Referenser

Instruktörsutbildning steg 1

“Den bästa investeringen jag gjort i mitt liv.”
– Marie Surell, 2022
Läs mer om effekterna av hennes träning här >>

“Det gör ingenting om du är skeptisk, kanske är det till och med en fördel så länge som du är nyfiken på vad mindfulness är och kan ge…”
– Lovisa Carlman Bydén, diplomerad 2022. Läs mer här >>

“Vill tacka dig Ola för en fin utbildning och framför allt tacka för våra Zoom-träffar där din närvaro och ditt accepterande sätt gav en otroligt fin stämning och grund till vårt lärande. Jag njöt av våra träffar oerhört mycket och upplevde varje gång som väldigt inspirerande. Ett enormt tack också till alla som tog del av kursen, kändes verkligen fint att följa med allas resa.”
– Anonym deltagare, 2022

“Tack för en fantastiskt givande och fin utbildning, jag upplever att den präglas av både kompetens och mycket värme. Toppen också att den hålls online!
Jag hade länge sneglat på kursen, så när resandet inte längre var ett hinder, anmälde jag mig direkt. Att befinna sig i ett virtuellt klassrum var förvånansvärt positivt. Det var en nära känsla och också tryggt att hela tiden öva i samma lilla grupp med nyvunna vänner. Nu ser jag fram emot fortsättningen och att snart “ses” igen!”
Madelene Läth, juni 2020

“En fantastisk utbildning som lämpar sig perfekt i onlineutförande. Upplägget fungerar utomordentligt bra, samtidigt som atmosfären är både hjärtlig och personlig. Rekommenderas varmt!”
Fredrik Spett, juni 2020

“Det fungerar ypperligt med Zoom, över förväntan. Jag upplevde en nära, varm närvaro och jag tycker det funkar väldigt bra att utöva Mindfulness på det här sättet.”
Erik Jonsson, april 2020

”Jag läser till mindfulnessinstruktör hos Mindfulnesscenter just nu, och vi gör det online! Något som jag kanske var lite skeptisk till först. Men nu, efter att ha påbörjat utbildningen, så är jag positivt överraskad över hur väl det fungerar. Bra teknik, där vi både jobbar i stor gemensam grupp och i mindre grupper. Och det går att komma varandra nära även digitalt.”
Mona Lundgren, juni 2020

“Jag blev positivt överraskad av onlineundervisningen. Vi fick en fin kontakt och ett rikt utbyte med varandra, tekniken funkade utmärkt och jag lärde mig mycket. Vi deltagare kunde träffas även om vi satt i våra hem som ligger allt mellan Kiruna och Zürich.”
Astrid Wagner

“Jag har upptäckt en verktygslåda för välmående på riktigt som känns både enkel och hållbar. Jag hade ingen aning om att mindfulness så okomplicerat och kraftfullt kunde påverka mitt förhållningssätt och min livsstil på ett så positivt sätt. Jag är mycket öppen och nyfiken på att lära ännu mer. Jag vill gärna sprida kunskapen vidare och göra den så lättillgänglig som möjligt.”

Katrin Romare, Talent Management konsult

“Kurstillfällena: Den största vinsten för mig personligen vid kurstillfällena har varit de mellanmänskliga. Genom att umgås intensivt med människor jag kanske inte hade mött, och att lära känna dem – och visa mig själv – i den mänskligaste rena formen. Det har varit fantastiskt! Jag har utvecklat min kärleksfulla vänlighet väldigt mycket genom dessa möten – både i att jag vågar vara snäll mot mig själv och öppna mitt hjärta mer mot andra. Jag har sedan tidig ålder haft en reservation mot att släppa in människor och inte velat erkänna för mig själv att jag vill vara nära andra – av rädsla för att bli avvisad (något jag insett på senare tid). Det viktiga att veta är att jag är trygg i mig själv och att jag måste våga öppna mitt hjärta, oftast får det andra att öppna sina hjärtan också…..
Av egen erfarenhet har jag upptäckt att mindfulnessövningar har förbättrat min förmåga att rikta min uppmärksamhet här och nu, ökat min förmåga att observera och lyssna utan värdering eller begär och närt min kärleksfulla vänlighet – både gentemot mig själv och andra. Dessa tre förmågor ser jag som oerhört viktiga i mitt patientarbete och jag har en känsla att arbetet faktiskt fungerar bättre de dagar då jag verkligen hittar till detta tillstånd av högre medvetenhet. Ökad uppmärksamhet innebär att jag helt kan fokusera på min patient på alla nivåer av kommunikation. Med icke-värderande lyssnar jag med ett nytt sinne för att hitta indikationer på sanningen patienten letar efter. Kärleksfull vänlighet hjälper mig förmedla för patienten min intention att jag vill att hen ska vara lycklig, fri från lidande och jag tror att detta är något som förmedlas både medvetet och omedvetet när jag hittar till detta tillstånd.”
Mike Skragge, psykolog
“Mindfulness träningen har gett mig framför allt mer energi, glädje och kreativitet. Det som jag länge känt att jag saknat. Jag har upptäckt att jag känner en större glädje och lust till att ta tag i mitt eget liv, hitta på roliga saker för min egen skull, umgås socialt med vänner men även ta itu med vardags sysslor som jag förut kände allt för stort motstånd för. Jag har nog alltid haft lätt för att tänka i dåtid och framtid, drömma iväg och sen slå på autopiloten. Jag har lärt mig att i större utsträckning se “ögonblicket”, se det “stora i det lilla” i vardagslivet och glädjas åt det. Vidare har jag upptäckt att träningen i mindfulness har hjälpt mig att i större utsträckning äta mer lagom mängd och att verkligen känna efter om och vad jag vill äta och om “ätandet” i sig grundar sig i andra behov som behöver ses över. Detta är inte lätt men jag känner skillnaden i min medvetenhet.”

