Intresseanmälan

Vill du veta mer eller har frågor innan du anmäler dig? Gör en intresseanmälan så kontaktar vi dig inom kort.


Vanliga frågor om våra utbildningar
Läs vanliga frågor och svar om våra utbildningar, klicka här.

Vårt utbud: utbildningar

Välkommen till Sveriges ledande utbildare inom mindfulness! Vi erbjuder kvalitativa instruktörsutbildningar och har hittills utbildat mer än 3000 instruktörer enligt ett koncept som är positivt utvärderat i svensk forskning.

Hos oss får du en värdefull utbildning som du kan använda dig av oavsett vilken bransch du kommer ifrån. Genom åren har vi utbildat deltagare från såväl näringsliv som sjukvård, friskvård och skola.

Bli diplomerad mindfulnessinstruktör hos oss, för din egen skull eller för att jobba med andra! Gå utbildningen online eller på plats i Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Såhär säger några av våra kursdeltagare om att gå utbildningen online

“En fantastisk utbildning som lämpar sig perfekt i onlineutförande. Upplägget fungerar utomordentligt bra, samtidigt som atmosfären är både hjärtlig och personlig. Rekommenderas varmt!”
Fredrik Spett

“Det fungerar ypperligt med Zoom, över förväntan. Jag upplevde en nära, varm närvaro och jag tycker det funkar väldigt bra att utöva Mindfulness på det här sättet.”
Erik Jonsson

INTRODUKTIONSDAG

Introduktionsdag i mindfulness

Introduktionsdagen ger dig grunderna i vad mindfulness är, oavsett om du vill komma igång med egen träning, ett sätt att…

INSTRUKTÖRSUTBILDNINGAR

Instruktörsutbildning Steg 1

Välkommen till en unik utbildning till Mindfulnessinstruktör hos Sveriges ledande utbildare inom mindfulness – både online och på plats i…

tulpaner- kaffe- laptop

Instruktörsutbildning Steg 1 – för dig som har gått introduktionsdagen

Har du gått introduktionsdagen och vill fortsätta vidare? Då välkomnar vi dig till en unik utbildning till Mindfulnessinstruktör hos Sveriges…

Instruktörsutbildningar i flera steg:

Introduktionsdag 

En dag för dig som vill veta mer om vad mindfulness är och innebär. Vi ger dig grunderna om teorier och forskning och ger exempel på hur du tränar. För dig som planerar att arbeta professionellt med mindfulness är detta starten på din instruktörsutbildning.

Mindfulnessinstruktör Steg 1

Ger dig grunden för att handleda grupper och individer i mindfulness. Att vara mindful är att vara medvetet närvarande, att leva uppmärksamt i nuet. Du upptäcker tidigare din kropps signaler på för hög stress och stresstankar, därmed kan du bryta den onda spiralen tidigare. Du blir bättre på att se klart på varje situation, göra mer realistiska bedömningar, sätta gränser och hitta positiva utvägar. Mindfulness är också ett verktyg som hjälper dig att återhämta dig effektivt. Syftet med instruktörsutbildningen är att ge dig kunskaper och kompetens att leda individer och grupper i mindfulnessträning.

Nöjda kunder:

Psykolog:

”Metoden passar bra för många med stressrelaterade tillstånd, i synnerhet för patienter med ångesttillstånd som nästan alltid har fel andningsteknik. Jag använder andningsankaret, en betydligt bättre metod än många andra tekniker som lärs ut på vårdcentralerna.”

Sjukgymnast:

”För mig är mindfulnessträningen – och då framförallt meditationen – svaret på mitt sökande efter “energipåfyllning” och ett fantastiskt redskap att med hälsan och välbefinnandet i behåll kunna fungera och delta i dagens ganska pressade samhälle.”

”Det känns positivt att kunna ge patienterna och kunderna ett effektivt och kraftfullt verktyg som de kan bära med sig resten av livet. Det intressanta är att medvetenheten och självkännedomen ökar så mycket– jag hittar ingen annan metod där det sker så mycket på så kort tid”.

Psykolog:

”Jag har länge varit upptagen med att konceptuellt förstå mindfulness, på bekostnad av praktiserandet. Nu känner jag tydligt hur all kunskap måste grundas i egna direkta erfarenheter av mindfulness.”

Kurator:

”Med mindfulness ökar förmågan att reflektera och komma i kontakt med tankar, känslor och kroppsliga förnimmelser. Det gör att man ökar sin förmåga att bli tydlig och våga sätta gränser.

”Inslaget av medkänsla och icke-dömande medför att kraven på att alltid lyckas och vara så effektiv som möjligt minskar och acceptansen ökar i att kunna säga att det är okej som det är just nu.”

Psykoterapeut:

”Kanske ännu mer fascinerad blir jag av de reaktioner jag har fått från omgivningen. Först var det min partner hemma som noterade att jag verkar vara så lugn, i situationer som var på något sätt påfrestande. Vi noterade också tillsammans att vi kan samtala bättre kring problem, och att vi kan skratta mer tillsammans åt både det roliga och dråpliga.”

Läkare:

”Jag känner ett stort lugn efter många av övningarna och har aldrig känt mig så avspänd som när jag börjat träna mindfulness regelbundet.”

Lärare:

“Mindfulness har gett mig ett verktyg att hantera min egen stress, att kunna behålla mitt lugn även i pressade situationer, vilket till stor del även avspeglar sig på mina elever.”

”Jag lägger in korta mindfulnessövningar i undervisningen, med resultatet att vi upplever en mycket bättre arbetsro och hinner mer under lektionerna. Jag märker även att eleverna har ett annat sätt att bemöta varandra– de är vänligare mot varandra och mot mig.”

PÅBYGGNADSUTBILDNINGAR

Instruktörsretreat online

Ge dig tillfälle att ladda inför hösten/våren med en fin gemenskap och hämta kraft och inspiration genom ledda övningar i…

Påbyggnadstbildning Mindful Qigong

HÖSTENS KURS ÄR NU FULLBOKAD. Vi hänvisar er till att boka vårens påbyggnadsutbildning istället där retreaten bokas separat här. Du…

Kurs på Kreta: Mindfulness, Medkänsla och Mindful Qigong

FULLBOKAD – NU ENBART VÄNTELISTA Äntligen! Den 15 – 22 september 2022 kommer vi återigen att ha en kurs i…

Påbyggnadsutbildning Mindfulness i naturen

För dig som är instruktör och vill kunna erbjuda mindfulnesskurser ute i naturen till individer och grupper! Välkommen till påbyggnadsutbildning…

Påbyggnadsutbildning på Arbetsplatsen

Denna utbildning ger dig kompetens att arbeta med mindfulness på arbetsplatser. Du får med dig ett fördjupat och arbetsplatsanpassat upplägg…

Påbyggnadsutbildning mindfulness i skolan

En utbildning, helt online, för dig som är utbildad mindfulnessinstruktör Steg 1 via Mindfulnesscenter och vill inrikta dig på att…


INSTRUKTÖRSUTBILDNINGAR STEG 2

Instruktörsutbildning Steg 2

Genom vår steg 2 utbildning får du en fördjupad förståelse av mindfulness både praktiskt och teoretiskt. Du utvecklar en gedigen…

RETREATER

Instruktörsretreat online

Ge dig tillfälle att ladda inför hösten/våren med en fin gemenskap och hämta kraft och inspiration genom ledda övningar i…

Meditationsretreat – för alla instruktörer

Om du vill fördjupa dig inom meditation då är vår fem dagars retreat 12-16 oktober på Syninge kursgård något du inte får…

Mini Cart 0

Your cart is empty.