda i mindfulnessforskning. Testet är utformat av Ruth Baer, professor i psykologi. 

PROVA PÅ MEDITATION MED OLA  🎧

Prova på en 6 minuters kroppscanning med Ola Schenström för att gå ner i varv och komma i kontakt med och lyssna på din kropp – en viktig del i mindfulnessträning.

 INSPIRATIONSFÖRELÄSNING FÖR FÖRETAG

Med föreläsning från Mindfulnesscenter får ni inspiration, energi och nycklar till att bygga resiliens och välbefinnande på er arbetsplats. Våra föreläsningar anpassas efter era behov och sker både online och på plats.MINDFULNESS FÖR FÖRETAG OCH ORGANISATIONER

Medarbetare som mår bra gör ett bättre jobb. De stannar också kvar längre på arbetsplatser som arbetar med att öka välmående. Med hjälp av mindfulness kan dina medarbetare få större tillgång till sina resurser och utveckla dem.

Vårt beprövade och forskningsbaserade upplägg online hjälper er att integrera mindfulness på arbetsplatsen som i sin tur ger hållbara medarbetare och ett ökat välmående.

NYHETER

Självmedkänsla kan hjälpa dig att bli mer tolerant mot andra

En ny studie visar att när du är varm, vänlig och accepterar dig själv, kan dessa känslor sprida sig också till andra människor...

januari 26, 2023

Varför är en medkännande ledare en bättre ledare?

Den frågan ställer sig Tanja Singer, hjärnforskare och en ledande expert på vad som sker i hjärnan vid träning av mindfulness, e...

januari 25, 2023

Forskning – Meditation är bra för ditt hjärta

Hjärt- och kärlsjukdomar är den vanligaste dödsorsaken i Sverige och i världen. I åldern 35-70 år har dödligheten gått ner under ...

december 27, 2022

HUR MINDFULNESS HJÄLPER

Mindfulness är ett förhållningssätt som tränar några av våra viktigaste mänskliga förmågor; Uppmärksamhet, medvetenhet och medkänsla med sig själv och andra.

Läs mer

SKOLA, BARN OCH UNGA

Mindfulnessträning ger en förbättrad lärmiljö vilket leder till bättre resultat gällande antal elever som klarar meritkriterierna för godkänt, men även en förbättrad arbetsmiljö för såväl pedagoger som elever.

Läs mer

VÅRD OCH HÄLSA

Vi lever i ett samhälle där vår livsstil och stress påverkar vår hälsa! En majoritet av de stora folkhälsosjukdomarna kan förebyggas genom att människor förändrar sina levnadsvanor. Hälsofrämjande insatser minskar lidande och sparar pengar.

Läs mer

FORSKNING

Som ingen annan svensk utbildare har vi svensk forskning som stöd för vad vi erbjuder. Se forskning som gjorts på våra utbildningar, träningsprogram och e-kurser.

Läs mer

STRESS

Stress kan uppstå i många olika situationer i livet. Så länge du tar dig tid till återhämtning och sömn, kan kroppen klara av att hantera stressiga perioder utan att ta skada. Skadligt blir det först när du under en längre tid befinner dig i stressande situationer, både verkliga och tänkta.

Läs mer
Mini Cart 0

Din vagn är tom.