Anette Lindgren

“…Vidare så har mindfulness förändrat min relation till andra människor. Jag har alltid varit en social och uppskattad person, men innerst inne var jag förr en dömande människa, både mot andra och mig själv, och jag jämförde mig ofta med min omgivning. Det ledde till stress, missunnsamhet och ett behov av att rättfärdiga mig själv. Genom mindfulness och loving-kindness-meditation så har jag hittat ett nytt förhållningssätt till både mig själv och min omgivning som grundar sig i öppenhet, acceptans och medkänsla. Det har fördjupat mina relationer och gett mig ett rikare liv – för det är jag mycket tacksam.”

Pontus Liljefors, civilingenjör

“Tack för en fantastisk kurs! Jag blir också så glad för den fina möjligheten vi får till fortsatt samarbete och stöd och hjälp med material och liknande. Det är fantastiskt! Tack så mycket! Jag ser fram emot ett fortsatt samarbete. Kommer absolut att rekommendera kursen till andra. Brukar vara lite kritisk av mej men här sätter jag högsta betyg.”
Margaret

“Jag har ju varit på hur många kurser som helst under mitt yrkesliv. Denna är en av de bästa! Kursledaren Beatrice förkroppsligar verkligen mindfulness. Så klok, vänlig, lite rolig, kunnig, modig…”
Ulla

“Jag har själv genomfört, gått och varit beställare av utbildningar, både inom min yrkesroll och även privat så jag är ganska observant gällande upplägg, utbildare, kursmaterial etc. Jag vill bara säga att jag är jättenöjd och ger därför full pott! Jag kommer att rekommendera (har redan gjort) Mindfulnesscenter för andra som är intresserade av att lära sig mer om Mindfulness.”
Kamilla

“Tillämpningen av mindfulness och vad den resulterar i är enkel, begriplig och logisk, kanske t.o.m. självklar – och den visade sig snabbt ge både synlig och kännbar påverkan på mitt välmående och gav därmed en begynnande förändring av mitt egna förhållningssätt. Världen efter Mindfulness är inte riktigt densamma som Världen före Mindfulness. Den nya världen är lite ljusare, lite lättsammare och lite enklare. Detta upplever jag som väldigt trösterikt. Och, det är något som jag själv kan göra för att den ska vara så. Jag kan påverka. Lösning och svar finns inom mig – och därmed också indirekt för alla runt mig.”
Catrin Gärdlund

“Kursen som helhet har varit toppen. Innehållet i kursen har varit intressant, gediget och brett och gett oss kunskapen och redskapen som vi behöver. Läraren har varit fantastisk och inspirerande!”
Anonym deltagare

“Innehållet har varit det bästa. Det är först efter avslutad kurs jag ser den röda tråden som har byggts på efterhand. Läraren var den bästa tänkbara, tydlig, pedagogisk, lugn och mycket engagerad i ämnet och kursdeltagarna.”
Anonym deltagare

“Lärarens djupa personliga kunskap och intresse för mindfulness gjorde kursen otroligt inspirerande, mycket levande och relevant. Verkligen en förebild i attityderna man lär sig i mindfulness och en fantastiskt inspirerande människa. Jag är väldigt tacksam för att ha haft en så exceptionellt bra lärare.”
Anonym deltagare

“Tack för en väldigt givande och lärorik kurs. Väldigt innehållsrik och bra upplägg. Enastående, kunnig och engagerad lärare gjorde det roligt och lärorikt. Lugn och trygg och visste verkligen vad han pratade om. Pedagogisk.”
Anonym deltagare

“Kursen var enormt givande för min egna personliga utveckling, vilket jag inte hade förväntat mig.”
Anonym deltagare

“Om jag går utanför mig själv och funderar på användningsområden för mindfulness så känns det som ett helt fantastiskt verktyg för mig i mitt dagliga jobb som kurator på en hälsocentral.”
Kurator

“Min egen resa under utbildningen har mer än överträffat mina förväntningar och förhoppningar. Ja, jag har fått fler verktyg i mitt arbete men de viktigaste insikterna är bara för mig själv och min egen utveckling och främst då att snabbare återfå “balans” när det gungar i det vardagliga livet.”
Per-Åke, ledarskapskonsult

“När jag nu reflekterar och betraktar mig själv lite utifrån så känner jag glädje när jag ser att kursen bidragit till något nytt och en önskvärd förändring. Genom övning i mindfulness upplever jag att jag har börjat utveckla en känslomässig krock-kudde som lindrar och skyddar mig i livets utmaningar.”
Helena

“Den största vinsten för mig personligen vid kurstillfällena har varit de mellanmänskliga. Genom att umgås intensivt med människor jag kanske inte hade mött, och att lära känna dem – och visa mig själv – i den mänskligaste rena formen. Det har varit fantastiskt!”
Anonym deltagare

“Av egen erfarenhet har jag upptäckt att mindfulnessövningar har förbättrat min förmåga att rikta min uppmärksamhet här och nu, ökat min förmåga att observera och lyssna utan värdering eller begär och närt min kärleksfulla vänlighet – både gentemot mig själv och andra. Dessa tre förmågor ser jag som oerhört viktiga i mitt patientarbete och jag har en känsla att arbetet faktiskt fungerar bättre de dagar då jag verkligen hittar till detta tillstånd av högre medvetenhet.”
Mike

“En oerhört gedigen utbildning. Inget mer att önska! Alla lärares engagemang, kunskap och hjärta som genomsyrar hela utbildningen.”
Anonym deltagare

Instruktörsutbildning Steg 2

“Känner otrolig tillit och trygghet i rollen som instruktör efter steg 2. Jag har fått större mod”. “Har verkligen utvecklats som instruktör. Både när det gäller kunskap och egen självsäkerhet”. Jag är helt enkelt mycket nöjd och tacksam! Det har varit en fantastisk resa och upplevelse!”
Anonym deltagare

“Steg 2 har gett mig de verktyg jag känner att jag behöver ha, för att kunna leda andra. Det har hjälpt mig att hitta det i mig, som gör att det känns lätt och naturligt att leda andra.”
Anonym deltagare

“Den här utbildningen gör skillnad på riktigt!”
Anonym deltagare

“Öppenheten och ärligheten från lärarna och deltagarna har gjort ett sån trygg plats att utvecklas i. Massor av tillit och acceptans.”
Anonym deltagare

“En annan förståelse för vad mindfulness är och bättre rustad för att leda.”
Anonym deltagare

Introduktionsdag i mindfulness

“En perfekt dag för att lära sig grunderna 
Jag har länge själv övat mindfulness med olika appar och har försökt hålla uppe den regelbundna träningen. Märker att det är svårt och valde då att gå denna dagen där jag fick lite mer förståelse, både teoretiskt och praktiskt, och inspiration till att hålla igång träningen. Det var så härligt att göra mindfulness i grupp med andra och få lära känna andra som också vill utvecklas inom mindfulness. Träffade massor av härliga människor som jag fortfarande har kontakt med idag. Jag gick utbildningsdagen enbart för mig själv, men väl under dagen blev jag inspirerad till att vilja leda andra i mindfulness. Så vi får se om jag framöver även bokar deras instruktörsutbildning som jag har hört väldigt gott om. Rekommenderar varmt denna dagen!”
Helena Markström, 2022
“Mycket bra introduktion. Gav mersmak! Väldigt bra med så mycket meditation och kroppsskanning. Jag uppskattade den tysta lunchdelen mycket.”
Anonym deltagare, 2010

“En givande dag. Bra växling mellan teori, övningar och pauser. Stämningen var positiv och det kändes lugnt och behagligt. Givande med diskussioner först två och två och sedan i stor grupp. Jag upplevde att du mötte de som yttrade sig med respekt och inlevelse. Du ställde utvecklande och tänkvärda följdfrågor, vilket gav mig en hel del.”
Anonym deltagare, 20
“Mycket bra! Lagom blandning av information samt övningar. Jag har själv aldrig mediterat förut och blev förvånad över de effekter jag själv upplevde under dagens övningar. Tyckte också att det var intressant med våra olika yrkesinriktningar. Hade nog förväntat mig fler inom samma område.”
Anonym deltagare, 2010
las mer
Mini Cart 0

Din varukorg är tom